Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Podžuks un Ļebedevs - pārī pēc medaļām

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Podžuks un Ļebedevs - pārī pēc medaļām
Kjasts Podžuks savulaik startēja Rovnas komandā un turienes mototreku pārzina ļoti labi. Tas palīdzēs cīņā par medaļām Eiropas čempionāta finālā pāriem kopā ar Andžeju Ļebedevu.
Foto:...

Sestdien Rovnas mototrekā Ukrainā (savulaik labākajā spīdveja trekā bijušajā PSRS) tiks noskaidroti Eiropas čempioni pāriem. Eiropas čempionāts pāru konkurencē notiek 9. reizi un tieši Kjastam Podžukam un Andžejam Ļebedevam līdz šim ir izdevies sasniegt augstāko vietu - pirms gada Pilā (Polija) viņi bija ceturtie.

Rovnā mūsu spīdveja pāris ir apņēmibas pilns paspēkoties par medaļām, līdz kurām daudz netrūka jau pērn - toreiz no goda pjedestāla šķīra tikai divi punkti (pirmie bija poļi, otrie - ungāri un trešie - krievi). Kjasts un Andžejs šosezon uzvarēja savā pusfinālā, viņi avi sekmīgi startē Eiropas indivuālā čempionāta finālā, abi vairākkārt (īpaši Podžuks) ir braukuši Rovnas mototrekā un Latvijas pāri starp favorītiem ierindo arī spīdveja apskatnieki Eiropā. 2009. gadā mūsu pāris Jevgeņijs Karavackis un Vjačeslavs Giruckis bija 7. vietā, 2010. gadā (Karavackis un Leonīds Paura) - 5. vietā, pērn - 4. vietā... Kāpēc lai tagad nebūtu trijniekā?

Par galvenajiem favorītiem min mājiniekus ukraiņus - Andreju Karpovu un Aleksandru Loktajevu, kuri šosezon rāda labu sniegumu (Karpovs nesen uzvarēja Eiropas indivuduālā čempionāta 3. finālposmā), plus vēl lieliski zināmais mototreks, plus publikas atbalsts. Pašreizējos titula īpašniekus poļus pārstāvēs Tomašs Gapiņskis un Mariušs Pušakovskis, bet rezervē būs Šimons Kilbasa (pērn titulu ieguva Jaroslavs Hampels un Pšemislavs Pavļickis).
Starp medaļu pretendentiem noteikti minami dāņi Kannijs Larsens un Peters Kildemands, kā arī čehi Tomāšs Suhaneks un Vāclavs Miliks (rezervē Jozefs Francs). Nedrīkst nerēķināties ar ungāriem Norbertu Magosi un Rolandu Benko, kā arī ar vāciešiem Maksu Dilgeru un Tobiasu Bušu.
Savā pirmajā braucienā Podžuks un Ļebedevs tiksies ar dāņiem, otrajā - ar čehiem, trešajā - ar ungāriem, ceturtajā - ar vāciešiem, piektajā - ar ukraiņiem un pēdējā sestajā - ar poļiem.
Finālsacensību sākums - plkst. 17 pēc Latvijas laika.

     [+] [-]

, 2012-09-22 12:47, pirms 12 gadiem
Kāds ir pareizs vārds un uzvārds?
Ķasts Puodžuks vai Kjasts Podžuks?!
Kluba mājaslapā Состав команды на 2012 год Ķasts Puodžuks!