Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs un Kostigovs pie GP durvīm, "Lokomotīve" - pusfinālā, bet kase - gandrīz tukša...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs un Kostigovs pie GP durvīm, "Lokomotīve" - pusfinālā, bet kase - gandrīz tukša...
Andžejam Ļebedevam pietrūka tikai divu punktu, lai iekļūtu starp 2022. gada GP seriāla dalībniekiem.

Nedaudz pietrūka Latvijas spīdvejistiem, lai iekļūtu 2022. gada "Grand Prix" seriālā - Andžeju Ļebedevu no trešās vietas šķīra divi punkti, bet Jevgeņiju Kostigovu trīs punkti. Pirmo reizi divi Latvijas spīdvejisti piedalījās GP pretendentu finālā un abi iekļuva pirmajā desmitniekā, turklāt abiem bija izredzes tikt trijniekā. Vēl viens sasniegums šā gada sezonā, kas, cerams, beidzot sekmēs atbalsītāju pievēršanos šai motosporta disciplīnai... Savukārt Daugavpils "Optibet Lokomotīve" jau pirms pēdējā Polijas 2. līgas regulārā čempionāta mača ir tikusi pusfinālā. Skatlogs ir spožs, bet aiz skatloga skats pašreiz nav tik iepriecinošs.

Žarnovicas mototrekā Slovākijā abi daugavpilieši sāka ar divām pēc kārtas otrajām vietām un pēc diviem braucieniem, gan Andžejam. gan Jevgeņijam bija pa 4 punktiem. Ļebedevs savos braucienos aiz muguras bija atstājis favorītus austrālieti Maksu Friku un britu Denu Bjūliju, savukārt Kostigovs bija apsteidzis poli Janušu Kolodzeju, bet zaudēja tikai austrālietim Krisam Holderam un Frikam. Tas ļāva cerēt uz sekmīgu turpinājumu, taču - pietrūka uzvaras kaut vienā no braucieniem. Ļebedevs vēl divus braucienus finišēja otrais, bet savā pēdējā braucienā, kurā tikai uzvara varēja dot vietu trijniekā (vai vismaz ļautu piedalīties papildbraucienā par to) Andžejs finišēja trešais - summā 9 punkti un 6. vieta. Kostigovs turpinājumā divreiz bija trešais un vienreiz otrais - 8 punkti un 9. vieta. Ne reizes mūsējie nepalika bez punktiem un aiz sevis kopvērtējumā atstāja tādus meistarus kā briti Roberts Lamberts un Adams Eliss, austrālietis Rohans Tangeits, polis Tobiašs Musielaks un dānis Nikolajs Klinds, bet aiz Andžeja vēl palika arī Bjūlijs un Holders.

Par uzvarētāju kļuva polis Pāvels Pžedpeļskis, kuru reti kurš minēja starp favorītiem - viņš un Friks sakrāja pa 12 punktiem, bet polis uzvarēja papildbraucienā par pirmo vietu. Trešo vietu nākamā gada GP seriālā ar 11 punktiem ieguva polis Patriks Dudeks.

Svētdien savu pēdējo maču Polijas 2. līgas regulārajā čempionātā ar līderi Opoles "Kolejarz" komandu savā mototrekā aizvadīs Daugavpils "Optibet Lokomotīve", taču ceturtā vieta un vieta pusfinālā jau ir garantēta - Poznaņas komanda neļāva spīdvejistiem no Žešuvas iegūt bonuspunktu un līdz ar to sekmēja daugavpiliešu iekļūšanu pusfinālā. Pēdējam mačam ar Opoles komandu "Loko" sastāvā ir tikai pašmāju motobraucēji (viena vieta vēl brīva, taču arī to visticamāk aizņems kāds no pašmāju spīdvejistiem - droši vien tas būs Daniils Kolodinskis). Šāds lēmums bija pieņemts vēl pirms Poznaņas un Žešuvas komandu mača un tas saistīts ar finansiālajām problēmām - leģionāru uzaicināšana prasa papildus izdevumus, bet tādus pašreiz nevar atļauties. Diezgan dīvaini sanāk - mums šosezon ir Eiropas U19 junioru čempioni pāriem, ir U19 Eiropas čempions, junioru komanda iekļuvusi Polijas junioru komandu čempionāta finālā, mums aug lieliska jaunā maiņa un trīs U21 pasaules čempionāta finālisti, plus vēl Ļebedevs un Kostigovs nupat labi startēja GP pretendentu finālā, bet pirms tam ieguva bronzas medaļas Eiropas čempionātā pāriem, Latvijas U23 izlase 29. augustā Daugavpilī cīnīsies par medaļām jaunajā Eiropas U23 komandu čempionātā, bet vienīgā Latvijas spīdveja komanda cīnās par izdzīvošanu... Var teikt - Latvijas izlase. Pilsētas vadībai nav iespēju atbalstīt vairāk (un laikam nav arī īpašas vēlēšanās meklēt šādas iespējas, jo iepriekš taču spīdveju atbalstīja konkurenti cīņā par varu pilsētā - tā pie mums diemžēl notiek). No otras puses - kāpēc tikai Daugavpilij vajadzētu atbalstīt komandu, kas ir Latvijas izlase? Turklāt Latvijas junioru izlases sastāvā stabili braucēji ir Rīgas spīdveja audzēkņi Francis Gusts un Ričards Ansviesulis - abi kopā un vēl Ernests Matjušonoks ir Eiropas U19 pāru čempioni, bet Gusts arī Eiropas U19 čempions individuāli. Mūsu juniorus apbrīno spīdveja lielvalstīs, tur (īpaši Polijā) paredz, ka Latvijai tuvākajā laikā būs ļoti spēcīga pašmāju komanda un ar pāris labiem leģionāriem tā atkal būs starp labākajām 1. līgā, bet... Mēs cīnāmies par to, lai vispār būtu cīnasspējīga komanda. Savu potenciālu komanda tikai ar pašmāju braucējiem, starp kuriem būs četri juniori (obligāti nepieciešami tikai divi), apliecinās arī mačā pret Opoles komandu, kura ierodas labākajā sastāvā un bez dāvanām.

