Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Optibet Lokomotīve" pret vicelīderi - tikai par uzvaru ar debitantu sastāvā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Būt vai nebūt" (pusfinālā) mačs tas vēl laikam tomēr nav, bet tik un tā ļoti svarīgs mačs svētdien plkst. 16 savā mototrekā būs Daugavpils "Optibet Lokomotīve" spīdveja komandai - tikai uzvara pār Polijas 2. līgas vicelīderi Žešuvas komandu "Texom Stal" izredzes tikt pusfinālā padarīs reālas nevis teorētiskas.

Pirmā riņķa mačā Žešuvā vēl sezonas sākumā tika piedzīvots graujošs zaudējums - 27:62, taču tas nenozīmē, ka savā mototrekā nav izredžu uzvarēt. Skaidrs, ka uz bonuspunktu nav cerību, bet divus punktus jāmēģina paņemt. Savulaik (60. gados divreiz bija čempione, diveiz otrā un vienreiz trešā) viena no spēcīgākajām Polijas spīdveja komandām piedzīvo atdzimšanu un šosezon tiecas uz 1. līgu, tā ka viesi ierodas Daugavpilī tikai pēc uzvaras un savā gandrīz labākajā sastāvā.

Žešuvas komandas rindās nebūs tās labākā juniora zviedra Filipa Hellstrēma-Bēngsa (divkārtējs Zviedrijas junioru vicečempions), kurš Zviedrijas U23 izlases astāvā piedalās Eiropas čempionāta finālā. "Loko" savukārt šā paša iemesla dēļ nebūs dāņa Kevina Jūla Pedersena un šoreiz nebūs arī viena no komandas līderiem austrālieša Nika Morisa. Viņš britu spīdveja līgā pēc viena no mačiem atteicās iziet dopinga pārbaudi un ir uz 30 dienām atstādināts no sacensībām.

Uz Polijas līgām tas it kā neattiecas, taču neviens negrib riskēt. Morisa vietā būs viņa tautietis, 2017. un 2022. gada Austrālijas vicečempions un viens no "Leicester Lions" komandas līderiem Premiership čempionātā Džastins Sedžmens. Viņam tā būs debija Daugavpils komandas rindās (2016. gadā Sedžmens jau bija pieteikts "Loko" sastāvā, taču toreiz nevienā mačā nepiedalījās).

No ārzemniekiem daugavpiliešu rindās vēl būs tikai brits Stīvens Vorals, kura rīcībā tagad ir jauns un "Lokomotīves" mototrekam labāk pielāgots dzinējs (svētdien agri no rīta Vorals to iemēģinās). Pārējie mājinieku sastāvā ir pašmāju spīdvejisti - Jevgeņijs Kostigovs, Ķasts Puodžuks, Daniils Kolodinskis un juniors Ernests Matjušonoks. Otrs juniors visticamāk būs Ričards Ansviesulis, paredzams, ka mačam tiks pieteikts arī vēl viens juniors Ņikirta Kauliņš.

Lai saprastu viesu komandas spēku un labāko komandu līmeni Polijas spīdveja 2. līgā, pietiek minēt kaut vai tikai divus Žešuvas komandas leģionārus - 2019. un 2020. gada Zviedrijas čempions, pagājušā un šā gada Zviedrijas vicečempions Jakobs Torsels un divu "Grand Prix" posmu uzvarētājs (pavisam 7 fināli un 5 pjedestāli GP posmos), 2014. gada Pasaules kausa ieguvējs Dānijas izlases sastāvā Peters Kildemans. Bet vēl ir arī divkārtējais pasaules junioru čempions Polijas izlases sastāvā Rafals Karčmaržs, 2016. gada pasaules junioru vicečempions, tā paša gada čempions Polijas izlases sastāvā un Pasaules kausa ieguvējs Polijas pieaugušo izlasē Kristians Piščeks (sezonas laikā pārcēlās no 1. līgas komandas Ribņikas ROW un trijos mačos "Texom Stal" rindās guva 10, 10 un 9 punktus).

Labāko sezonu savā karjerā aizvada un ir viens no labākajiem 2. līgā Marcins Novaks. Bez Hellstrēma-Bengsa vājāka būs viesu junioru līnija, taču tā tik un tā nebūs vāja - debitēs 17 gadus vecais slovēņu talants Anže Grmeks, bet otrs juniors visticamāk būs Bartošs Curziteks.

Lai uzvarētu tādu pretinieku, katram ir jāaizvada stabilu un rezultatīvu maču. Pašreiz 2. līgas turnīra tabulā līdere ar 14 punktiem 9 mačos ir Opoles komanda, Žešuvas komandai ir 13 punkti, bet 8 mačos, ar 11 punktiem 9 mačos seko Gņezno komanda un ar 9 punktiem 9 mačos - "Optibet Lokomotīve". Pašreiz četriniekā esam, taču no mums tikai par punktu atpaliek Tarnuvas komanda un tikai par diviem punktiem Pilas komanda, turklāt Pilas spīdvejistiem ir par vienu maču mazāk.