Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Bogdanovs Daugavpilī otrais, kopvērtējumā - līderis!

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Bogdanovs Daugavpilī otrais, kopvērtējumā - līderis!
Maksims Bogdanovs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Pasaules spīdveja junioru čempionāta otrajā finālā, kurš šodien praktiski pārpildītu tribīņu priekšā norisinājās Daugavpilī, pie uzvaras tika austrālietis Dārsijs Vords, bet Latvijas spīdvejists Maksims Bogdanovs, palika otrais, vēl par vienu punktu palielinot savu pārsvaru kopvērtējumā. Pirms pēdējā fināla viņš tuvāko sekotāju apsteidz par diviem punktiem.

Šlesers sola zelta laikus spīdvejam

Lielais spīdveja vakars iesākās ar aviomodeļa paraugdemonstrējumu, kas iesildīja apmēram astoņus tūkstošus sanākušo līdzjutēju. Skatītājus neaizbiedēja arī milzīgais karstums, tādēļ „Lokomotīves” trekā valdīja lieliska atmosfēra. Uz svinīgo atklāšanas parādi ieradās pat Ainārs Šlesers, kurš savā uzrunā solīja visiem iespējamajiem veidiem palīdzēt Daugavpils spīdvejam, lai tas jau tuvākajā laikā varētu sasniegt savu galveno mērķi – Polijas Ekstralīgu. Bet nu pietiks par politiku, ķeramies klāt sportam.

Bogdanovs lielisks, pārējiem neiet

Jau pirmajā braucienā uz starta devās Maksims Bogdanovs, kurš startēja no trešā celiņa. Starts Maksam īsti nepadevās, taču viņam tika dota otra iespēja, jo jau pirmajā virāžā zem nožogojuma ielidoja vācietis Franks Fahers, kurš bija ļoti dusmīgs par tādu notikumu pavērsienu. Jebkurā gadījumā, atkārtotajā startā piedalījās visi četri braucēji, jo Fahers krita pirmajā virāžā, tādēļ arī viņš varēja mēģināt otro reizi.

Otrajā piegājienā Bogdanovs vairs kļūdas nepieļāva, jau no starta izvirzoties pirmajā pozīcijā. Lai arī pirmajos divos apļos viņam uz papēžiem mina Martins Vaculiks, šaubas par Makša uzvaru neradās! Pirmie trīs punkti kabatā!

Otrajā braucienā līdzjutēju simpātijas bija Vadima Tarasenko pusē, kurš ikdienā pārstāv Daugavpils „Lokomotīvi”. Diemžēl 16-gadīgais Vadims pievīla savus līdzjutējus, neveiksmīgi paņemot startu, bet brauciena laikā pieļaujot vairākas rupjas kļūdas. Par laimi, lēno vācieti Kevinu Volbertu viņš apsteidza, ieņemot trešo vietu.

Trešajā braucienā uz starta stājās Latvijas pārstāvis Vjačeslavs Giruckis un „Lokomotīves” krievs Artjoms Laguta. Diemžēl abi slikti paņēma startu, trekā pieļāva vairākas kļūdas (īpaši smagi klājās Giruckim), ieņemot pēdējās divas vietas. Artjoms trešais, Vjačeslavs – ceturtais.

Bogdanovam kritiens, Giruckim pirmais punkts

Otro braucienu sērija iesākās ar Bogdanova galvenā konkurenta Hougārda uzvaru pār Vaculiku, bet nākamajā braucienā uz starta stājās Artjoms Laguta, kura galvenais konkurents bija Jurica Pavličs. Izmantojis Pavliča kļūdu pirmajā virāžā, Artjoms izrāvās pārliecinošā vadībā, taču priekšpēdējā aplī palaida sev priekšā negaidīti labi braucošo Renē Bahu – otrā vieta.

Galvenā uzmanība, protams, bija sērijas trešajam braucienam, kurā uz starta stājās Bogdanovs. Starp konkurentiem Pavļickis, Kuss un Vords. Maksim no ceturtā celiņa starts nepadevās, taču ātri vien izdevās pakāpties uz trešo vietu. Diemžēl jau pirmā apļa beigās sirdis ietrīcējās visam stadionam, jo Bogdanovs nesavaldīja savu moci un krita. Vienlaicīgi krita arī Pavļickis, un tiesneši lēma diskvalificēt tikai poli, bet Maksim tika dota otra iespēja. Salīdzinājumā ar pirmo atkārtoto startu pirmajā braucienu sērijā, šoreiz neizdevās paņemt startu, un pēc pirmās virāžas Bogdanovs bija pēdējais. Par laimi, ātri vien izdevās apsteigt Kusu, bet panākt Vordu latvietim nebija pa spēkam. Otrā vieta un divi punkti.

