Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejam Ļebdevam 8 punkti, "Vilki" atkal uzvar

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejam Ļebdevam 8 punkti, "Vilki" atkal uzvar
Vadībā Andžejs Ļebedevs.

Polijas spīdveja eWinner 1. līgas čempionāta jaunpienācēji Krosno "Cellfast Wilki" motobraucēji viesos ar 50:38 uzvarēja Gņezno komandu "Aforti Start" un atkal ir pirmajā vietā turnīra tabulā. Andžejs Ļebedevs uzvarētāju labā atveda 8 punktus.

Viesu panākuma pamatā bija visas komandas darbs - 14 punktus atveda Tobiašs Misielaks, 10 - Patriks Vojdilo, pa 8 - Andžejs Ļebedevs un Mateušs Ščepanjaks, 6 - Daniels Jeleņevskis un pa diviem punktiem klāt pielika juniori Bartošs Curziteks un Alekss Ridļevskis. Savukārt mājiniekiem vismaz 5 punktus ieguva tikai trīs motobraucēji - dānim Frederikam Jakobsenam 12 punktu, somam Timo Lahti - 9 un dānim Peteram Kildemandam - 8 punkti.

Pēc pirmajiem četriem braucieniem mājinieki bija vadībā ar 12:11 (Ļebedevs savā braucienā finišēja otrais un kopā ar Ščepanjaku atveda neizšķirtu 3:3), bet tad 5:1 uzvaru guva Jeleņevskis ar Vojdilo, viesi izvirzījās vadībā un to vairs neatdeva. Andžejam neveiksmīgs bija viņa otrais brauciens - daugavpilietis cīņā ar dāņiem Kildemandu un Jakobsenu bija līderis, bet tad Kildemands mazliet ātrāk pa iekšmalu iebrauca līkumā, bija pavisam niecīga saskare, Ļebedevs piedzīvoja kritienu un - tika diskvalificēts. Kā vēlā TV intervijā atzina Andžejs, tad pats vien viņš bija vainīgs. Mājinieku 5:0 uzvara (jau pirms tam kritiens un savainojums Ridļevskim) ļāva tiem samazināt rezultāta starpību līdz 19:21, taču nākamos divus braucienus viesi uzvarēja ar 5:1 - 31:21 Krosno komandas labā. Punktu trešajai braucienu sērijai ar pārliecinošu uzvaru pielika Ļebedevs, bet trešais bija Curziteks - 4:2 braucienā un 35:23 summā. Gņezno komanda teorētiski vēl varēja izglābties, taču nekas neliecināja, ka tā notiks.

13. braucienā Ļebedevs atkal tikās ar abiem mājinieku dāņiem un finišēja starp viņiem - otrais. Priekšpēdējā braucienā Andžejam izdevās apsteigt Lahti, viņš bija tuvu tam, lai apsteigtu arī Kildemandu un kopā ar Vojdilo atvestu 5:1 uzvaru, taču neizdevās - 4:2, kas pirms pēdējā brauciena arī teorētiski nodrošināja "Vilkiem" uzvaru.

Krosno komandai ir 8 punkti 5 mačos (zaudējums un tad četras uzvaras pēc kārtas), 6 punkti 4 mačos - Lodzas "Orzel", pa 5 punktiem attiecīgi 4 un 5 mačos Ribņikas ROW un Gdaņskas "Zdunek Wybrzeze".