Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs - 2025. gada spīdveja GP pretendentu finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs - 2025. gada spīdveja GP pretendentu finālā
.

Latvijas labākais spīdvejists Andžejs Ļebedevs iekļuva 2025. gada "Grand Prix" seriāla pretendentu finaļā. Pusfinālā Debrecenas mototrekā Ungārijā daugavpilietis papildbraucienā ieņēma trešo vietu un iekļuva starp tiem četriem, kuri piedalīsies finālā.

Jau savā pirmajā braucienā Andžejs Ļebedevs tikās ar vēl trim potenciālajiem finālistiem un finišēja trešais - aiz poļa Pžemislava Pavļicka un Antonio Lindbeka no Zviedrijas. Nav labākais sākums. Toties tad sekoja trīs uzvaras pēc kārtas un pirms pēdējās braucienu sērijas Ļebedevs bija starp līderiem. Pēdējā braucienā nācās piekāpties dānim Fredrikam Jakobsenam un sanāca tā, ka trim spīdvejistiem bija pa 12 punktiem - Ļebedevam, Jakobsenam un polim Kacperam Vorinam. Pavļickis (14 punktu) un Lindbeks (13) vietu četriniekā jau bija nodrošinājuši, bet minētajam trio nācās piedalīties papildbraucienā. Ļebedevs tajā uzvarēja, Vorina bija otrais un abi iekļuva 2025. gada GP seriāla pretendentu finālā.
Vēl četri finālisti noskaidrojās arī Abensbergas mototrekā Vācijā - tie ir vācietis Kais Hukenbeks, dānis Rasmuss Jensens, polis Dominiks Kubera un austrālietis Makss Friks.
Vēl divi pusfināli 25. maijā risināsies Žarnovicē (Slovākija) un Lonigo (Itālija). Žarnovicē startēs Jevgeņijs Kostigovs, bet Lonigo - Francis Gusts.