Sēriju noslēdza brauciens, kurā piedalījās Giruckis un Tarasenko. Lielisks starts Vadimam, labas iespējas pacīnīties par otro vietu Giruckim, taču startu nācās atkārtot, jo kā nākas nenostrādāja starta lente. Ar otro piegājienu viss bija kārtībā gan starta lentei, gan Tarasenko, kurš pārliecinoši izrāvās pirmajā vietā, izcīnot savu pirmo uzvaru. Giruckim trešā vieta, kas deva pirmos punktus.

Bogdanovs uzvar Pavliču

Trešās sērijas pirmais brauciens mazliet pārsteidza, jo pie prognozētās uzvaras netika Vaculiks, toties pirmais trijnieks zviedram Andersonam. Ar nepacietību tika gaidīts nākamais brauciens, kurā visas cerības tika liktas uz Girucki, bet tehnisks defekts neļāva viņam tikt tālāk par pirmo taisni – izstāšanās. Šis brauciens paliks atmiņā arī ar iespaidīgo kritienu, kuru izprovocēja Pavļickis, agresīvi nogāžot dāni Bahu. Atkārtotajā startā uz starta līniju devās viens Bahs un Hougārds. Kā arī bija gaidāms, uzvarēja dānis.

Bez kritieniem neiztika arī 11. braucienā, kurā savu moci nesavaldīja Tarasenko. Diemžēl tas laupīja pirmo pozīciju Bogdanovam, kurš tobrīd atradās visiem priekšgalā. Savu pārākumu pār Pavliču un Janovski „Trakais Maksis” pierādīja atkārtotajā startā, viegli izraujoties vadībā, un noturot trīs punktus. Noslēdzošajā sērijas braucienā pie trešās uzvaras pēc kārtas tika Dārsijs Vords, bet otro vietu izmisīgā cīņā, noguļot startu, izrāva Artjoms Laguta.

Pēc trīs braucienu sērijām deviņi no deviņiem iespējamajiem punktiem Vordam, bet otro vietu dala Maksims Bogdanovs un Patriks Hougārds. Visiem braucējiem vēl jāaizvada pa diviem braucieniem.

Vords joprojām neapturams; Bogdanovs apsteidz Hougārdu

13. braucienu, iespējams, varētu nosaukt par visaizraujošāko no visiem, jo līdz pat pēdējai virāžai par uzvaru cīnījās Pavličs, Vords un Vaculiks. Lai arī Pavličs vairākas reizes spēja apsteigt neapturamo Vordu, finiša līniju pirmais šķērsoja austrālietis, turpinot savu uzvaru sēriju. Diemžēl ar pēdējo vietu nācās samierināties Giruckim. 14. braucienā līdzīga neveiksme piedzīvoja Tarasenko, kurš bez citu braucēju „palīdzības” krita jau pirmajā virāžā, par ko tika diskvalificēts.

Ar katru nākamo braucienu sacīkstes tuvojās savai kulminācijai. Par pamatīgu adrenalīna devu braucēji parūpējās 15. braucienā, kad uz starta stājās Bogdanovs, viņa galvenais konkurents Hougārds, Laguta un Andersons. Atkal nogulējis startu, pirmā apļa beigās Laguta izrāvās vadībā, kuru pārliecinoši arī noturēja, bet Bogdanovs, nespējis savaldīt braucamo pirmās virāžas beigās, pakaļdzīšanos līderiem uzsāka no ceturtās pozīcijas. Ilgāku laiku cīnoties, Maksims apsteidza Hougārdu, bet paspēt apdzīt arī Andersonu neizdevās. Galvenais, ka izdevās apsteigt Hougārdu.

