Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Nosaukti komandu sastāvi Pasaules kausa izcīņai spīdvejā - Dānija bez trim GP braucējiem!

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Nosaukti komandu sastāvi Pasaules kausa izcīņai spīdvejā - Dānija bez trim GP braucējiem!
Maksims Bogdanovs būs Latvijas spīdveja izlases kapteinis Pasaules kausa izcīņā.

26. jūlijā "King's Lynn" mototrekā Anglijā un 29. jūlijā Vēstervikas mototrekā Zviedrijā risināsies Pasaules kausa jeb valstu izlašu pasaules čempionāta pusfinālsacensības. Visas komandas nosaukušas sastāvus sacensību pirmajam posmam un tajos netrūkst pārstiegumu - piemēram, Dānijas izlasē nebūs triju GP seriāla dalībnieku! Latvijas izlase startēs pusfinālā 29. jūlijā Vēstervikā un mums gan par sastāvu nebija jālauza galva (diemžēl)...

Latvijas izlases kapteinis šosezon būs Maksims Bogdanovs, kurš pašreiz ir stabilākais mūsu braucējs. Vēl komandā ir Ķasts Puodžuks, Andžejs Ļebedevs un Jevgeņijs Kostigovs, kuram šī būs debija Pasaules kausā. Savainojuma dēļ diemžēl nevar palīdzēt Vjačeslavs Giruckis, kurš labi nobrauca Pasaules kausā pagājušajā gadā, bet vairāk mums arī nav, ko izvēlēties (vēl vienam junioram Ivanam Pļešakovam arī ir savainojums, taču viņš vai Kostigovs - tā ir maza atšķirība), jo vairāk mums braucēju vienkārši nav. Nākamie jaunie censoņi sacensībās parādīsies nākamgad vai vēl pēc gada. Atgādināšu, ka pērn Latvijas izlase ierindojās 6. vietā un sagādāja lielu pārsteigumu. Tieši tāpēc tagad sākam sacensības uzreiz pusfinālā, kur mūsu konkurenti Vēstervikā būs zviedri, dāņi un čehi un kur mums jācenšas apsteigt vienu komandu (visreālāk - Čehiju), lai iekļūtu race-off jeb pēdējās cerības pusfinālā un - galvenais! - garantētu vietu pusfinālā arī nākamā gada Pasaules kausa izcīņā. Race-off sacensības risināsies 31. jūlijā Bidgoščā, kur 2. augustā būs fināls. Vieta finālā kā rīkotājiem jau ir poļiem, vēl tajā iekļūs abu pusfinālu uzvarētāji un race-off sacensību uzvarētāji.
Dānijas izlasē nav ne trīskārtējā pasaules čempiona Nikija Pedersena, ne pagājušā gada pasaules čempionāta jeb GP seriāla bronzas medaļas ieguvēja Nīlsa Kristiana iversena, ne vēl viena šīs sezonas GP seriāla dalībnieka Keneta Bjerres. Nav arī Mikela Jepsena Jensena, kurš divos pēdējos GP posmos sekmīgi aizstāja austrālieti Krisu Holderu (vienā bija finālā, otrā - pusfinālā). Dānijai ir daudz labu braucēju un tāpēc var tā rīkoties - Peteram Kildemantam (brauca finālā Dānijas GP posmā), Bjarnem Pedersenam, Hansam Andersenam un Madsam Korneliusenam arī ir pa spēkam pat uzvarēt Vēstervikā vai būt vismaz otrajā vietā. Paplašinātajā izlases sastāvā, protams, ir arī visi tie, kuri pašreiz nav iekļauti komandā. Ja Dānija iekļūs finālā, tad 2-3 no viņiem brauks.
Zviedrijai nav GP seriāla dalībnieka Fredrika Lindgrena (šosezon trīs reizes bija finālā), kurš jau iepriekš bija paziņojis, ka šosezon izlasē nebrauks. Nav paņemts izlasē arī Antonio Lindbeks, toties iekļauts jaunais Olivers Bertzons, kurš šosezon bija viens no kandidātiem uz vietu Daugavpils "Lokomotīvē" - viņš aizvada labu sezonu un ar viņu zviedri nākotnē saista lielas cerības, tāpēc arī dod puisim iespēju apliecināt sevi Pasaules kausā. Bez Berntzona zviedriem vēl startēs pieredzējušais Andreass Junsons, Tomass H. Junasons un vēl viens ļoti pieredzējis braucējs Peters Ljungs. Teicami meistari, lai savā mototrekā uzvarētu vai noteikti nepaliktu ceturtie.
Čehijas izlase ir galvenā mūsu konkurente, lai tiktu uz race-off sacensībām. Čehiem sastāvā ir pieredzējušie Alešs Drīmls un Jozefs Francs, labākais čehu juniors un jau viens no valsts labākajiem spīdvejistiem Vāclavs Miliks un jaunais talants Eduards Krčmaržs. Ja visi trīs mūsu līderi nobrauks savā līmenī (kā nobrauca pērn), ja pāris punktus spēs atvest Kostigovs, tad čehus mums vajag uzvarēt.
Pirmajā pusfinālā 26. jūlijā piedalīsies Lielbritānija, Austrālija, ASV un Itālija. Pirmo reizi Pasaules kausa pusfinālā startēs itāļi, kuri kvalifikācijas sacensībās savā Terencāno mototrekā pārsteidzoši uzvarēja, apsteigdami gan Vāciju, gan Slovēniju, gan Krieviju (krievi kārtējo reizi kārto savstarpējās attiecības ar Motosporta federāciju un nebija spēcīgākajā sastāvā, taču tik un tā pietiekami labā sastāvā, lai uzvarētu trīs savus konkurentus, bet palika ceturtie). Itālijai pašreiz nav starptautiskajā līmenī labi zināmu un augsti vērtētu braucēju, taču Matia Karpaneze, Nikolass Vičentins, Mikele Pako Kastanja (savulaik slavenā un itāļu labākā spīdvejista šā sporta veida vēsturē Armando Kastanjas dēls) un Nikolas Kovati noteikti negribēs palikt pēdējie un šajā kontekstā viņu galvenie konkurenti ir amerikāņi. Jā, ASV izlasē ir leģendārais Gregs Henkoks un Eiropā jau labi zināmais Rikijs Velss, taču pārējie divi ir šāda līmeņa sacensībās nepieredzējuši braucēji - Džino Mansaress (šosezon gan ir krietni progresējis un iekļuva pat pasaules junioru čempionāta finālā), kurš izlasē debitēja pērn, un tikai 17 gadus vecais Makss Ramls, kurš Eiropā vispār nav braucis (pagājušā gada U21 ASV čempions, šogad divas reizes trešais pieaugušo čempionāta posmos).
Pirmā pusfināla favorīte ir Austrālija - Darsijs Vords, Kriss Holders, Trojs Batčelors un Džeisons Doils, taču savā mototrekā (tas gan tik pat labi zināms arī visiem austrāliešiem) viņiem sīvu pretestību var izrādīt briti ar pašreizējo pasaules čempionu un GP seriāla līderi Taiu Vofindenu priekšgalā (vēl komandā ir Kriss Hariss, Dennijs Kings un Saimons Stīds).
Visas četras Pasaules kausa sacensības varēs redzēt Viasat Sport Baltic TV kanālā.

     [+] [-]

, 2014-07-16 14:23, pirms 10 gadiem
Paldies VSB par iespēju redzēt!
Nevaru sagaidīt!!
Cerams mūsējiem izdosies braucieni, finālā jau protams ,ka būs ļoti grūti tikt bet nu nekas nav neispējams