Ļoti lielu robu Daugavpils komandas budžetā iecirta skatītāju ierobežojums. "Loko" ir otra apmeklētākā komanda Latvijā aiz Rīgas "Dinamo" hokeja komandas (pirms Covid-19), uz tās mačiem caurmērā nāca 4200-4300 skatītāju un tas bija ļoti būtisks pienesums komandas budžetam. Ja, piemēram, mūsu futbola klubiem ir gandrīz vienalga, cik skatītāju ir tribīnēs - katrā ziņā klubu budžetu tas nekādi neietekmē, tad spīdveja komandai tas ir citādāk un arī visur citur spīdveja komandu budžetiem skatītāju skaits ir būtisks. Kamēr Polijas, Zviedrijas, Dānijs un Lielbritānijas mototrekos ir gandrīz pilnas tribīnes, tikmēr pie mums stadionā ar 6500 vietām... Lāpāmies, kā varam un spējam. Pašeiz tieši talantīgo junioru dēļ (arī Ļebedevam, kurš šosezon brauc Polijas 1. līgas līderkomandā no Krosno, kā arī Zviedrijas virslīgas jeb Bauhaus-Ligaen līderkomandā no Eskilstūnas, ir tikai 26 gadi) un viņu panākumu dēļ vajadzētu sekot lielākam atbalstam, bet... Pagaidām tā nenotiek. Un tāpēc gandrīz vai jāsāk domāt, vai mums vispār ir vajadzīga piedalīšanās 2. līgas pusfinālā.

Šosezon vēl būs U21 pasaules junioru čempionāta finālposmi, kuros tikai no Latvijas iekļuva trīs braucēji (Gusts, Kolodinskis un Matjušonoks), bet Polijai trīs ir tikai ar īpašā ielūguma palīdzību, vēl būs junioru komandu pasaules čempionāta fināls ar Latvijas izlases piedalīšanos, 17. un 18. septembrī Daugavpilī būs abi "Speedway of Nations" pusfināli, kuros redzēsim gandrīz visu pasaules spīdveja eliti un Latvijas izlasi... Pagaidām nav zināms, kad būs Latvijas atklātais čempionāts, taču tas solās būt ļoti aizrajošs. Starp citu, Latvijā motosportā šosezon medaļas Eiropas vai pasaules čempionātos pagaidām ir guvuši tikai spīdvejisti. Nākamsezon spīdveja elpa pasaules motosporta vidē kļūs vēl krietni jūtamāka (laiks sporta TV kanālos u.tt., taču tas jau ir atsevišķs temats), mums ir lielas iespējas nepalikt sētmalā un nevajadzētu tādu iespēju palaist garām.

     [+] [-]

, 2021-08-22 12:26, pirms 3 gadiem
Tur noteikti shēmot nevar, tāpēc arī naudas nav.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-22 13:18, pirms 3 gadiem
nepiekritīšu, jo tik vāju braucēju kā Kostigovu ,Mihailovu un Podžuku vēl pameklēt, tāpēc arī komanda ir viena no pēdējām līgā,tas ka palika ceturtie ta ir fortūna, junioru pienesums.

     [+] [-]

, 2021-08-22 16:27, pirms 3 gadiem
Spīdvejs,tomēr tas ir dārgs sporta veids,arī pašvaldība viena nav spējīga pavilkt tādu klubu,kā Lokomotīve,tādēļ pilnīgi piekrītu Kreipāna kunga teiktajam,ka finanses būtu jāpiesaista valsts mēroga līmenī.Nezinu visas nianses,bet var būt jārod kāds poļu investors,jo klubs piedalās Polijas līgā.Otrkārt,spīdveja popularzācijas nolūkā ,būtu nepiecešamas tv translācijas visas valsts teritorijā,tas ir aizraujošs sporta veids,bet liela daļa Latvijas iedzīvotāju par to nezina neko.

     [+] [-]

, 2021-08-22 16:39, pirms 3 gadiem
Pulkst.18 aizraujoša cīņa starp Lokomotīvi un Polijas 2 līgas līdervienību Opoles komandu.Neoficiāla informācija liecina,ka translāciju nodrošinās privātpersona Facebook.