Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīvei" pietrūka "degvielas"...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīvei" pietrūka "degvielas"...
Simons Gustafsons pirmo reizi brauca Daugavpils "Lokomotīves" sastāvā Daugavpils mototrekā un atveda 6 punktus.

Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda Polijas 1. līgas čempionāta mačā savā mototrekā bar 34:56 piekāpās līderei Gdaņskas "Renault Zdunek Wybrzeze". Daugavpiliešiem šajā mačā dažādu iemeslu dēļ nevarēja piedalīties četri braucēji, bet Andžejs Ļebedevs ieradās uz maču taisnā ceļā no pasaules junioru čempionāta pēdējā finālposma Itālijā.

Savainojumu dēļ šī sezona jau pirms kāda laika beidzās Ķastam Puodžukam un Romānam Považnijam, savukārt Vadims Tarasenko nevarēja tikt uz maču Krievijas junioru čempionāta fināla dēļ (uzvarēja U19 vecuma grupā) un ar šo triju braucēju iztrūkumu rēķinājāmies, taču nevarēja ierasties vēl arī Jūnass Kīlmekorpi - pasaules čempionāta priekšpēdējais posms garajā trekā, kur Kīlmekorpi ir titula īpašnieks un arī pašreizējais līderis, sliktu laika apstākļu dēļ no sestdienas tika pārcelts uz svētdienu (Kīlmekorpi ieņēma 3. vietu un ceturto gadu pēc kārtas kļuva par pasaules čempionu)... Savukārt Andžejs Ļebedevs sestdien vēlu vakarā (pēc Latvijas laika - jau pēc pusnakts) pabeidza sacensības Itālijā, tad devās uz Berlīni, svētdien dienā ielidoja Rīgā un tikai apmēram pusotru stundu pirms mača ieradās "Lokomotīves" mototrekā. Skaidrs, ka spēka un svaiguma pietika tikai diviem trim braucieniem, turklāt vēl bija jābrauc ar rezerves motociklu.

Un tomēr līdz par mača vidum "Loko" lika līderim un galvenajam pretendentam uz iekļūšanu Ekstralīgā nervozēt - pēc 5. brauciena "Loko" pat bija vadībā ar 17:13 (5:1 uzvaru atveda Vjačeslavs Giruckis un 23 gadus vecais zviedrs Simons Gustafsons, kurš pirmo reizi brauca "Loko" sastāvā Daugavpilī), pēc 6. brauciena bija 18:18, bet pēc 8. brauciena mājinieki zaudēja tikai ar 23:25. Mača izskaņai spēka un resursu pietrūka. Viesi uzvarēja sešos no pēdējiem septiņiem braucieniem (vienā bija neizšķirts) un guva pārliecinošu uzvaru.

"Loko" rindās labu iespaidu atstāja Gustafsons, kura rēķinā bija 6 punkti (neizdevās viņam tikai viens brauciens), savu pirmo uzvaru braucienā Polijas 1. līgas mačā guva juniors Jevgeņijs Kostigovs (turklāt ne jau junioru braucienā!), bet visvairāk punktu atveda Maksims Bogdanovs - 9. Par punktu mazāk Ļebedevam (8), bet 7 punkti Girucka rēķinā (Kostigovam - 3, Ivanam Pļešakovam - 1 punkts).

22. septembrī "Loko" aizvadīs pēdējā maču Ļubinā, kur arī izšķirsies trešās vietas liktenis - lai to saglabātu, mums pietiks ar vienu punktu (kaut vai bonusu). Ja vien, protams, Ļubina ceturtdien negūs pārsteidzošu uzvaru Grudzjoncā. Tad mums svētdien derēs tikai uzvara.