Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Bogdanova konkurents netiek Polijas junioru čempionāta finālā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Bogdanova konkurents netiek Polijas junioru čempionāta finālā
Patriks Dudeks
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Vakar tika aizvadīts Polijas junioru čempionāta trešais pusfināls, kurš ar pamatīgu fiasko noslēdzās tagadējam čempionam Patrikam Dudekam, kurš palika ārpus finālistu pulka.

Pirmie divi Polijas junioru čempionāta pusfināli tika aizvadīti jau jūlija beigās. Tad lielas sensācijas netika fiksētas, ja vienīgi neskaita Damiana Speža (Gdaņskas "Lotos") zemo vietu, taču viņš nebija starp galvenajiem favorītiem. Vietas finālā nodrošināja vadošie poļu juniori, starp kuriem arī mums labi pazīstamie Artūrs Mročka, Pžemislavs Pavļickis, Kačpers Gomuļskis, Mateušs Lampkovskis, Macejs Janovskis, Rafals Flegers un citi.

Vakar vakarā uz starta stājās arī trešā pusfināla dalībnieki, starp kuriem bija arī pagājušā gada čempions Patriks Dudeks, kurš ticis arī pasaules junioru čempionāta finālā. Dudeks ātri vien tika līdergrupā, beigās iekrājot 12 no 15 iespējamajiem punktiem, bet tāda pati punktu raža bija vēl pieciem(!) braucējiem, kuriem savā starpā bija jāsadala 2.-6. vieta. Vājākais no šī piecinieka finālam kvalificētos vien kā rezervists. Pie uzvaras Ļubļinā pārliecinoši tika Simons Kjelbasa, kuram 14 punkti.

Pirmajā pārbraucienā Dudeks palika otrais, kas nozīmēja, ka viņam uz starta kopā ar diviem citiem vājākajiem pārbraucienu dalībniekiem būs jāstājas vēlreiz, lai uzzinātu vienu lieko, tas ir sestās vietas ieguvēju. Par lielu sarūgtinājumu visiem Patrika atbalstītājiem, viņš piedzīvoja kritienu, zaudējot cerības tikt labāko pieciniekā. Finālam Dudeks kvalificējies vien kā rezervists, tādēļ viņam jācer, ka no starta atteiksies kāds no pamatsastāva dalībniekiem.

Otro vietu Ļubļinā ieguva Adrians Ševžikovskis, bet trešais palika Slavomirs Musjelaks. Fināls norisināsies 11. septembrī Toruņā, bet starp galvenajiem favorītiem uz uzvaru būs Mročka, Janovskis, Pavļickis, Kjelbasa, Ševžikovskis, Lampkovskis un Puļčinskis.

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl