Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja GP Daugavpilī - 17. augustā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spīdveja GP Daugavpilī - 17. augustā
Kriss Holders ieradīsies Daugavpilī pasaules čempiona lomā.
Foto: digitale

Publiskots 2013. gada spīdveja Grand Prix seriāla provizoriskais kalendārs. Latvijas GP izcīņa Daugavpilī paredzēta 17. augustā un tas būs 9. GP posms. Zināmi arī visi 15 seriāla dalībnieki, kuriem nodrošināta pilna GP sacensību sezona.

Nākamgad arī būs 12 GP posmi, kuros noskaidros pasaules čempionu. Starts otro gadu pēc kārtas tiks dots tālajā Oklendas mototrekā Jaunzēlandē, kas ir leģendārā spīdvejista Aivena Meidžera (pirmais pieckārtējais un tad arī seškārtējais pasaules čempions) dzimtene, bet finišs otro gadu pēc kārtas būs Toruņas mototrekā Polijā. Ar to, ka Latvijas spīdveja 50. gadadienas sezonā mums ticis 9. posms, ir paveicies - čempions tad vēl visticamāk nebūs zināms, taču jau būs skaidrs, cik un kuri spīdvejisti var reāli cerēt uz titulu un uz medaļām.
Pašreiz pāragri runāt par to, kurš būs treka jeb Latvijas pārstāvis, taču būtu tikai loģiski un simboliski, ja tas būtu pašreiz lielākā mūsu spīdveja cerība Andžejs Ļebedevs. Visu cieņu Grigorijam Lagutam, kurš ir gandrīz savējais (viens no Krievija izlases līderiem patiesībā jau vairākus gadus dzīvo Daugavpilī, no šejienes ir viņa dzīvesbiedre, šeit dzimis viņa dēls), kuru mīl vietējā publika, bet tomēr jābrauc nevis gandrīz savējam, bet tieši pašmāju spīdvejistam un 50. gadanienas sezonā tam simboliski vajadzētu būt "jaunās ēras" cerībai Ļebedevam. Turklāt viņš arī meistarības ziņā jau vairs starp pasaules spīdveja grandiem nepazūd, bet vairākus no tiem ir jau pārspējis. Galu galā - Lagutam bija iespēja šosezon piedalīties GP pretendentu sacensībās un iekļūt starp GP seriāla dalībniekiem, taču viņš to nedarīja.
Starp 15 motobraucējiem, kuri ir GP seriāla pamatsastāvā, ir pirmo 8 vietu ieguvēji šā gada pasaules čempionātā - Kriss Holders (Austrālija), Nikijs Pedersens (Dānija), Gregs Henkoks (ASV), Tomašs Gollobs (Polija), Emīls Saifutdinovs (Krievija), Antonio Lindbeks (Zviedrija), Fredriks Lindgrens (Zviedrija) un Andreass Junsons (Zviedrija). Patiesībā Junsons palika 9. vietā, bet tā kā GP seriālā vairs nepiedalīsies trīskārtējais pasaules čempions austrālietis Džeisons Kramps, tad zviedrs ieņēma viņa vietu. Klāt nāk pirmie trīs no GP pretendentu fināla - Kšištofs Kaspžaks (Polija), Matejs Žagars (Slovēnija) un Nīlss Kristians Iversens (Dānija). Pārējos četrus uzaicināja GP seriāla rīkotāji un viņu izvēle krita uz Martinu Vaculiku (Slovakija), Jaroslavu Hampelu (Polija), Taiu Vofindenu (Lielbritānija) un Darsiju Vordu (Austrālija). Viena vieta katrā GP posmā ir brīva un to aizņems rīkotājvalsts pārstāvis. Pēc ilgāka laika starp GP dalībniekiem nav "Bombera" - brita Krisa Harisa, kā arī dāņa Hansa Andersena.
Nosaukti arī pieci rezervisti, kuri (tādā secībā, kādā minēti) aizstās kādu no pamatdalībniekiem, ja tas kādu iemeslu dēļ nevarēs piedalīties - jaunais Eiropas čempions Alešs Drīmls (Čehija), Leons Madsens (Dānija), Trojs Batčelors (Austrālija), Hanss Andersens (Dānija) un Peters Ljungs (Zviedrija).
Visus spīdveja GP posmus nākamsezon rādīs Viasat Sport Baltic kanāls.

2013. gada spīdveja GP provizoriskais kalendārs:

23. marts Oklenda (Jaunzēlande)
20. aprīlis Bidgošča (Polija)
4. maijs Gēteborga (Zviedrija)
18. maijs Prāga (Čehija)
1. jūnijs Kārdifa (Velsa)
15. jūnijs Hožuva (Polija)
29. jūnijs Kopenhāgena (Dānija)
3. augusts Terencāno (Itālija)
17. augusts Daugavpils (Latvija)
7. septembris Goričana vai Krško (Horvātija vai Slovēnija)
21. septembris Stokholma (Zviedrija)
5. oktobris Toruņa (Polija).