Savu debiju pasaules junioru čempionātu finālos ceturtās sērijas noslēgumā sagaidīja Jevgēņijs Karavackis, kurš aizvietoja agresīvo Pavļicki, kurš šajās sacīkstēs pamanījās izraisīt divus kritienus. Karavackis savu iespēju garām nepalaida, nobraucot cienījami. Viņam trešā vieta, kas deva pirmo punktu.

Bogdanovs lielisks, Vords pa nullēm - zelts izšķirsies papildbraucienā

„Lokomotīves” jeb 17. braucienā uz starta stājās uzreiz trīs „Loko” braucēji – Laguta, Tarasenko un Karavackis. Viņiem konkurenci sastādīja Vaculiks, kurš arī atradās vadībā līdz pat priekšpēdējam aplim, kad brauciens tika apturēts, jo kritienu piedzīvoja Karavackis, atrodoties trešajā pozīcijā. Šeit gan akmeņi jāmet tiesnešu dārziņā, jo Žeņa ātri atstāja treka, tādējādi neaizkavējot citus braucējus, bet sarkanie karogi jau bija izkārti, kas liecināja par brauciena apturēšanu. Vēl sāpīgāk tas bija tādēļ, ka Laguta jau bija paspējis apsteigt Vaculiku. Rūgtuma sajūta pazuda pēc atkārtota starta, kurā Laguta Vaculikam neatstāja ne mazākās izredzes uz panākumu. Artjoms, švaki iesākot sacīkstes, tās noslēdza uz pozitīvas nots, kopumā savācot 11 punktus.

Visskaļāk tribīnēs gāja 18. braucienā, kurā Dārsijs Vords ne tikai neuzvarēja braucienu, bet pat palika bez punktiem. No starta kā pirmais aizgāja Janovskis, tad austrālieti apsteidza arī Bahs, bet priekšpēdējā aplī arī Andersons. Vorda neveiksme uzlaboja Bogdanova izredzes saglabāt pirmo pozīciju kopvērtējumā arī pēc Daugavpils posma.

Praktiski pārpildītās tribīnes eksplodēja pirms 19. brauciena, bet tā finišā decibeli pacēlās vēl nebijušos augstumos. Bogdanovs paņēma startu, bez jebkādām kļūdām veica četrus apļus, un uzvarēja, nodrošinot sev tikpat lielu punktu summu, kā Vordam.

20. braucienā pie uzvaras tika dānis Hougārds. Līdz ar to sacensības ar 12 punktiem noslēdza Vords un Bogdanovs, bet pa 11 punktiem Lagutam un Hougārdam. Kā paredz sacensību reglaments, lai noteiktu posma laureātus, jāaizvada papildbraucieni par pirmo un trešo vietu. Lielajā kopvērtējumā papildbraucienos iegūtie punkti netiks ņemti vērā.

Bogdanovs Daugavpilī otrais; kopvērtējumā pirmais

Pirmajā papildbraucienā, kurā izšķīrās trešās vietas liktenis, ļoti pārliecinoši Hougārdu apsteidza "Lokomotīves" leģionārs Artjoms Laguta, nodrošinot sev bronzas godalgu Daugavpils finālā. Par īstu trilleri izvērtās finālbrauciens, kurā jau no pirmajiem metriem vadībā izrāvās Vords. Bogdanovs četrus apļus ļoti aktīvi uzbruka viesim, taču tā arī nespēja apsteigt tagadējo pasaules junioru čempionu. Zaudējums finālā, bet kopvērtējumā Maksima pārsvars pirms pēdējā finālposma, kurš norisināsies Čehijas pilsētā Pardubicē sastāda divus punktus. Čempiona liktenis izšķirsies 2. oktobrī.

Daugavpils fināla kopvērtējums

VBraucējsValstsPunkti
1.VordsAustrālija12
2.BogdanovsLatvija12
3.A.LagutaKrievija11
4.HougārdsDānija11
5.JanovskisPolija10
6.BahsDānija10
11.TarasenkoKrievija5
13.GiruckisLatvija3
16.KaravackisLatvija1

Pasaules junioru čempionāta kopvērtējums (pēc diviem no trīs fināliem)

VBraucējsValstsPunkti
1.BogdanovsLatvija21
2.HougārdsDānija19
3.VordsAustrālija17
4.LagutaKrievija17
5.JanovskisPolija16
6.VaculiksSlovākija15

 +11 [+] [-]

