Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs par piecnieku Pardubicē, Francis Gusts un Ernests Matjušonoks - Naģhalasā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs par piecnieku Pardubicē, Francis Gusts un Ernests Matjušonoks - Naģhalasā
2017. gada Eiropas čempions Andžejs Ļebedevs (vadībā) ļoti spēcīgā konkurencē cer tikt SEC finālposmos.

Trīs Latvijas spīdvejisti šodien spēkosies par iekļūšanu labāko piecniekā un tikšanu Eiropas spīdveja čempionāta (SEC) finālposmos, kā arī Eiropas U19 čempionāta finālā, kas 7. augustā paredzēts CSDD BKSB mototrekā Rīgā.

Andžejs Ļebedevs, kurš šo sezonu sekmīgi sācis Krosno komandā Polijas 1. līgā, Pardubices mototrekā Čehijā spēkosies par iekļūšanu SEC finālposmos. Uz pirmajām piecām vietām, kas dos tiesības piedalīties finālposmos, ir vismaz 12-13 pretendenti un viens no tiem ir arī daugavpilietis, kurš 2017. gadā kļuva par Eiropas čempionu.
Galvenie favorīti droši vien ir 2017. gada pasaules vicečempions polis Patriks Dudeks, zviedri Jakobs Torsels un Pontuss Aspgrens, polis Jakubs Jamrugs, Vadims Tarasenko no Krievijas, brits Daniels Bjūlijs, francūzis Dāvids Bellego, mājinieks Eduards Krčmaržs, vācietis Kais Hukenbeks, Aleksandrs Loktajevs no Ukrainas... Un noteikti arī Andžejs Ļebedevs un vēl vismaz 3-4 spīdvejisti. Tik spēcīgā konkurencē ļoti svarīgs ir sekmīgs sākums. Ļebedevam pirmajā braucienā jātiekas ar mums labi zināmo somu, bijušo Daugavpils "Optibet Lokomotīve" līderi Timo Lahti, argentīnieti ar Itālijas pasi Nikolasu Kovati un arī mums labi zināmo Tarasenko.
Savukārt Naģhalasas mototrekā Ungārijā par vietu piecniekā spēkosies Francis Gusts un Ernests Matjušonoks. Gusts šonedēļ sekmīgi aizvadīja Polijas junioru komandu čempionāta posmu Lodzā (15 no 15 iespējamajiem punktiem), bet Matjušonoks kādu laiku ir bez sacensību prakses (eksāmeni skolā), taču sportiskā forma tāpēc nav zudusi. Šajā vecumā - U19 - pārsteigumu iespējas ir lielākas, taču arī šeit var nosaukt vairākus favorītus - bez abiem Latvijas junioriem tie ir poļi Karols Župiņskis, Mihals Curziteks un Mateušs Čerņaks, vācietis Bens Ernsts, čehs Petrs Hlupačs... Interesanti būs pavērot talantīgā igauņu motobraucēja Markusa Lilla sniegumu, kurš gandrīz visu pagājušo sezonu izlaida savainojuma dēļ, bet savulaik kopā ar Gustu itin labi startēja 250 kub.cm klasē.
U19 Eiropas čempionāta fināls paredzējs Biķernieku mototrekā Rīgā un tas abiem mūsu pui[šiem ir papildus stimuls. Viena vieta finālā mums kā rīkotājiem ir nodrošināta un būtu labi iegūt vēl divas - tad kā treka pārstāvis varētu startēt Ričards Ansviesulis un līdz ar to piedalītos pašreiz visi trīs šā vecuma labākie Latvijas spīdvejisti.