Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Tarasenko kļūst par Krievijas čempionu, Ļebedevs uzzina pretiniekus

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Tarasenko kļūst par Krievijas čempionu, Ļebedevs uzzina pretiniekus
Andžejs Ļebedevs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Latvijas labākais jaunais spīdvejists Andžejs Ļebedevs 2. jūnijā Ukrainā cīnīsies par vietu pasaules junioru čempionāta finālā. Šodien viņš uzzinājis savus konkurentus, savukārt cits Daugavpils "Lokomotīves" jaunais braucējs Vadims Tarasenko uzvarējis Krievijas junioru čempionātā.

Andžejs Ļebedevs aizvadītajā nedēļas nogalē viegli pārvarēja kvalifikācijas kārtu, ieņemot ceturto vietu. Nākamsestdien viņu gaida krietni vien smagāks pārbaudījums, jo Červonogradā pretinieki būs daudz spēcīgāki. Noteikti jāizceļ poļu brāļi Pavļicki, ukraiņi Kirils Cukanovs un Aleksandrs Loktajevs, dāņi Niklass Porsings un Tomass Jorgensens, krievs Vitālijs Belousovs, čehi Vaclavs Miliks un Jans Holubs, poļi Damians Adamčaks un Macejs Janovskis, kā arī zviedrs Pontuss Aspgrens.

Lai kvalificētos finālam, Andžejam būs jāieņem vieta labāko septītniekā. Tas nebūs viegli, bet Andžejs, nobraucot savu spēju robežās, ir spējīgs to paveikt. Galvenie favorīti būs visi četri poļi, ukraiņi, varētu izšaut arī kāds no dāņiem, iespējams, arī krievs Belousovs vai kāds no čehu dueta. Pusfināls norisināsies plkst. 19:00 pēc Latvijas laika.

Daugavpils "Lokomotīves" krievu leģionārs Vadims Tarasenko šogad pasaules čempionātu izlaiž, toties viņam izdevies uzvarēt Krievijas U19 čempionātā. Viņam pārliecinoša braukšana un uzvaras visos piecos braucienos, kas deva pirmo pozīciju. Aiz Vadima palika Ivans un Mihails Lisiki.

3. jūnijā daugavpilieši savā trekā uzņems Lodzas "Orzel". Obligāti nepieciešama uzvara, pie tam pēc iespējas pārliecinošāka (vismaz 25 punkti), lai iegūtu bonuspunktu. Interesanti, ka "Lokomotīves" mājas sacīkstes ir apmeklētākās visā līgā - vidēji 6,5 tūkstoši skatītāju. Kopumā vidēji Polijas 1. spīdveja līgas sacīkstes apmeklē vairāk nekā 5000 spīdveja cienītāju.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт спидвейного клуба «Lokomotīve»
SportoweFakty.pl - informacje, relacje live,...

     [+] [-]

, 2012-05-25 21:48, pirms 12 gadiem
Lai ari Lebedevs rada stabilu sniegumu ,tomer mus gaida karteja vilsanas, jo musu sportistu mentalitate, pasciena ir loti zema, kas attiecas uz Tarasenko, sim spidvejistam nav nakotnes, kluba vadibai to vajadzetu saprast, jo vina snieguma nav progresa piem. salidzinot ar Karpovu vai Loktajevu, kuri pilnigi lien ara no adas sevi apliecinadami Polijas klubos. Bogdanova sniegums ir bals un neskatams, tik vaji braukt junioru vicecempions nav tiesigs.