, 2010-08-14 20:57, pirms 14 gadiem
Forši, a bilde LTV7 būs tik 21.50... paldies, ka izbojājāt visu pasākumu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2010-08-14 21:26, pirms 14 gadiem
nuuuu Bogdanovs rullee!
Sleserins ka vienmer pirms velesanam savu PR kaca

  +8 [+] [-]

, 2010-08-14 21:33, pirms 14 gadiem
ceram ka 2. oktobrī par čempionu kronēs Bogdanovu...divi punkti nav liels pārsvars, bet ar to var arī pietikt lai saglabātu pirmo vietu kopvērtējumā

  +7 [+] [-]

, 2010-08-14 21:37, pirms 14 gadiem
MALACIS, CERAMS NOTURĒS 1.

  +5 [+] [-]

, 2010-08-14 21:43, pirms 14 gadiem
Super, tāda maza valsts un esam visur.

  +4 [+] [-]

, 2010-08-14 21:58, pirms 14 gadiem
Šitā gonka bija tā vērta

  +1 [+] [-]

, 2010-08-14 22:14, pirms 14 gadiem
prieks par jauno brauceeju..un kauns Shlesera piaaristiem..bandiitisks pasaaciens ar visu ribu...

  +3 [+] [-]

, 2010-08-14 22:17, pirms 14 gadiem
"Atkārtotajā startā uz starta līniju devās viens Bahs un Hougārds. Kā arī bija gaidāms, uzvarēja dānis."
kurš no 2 dāņiem?

     [+] [-]

, 2010-08-14 23:02, pirms 14 gadiem
Kaut kā apbrīnojami labi visiem sportistiem veicās! Malači!!!
Slēpts komentārs: MachimoI

 +15 [+] [-]

, 2010-08-15 08:36, pirms 14 gadiem
Viena NO, ja ne skatāmākā gonka Daugavpilī pēdējo 6 gadu laikā!!! Visiem stadionā esošajiem līdzjutējiem patika Šlesera uzruna un solījumi par Lokomotīves iespējamo finansēšanu no valsts budžeta piedaloties Polijas ekstralīgā. Šis solījums jau būs redzams pirms vēlēšanām, kad būs skaidra Lokomotīves stratēģija 1. līgas play-off mačos. Lai nu ko, bet Šlesera mārketings 100% nostrādāja, jo viņš TĀDA mēroga pasākumā Latvijā atļāvās teikt uzrunu krievu valodā!!!!!!!!!
Paldies Naurim arī par mēģinājumu nokomentēt gonku. Izskatās, ka tas notika pašam klātneesot un pēc citu nostāstiem!!!!!!!: 8. brauciena atkārtoums notika pāragra starta dēļ, ko izraisīja Vadims Tarasenko!!! Sacīkšu 7. braucienā Bogdanovs TIEŠI SAVALDĪJA savu moci, noliekot to guļus, lai neuzbrauktu virsū nokritušajam Pavļickim!!!!
Žēl, ka "MachimoI", neatšķir spīdveju no motobola ( nedrīkst apcelt garā vājos, un neredz starpību starp līdzjutēju skaitu stadinā vieglatlētikā un Daugavpilī spīdvejā: vakar bija 9000 tūkstoši. (Visu cieņu Radēvičai, starp citu čangale no Krāslavas!!!!!!)

  +1 [+] [-]

, 2010-08-15 08:50, pirms 14 gadiem
Ko tik lešinskis nesasolīs, lai tiktu pie balsīm ..

  +3 [+] [-]

, 2010-08-15 12:14, pirms 14 gadiem
MachimoI rakstīja: Es atvainojos, bet jājautā - ko motobols dara starp top ziņām? Paskatāmies rakstu vēsturi, komentāru skaitu. Ļoti šaurs interesentu loks.

Vismaz 7 raksti aizvadītās dienas laikā būtu pelnījuši krietni vairāk uzmanības par kaut kādu čangaļu mopēdistu slidināšanos pa dubļiem.

Esmu pārliecināts, ka šī vietā mēs, piemēram, varētu iebalsot Radēviču par mēneša vieglatlēti Eiropā.
nevajag gvelzt!!

     [+] [-]

, 2010-08-15 21:52, pirms 14 gadiem
Jopt pat Šlesers bija :O