Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Maksims Bogdanovs uzvar Krško un seko Ļebedevam un Puodžukam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Maksims Bogdanovs uzvar Krško un seko Ļebedevam un Puodžukam
Maksims Bogdanovs uzvarēja Krško un tagad arī cīnīsies par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālposmos.
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Šā gada Eiropas spīdveja čempionāta fināla pretendentu izšķirīgajās sacensībās piedalīsies visi trīs pašreiz labākie Latvijas spīdveja meistari - Andžejam Ļebedevam un Ķastam Puodžukam, kuri attiecīgi no otrās un piektās vietas tika pretendentu finalā savā mototrekā, pievienojās Maksims Bogdanovs, kurš sestdien uzvarēja pusfinālā Krško mototrekā Slovēnijā.

Maksims Bogdanovs savā pirmajā braucienā uzvarēja, bet to no viņa arī gaidīja. Nākamajā braucienā - tikai viens punkts, priekšā palaisti polis Pžimošs Pavļickis un pieredzējušais zviedrs Daniels Nermarks. Toties 11. braucienā Bogdanovs pārspēja gan 2007. gada Eiropas čempionu horvātu Juricu Pavliču, gan divkārtējo Pasaules kausa ieguvēju Dānijas izlases sastāvā, 16-kārtējo godalgoto vietu ieguvēju GP posmos Hansu Andersenu. Vēl trīs punkti. 16. braucienā pārspēts arī Ukrainas izlases līderis Andrejs Karpovs. Pēdējā braucienā Maksimam īpaši spēcīgu konkurentu nebija un viņš tos arī likumsakarīgi uzvarēja - 13 punkti no 15 iespējamajiem.
Pa 13 punktiem savāca arī Pavļickis un Karpovs, tāpēc vietas uz goda pjedestāla tika sadalītas papildbraucienā, kurā uzvarēja Maksims Bogdanovs. Otrais - Pavļickis, trešais - Karpovs. Vēl pretendentu finālā iekļuva arī Pavličs un Hansens.
Pretendentu finālā pirmo reizi startēs trīs Latvijas pārstāvji un tajā ir jāiekļūst pirmajā desmitniekā, lai piedalītos četros Eiropas čempionāta finālposmos. Ļoti labas izredzes, lai Latvijai finālposmos būtu savs pārstāvis un varbūt pat ne tikai viens... Katrā ziņā visi trīs Latvijas spīdveja līderi atkal apliecināja savu augsto meistarību.