Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīvei" izbraukums pret bijušo Ekstralīgas klubu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīvei" izbraukums pret bijušo Ekstralīgas klubu
Grigorijs Laguta
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Smags pārbaudījums šodien sagaida Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejistus, kuri Polijas 1. spīdveja līgas mačos tiksies ar Gdaņskas "Lotos", kas vēl iepriekšējā sezonā startēja Polijas Ekstralīgā. Vēl vakar divi no pretinieku komandas braucējiem startēja "Grand Prix" posmā Prāgā.

Šodien Daugavpilī valda neierasts klusums, jo prom devušies komandas spīdvejisti, kas nozīmē tikai to, ka šodien jāstartē izbraukumā. Pretinieks ir vairāk nekā neparocīgs - Gdaņskas "Lotos", kas vēl iepriekšējā sezonā startēja Polijas Ekstralīgā. Lai arī liela daļa komandas līderu ir aizgājuši prom, komandas sastāvā netrūkst ļoti labu braucēju.

Saraustītais čempionāta kalendārs gan neļauj rast īstu priekšstatu ne par "Lokomotīves", ne par "Lotos" varējumu. Daugavpiliešiem aiz muguras jau piecas sacīkstes, divās no tām uzvaras (pārliecinošas savā trekā), kā arī trīs zaudējumi (visi viesos), bet Gdaņska aizvadījusi tikai trīs sacīkstes, uzvarot vien vienā no tām. Ja par mūsu braucējiem viss vairāk vai mazāk ir skaidrs, tad pievērsīsimies pretinieku komandai.

Tikai viena uzvara trīs sacīkstēs nav tas, kas tika gaidīts no komandas. Zaudējums viesos pret spēcīgo Gņežno "Start" tikai ar četriem punktiem nebūtu pieskaitāms pie neveiksmēm, bet sagrāve Pozņanā (32:58) gan. Arī uzvara savā trekā pret Žešuvas "Marma" nebija tik pārliecinoša, kā daudziem gribētos - 51:39.

Jāsaka, ka komandas treneris mīl eksperimentēt ar braucēju pāriem, kas, pagaidām, nav devis vēlamo rezultātu. Savainots ir viens no potenciālajiem komandas līderiem Karols Zabiks, kā arī jaunais Mateušs Lampkovskis. Liela slodze pēdējās dienās bijusi trīs komandas līderiem - Magnusam Zeterstrēmam, Renatam Gafurovam un Matejam Kušam. Pirmais un trešais vakar piedalījās Prāgas "Grand Prix". Jauniņais Kušs palika 16. vietā, bet zviedrs tika līdz 4. vietai.

Tieši Zeterstrēms varētu būt galvenais mājinieku ierocis, ja vien būs atguvies no vakardienas smagās sacīkstes Prāgā. Vēl komandas sastāvā būs arī jau pieminētais Kušs, Gafurovs, vācietis Tobiass Kroners (šosezon nespīd), kā arī mājinieki Pāvels Hļibs, Davids Stahira un Damians Sperzs. No poļiem draudīgs neizskatās vien jaunais Sperzs, bet abi pārējie ir augstas klases braucēji.

Ko pretī varēs likt "Lokomotīve"? Jāsaka, ka izbraukumā dosies jau ierastais sastāvs ar brāļiem Lagutām priekšgalā. Viņiem palīdzēs Maksims Bogdanovs, Romāns Považnijs, Kjasts Puodžuks, Vjačeslavs Giruckis un Pāvels Mesjoncs. Cerams, ka izbraukumā beidzot izdosies atvērties Maksimam Bogdanovam. Labs starts Polijā jāgaida no Mesjonca, savādāk viņam vieta komandā drīzumā vairs neatradīsies. Jācer, ka nepievils arī jaunais Giruckis un krievs Považnijs.

Būsim reāli, uz uzvaru šodien nav jācer, taču uz labvēlīgu iznākumu gan. Pretinieks neizskatās tik spēcīgs, lai "Loko" nevarētu pacīnīties! Aiziet Daugavpils!

Sacensības sākums plkst. 18:00.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-23 19:04, pirms 14 gadiem
"uz uzvaru šodien nav jācer, taču uz labvēlīgu iznākumu gan. Pretinieks neizskatās tik spēcīgs, lai "Loko" nevarētu pacīnīties!"

Tu vispār pats saproti, ko runā, vai arī tev tas notiek spontāni?