Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Puodžuks pret pasaules dūžiem Daugavpilī

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Puodžuks pret pasaules dūžiem Daugavpilī
Ķasts Puodžuks 2014. gada Latvijas Grand Prix
Foto: lokomotive.lv

Latvijas spīdvejists Ķasts Puodžuks šovakar Daugavpilī Latvijas spīdveja "Grand Prix" posmā tiksies ar 15 pasaules labākajiem braucējiem. Sacensību sākums ieplānots plkst. 19:00 un Puodžukam ielozēts 12. starta numurs.

Spīdveja "Grand Prix" seriāls ir vienas no ievērojamākajām motosporta sacensībām pasaulē, kuras televīzijas ekrānos ir iespēja redzēt vairāk nekā 100 pasaules valstīs. Jau septīto reizi viens no šiem posmiem notiks arī Daugavpilī, kur tas allaž izraisījis milzīgu rezonansi. Latvijā, ja vien netiec uz "Lokomotīves" stadionu, sacīkstes būs iespēja vērot tiešraidē "TV6" un "Viasat Sport Baltic".

"Grand Prix" sacensībās piedalās 16 braucēji, no kuriem 15 startē visos sezonas posmos, bet vienu vietu iegūst rīkotājvalsts izvēlētais braucējs. Šāds gods šoreiz ticis Ķastam Puodžukam. Puodžuks pie Latvijas "wild card" ticis otro reizi karjerā. Pirmā reize bija tālajā 2006. gadā, kad Ķastam bija tikai 20 gadi. Kopš tā laika viņa karjerā nav trūcis dažādu notikumu - smagi kritieni, vilšanās, uzvaras un panākumi. Kā vienu no viņa lielākajām uzvarām jāmin 2014. gada Latvijas "Grand Prix", kad Puodžuks sensacionāli tika līdz piektajai vietai, kas ir visu laiku lielākais Latvijas spīdveja panākums. Interesanti, ka sākotnēji Puodžuks bija sacensību rezervists, bet Dārsijs Vords neizturēja alkohola testu un netika pielaists mačiem. Puodžukam šī sezona nav bijusi tā veiksmīgākā, taču pēdējie starti patiešām vieš optimismu. Kā lielākais sezonas sasniegums jāmin iegūtā trešā vieta "Grand Prix Challenge" atlases pusfinālā Rīgā, pirmo reizi karjerā tiekot lielajā finālā.

Piektdienas izlozē Puodžukam tika 12. numurs, tas nozīmē, ka sacensību gaitā Puodžuks divas reizes startēs no otrā celiņa, bet pa reizei no pirmā, trešā un ceturtā. Īpaši smags Ķastam būs pirmais brauciens, kur pretī stāsies ļoti spēcīgi konkurenti. Pirmajā braucienā sagaida tikšanās ar trīskārtējo Latvijas posma otrās vietas ieguvēju Niki Pedersenu (šobrīd 2. vieta kopvērtējumā), bijušo pasaules čempionu Taju Vofindenu (1. vieta), kā arī Peteru Kildemandu (trešā vieta Kārdifā pirms divām nedēļām).

8. braucienā pretiniekos būs dāņu jaunais talants Mikaels Jepsens Jensens, zviedru veterāns Andreass Junsons un iepriekšējā posma uzvarētājs Nils Kristians Iversens. 10. braucienā pretiniekos būs trīskārtējais Latvijas posma uzvarētājs Gregs Henkoks, bet 13. brauciens sastāva ziņā būs vieglākais. Vēl mūsu spīdvejists trekā izies arī 19. braucienā.

Kopumā katram braucējam ir jāaizvada pa pieciem braucieniem, pa reizei tiekoties ar katru no pretiniekiem. Astoņi labākie kvalificēsies pusfināliem. Savukārt divi labākie no katra pusfināla startēs finālā.

Par galveno favorītu varētu uzskatīt amerikāni Henkoku, kurš trīs reizes uzvarējis Latvijā, tajā skaitā arī pašā pirmajā reizē 2006. gadā. Kopvērtējumā Henkoks šobrīd ir trešais, kaut gan nevienā no posmiem nav pat ticis finālā! Viņa galvenie konkurenti būs Niki Pedersens (piecas reizes bijis Latvijas posmu finālos, trīs no tām ticis pie otrās vietas) un kopvērtējuma līderis Vofindens, kurš šogad brauc visstabilāk no visiem.

Pie potenciālajiem fināla dalībniekiem noteikti būs jāpieskaita vēl vismaz 6-7 spīdvejisti, jo šogad kaut reizi finālā tikuši 10 braucēji. Ļoti saspringta sezona un grūti prognozējams uzvarētājs.

Sacensības sāksies plkst. 19:00.

Iepriekšējo gadu Latvijas posma uzvarētāji

GadsBraucējsValsts
2006.Gregs HenkoksASV
2007.Lī AdamssAustrālija
2008.Džeisons KrampsAustrālija
2009.Gregs HenkoksASV
2013.Gregs HenkoksASV
2014.Kšištofs KaspžaksPolija

Kopvērtējuma tabula pirms Latvijas posma, TOP6

VBraucējsValstsP
1.Tajs VofindensLielbritānija55
2.Niki PedersensDānija43
3.Gregs HenkoksASV39
4.Nils Kristians IversensDānija35
5.Matejs ŽagarsSlovēnija34
6.Kriss HoldersAustrālija31

     [+] [-]

, 2015-07-18 20:55, pirms 9 gadiem
Pilnigi nekada gonka Puodzukam. !9,brauciena parak liels respekts pret paarejiem.