Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Plkst.22:00 - Bogdanova neiespējamā misija Anglijā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Plkst.22:00 - Bogdanova neiespējamā misija Anglijā
Maksims Bogdanovs
Foto: Viktors Sarvuta, Sportacentrs.com

Šodien plkst.22:00 Anglijas pilsētā Koventri sāksies izšķirošās pretendentu sacensības spīdvejā par tiesībām startēt 2010. gada spīdveja "Grand Prix" seriālā.

Tiem, kam spīdvejs svešāks, sniegsim nedaudz pamatinformācijas. Spīdveja "Grand Prix" šajā sporta veidā ir kas līdzīgs kā F-1, proti, tā ir attiecīgā sporta veida pati virsotne, kur brauc pasaules labākie - Džeisons Kramps, Tomašs Gollobs, Gregs Henkoks, Andreass Junsons utt. Latvijas pārstāvji līdz šim ir startējuši tikai Daugavpils "Grand Prix" (trīs gadus), jo mums tika piešķirts "wild card", kā jau mājiniekiem. Taču viens mūsu spīdvejists, Maksims Bogdanovs, ir diezgan tuvu, lai kvalificētos nākamā, 2010. gada, "Grand Prix" seriālam - loģiski, ka tad viņš piedalītos visos posmos.

Viens no pretendentu pusfināliem norisinājās Daugavpilī un savā trekā Bogdanovs izcīnīja 4. vietu (starp 16 dalībniekiem vajadzēja tikt astotniekā), kvalificējoties pretendentu finālam. Tas jau šovakar notiks Koventri. Atkal būs 16 spīdvejisti (plus vēl divi rezervisti), taču šoreiz jau atlases sistēma ir daudz nežēlīgāka - 2010. gada "Grand Prix" seriālam kvalificēsies tikai trīs labākie. Lieki piebilst, ka arī braucēju sastāvs ir krietni spēcīgāks nekā tas bija pusfinālā. Piedalīsies arī vairāki tādi, kas ir šī gada "Grand Prix" dalībnieki (viņi apzinās, ka šogad astotniekā kopvērtējumā vairs netiks, tāpēc nav garantijas, ka izdosies tikt pie dalības nākamgad). Līdz ar to var apgalvot, ka tikt finālā Bogdanovam būs ļoti, ļoti grūti. Taču vismaz "Lokomotīves" sastāvā Maksims brauca ļoti labi, arī bālajā finālcīņā pret "Unia", kad Bogdanovs bija pārliecinoši labākais no mūsējiem. Cerēsim, ka arī šovakar augstākā ranga sacensībās Koventri mūsu spīdvejistam sekmēsies.

Jāpiebilst, ka 2010. gada "Grand Prix" seriāla 16 dalībnieki tiek noteikti sekojoši: astoņi labākie 2009. gada "Grand Prix" kopvērtējuma braucēji, trīs labākie pretendenti (noskaidrosies šovakar), četrus izvēlēsies organizatori (naivi cerēt, ka tas varētu būt kāds Latvijas spīdvejists), bet vēl vienam tiek piešķirts "wild card" pirms katra posma (tradicionāli - kādam mājinieku braucējam).

16 pretendenti:

Nr.SportistsValsts
1.Kriss HoldersAustrālija
2.Jaroslavs HampelsPolija
3.Kauko NīminensSomija
4.Kriss HerissLielbritānija
5.Lukaš DrimlsČehija
6.Jonass DavidsonsZviedrija
7.Piotrs ProtasievičsPolija
8.Gžegožs ValaseksPolija
9.Kenets BjerreDānija
10.Magnuss ZeterstromsZviedrija
11.Jurica PavličsHorvātija
12.Martins SmoļinskisVācija
13.Fredriks LindgrēnsZviedrija
14.Deivijs VotssAustrālija
15.Adrians MiedziņskisPolija
16.Maksims BogdanovsLatvija

     [+] [-]

, 2009-09-18 20:54, pirms 15 gadiem
vai ir kādas iespējas apskatīties šo internetā?

  +2 [+] [-]

, 2009-09-18 20:59, pirms 15 gadiem
massbeat rakstīja: vai ir kādas iespējas apskatīties šo internetā?
Šķiet, ka nē. Teksta tiešraide:
live.sportowefakty.pl: SportoweFakty.pl

  +1 [+] [-]

, 2009-09-18 21:48, pirms 15 gadiem
Turam ikskus par Max !