Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejam Ļebedevam 13 punkti Zviedrijā pirms SEC pirmā finālposma

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejam Ļebedevam 13 punkti Zviedrijā pirms SEC pirmā finālposma
Andžejs Ļebedevs

Teicamu sportisko formu sasniedzis pašreiz labākais Latvijas spīdveja meistars Andžejs Ļebedevs - 13 punkti (visvairāk starp abu komandu braucējiem) Zviedrijas Elitserien čempionāta mačā Eskilstūnas "Smederna" rindās pirms Eiropas čempionāta (SEC) pirmā finālposma Bidgoščā ļauj cerēt uz augstu vietu arī sacensībās trešdien vakarā.

Izskatās, ka Eskilstūnas "Smederna" ir ļoti nopietni noskaņojusies atgūt Zviedrijas čempiones titulu - uz maču pret Oļega Mihailova pārstāvēto "Rospiggarna" tika pieteikts praktiski labākais sastāvs (šoreiz bija arī Grigorijs Laguta, kurš uzvarēja četros braucienos, bet vienā tika diskvalificēts par pāragru startu) un viesiem nebija cerību uz panākumu - 53:37 mājinieku labā.
Mača galaiznākums būtu citādāks un "Smederna" uzvara droši vien nebūtu tik pārliecinoša, ja jau savā pirmajā braucienā kritienu nebūtu piedzīvojis un no turpmākās cīņas izstājies viens no viesu līderiem, 2017. gada pasaules vicečempions polis Patriks Dudeks, taču diezin vai tas būtu ietekmējis galaiznākumu par labu mājiniekiem.
Andžejs Ļebedevs atveda 13 no 15 iespējamajiem punktiem un trīs reizes savos braucienos bija pirmais. Jau pēc pirmajiem četriem braucieniem "Smederna" pārsvars bija 16:8 un viesiem to ne reizes neizdevās nopietni apdraudēt. Viesu pāris summā uzvarēja tikai divreiz, abas reizes ar 4:2 un vienu šādu uzvaru sekmēja Oļegs Mihailovs - 7. braucienā pārī ar Kimu Nilsonu viņš bija trešais. Mihailova rēķinā šajā mačā 2 punkti.
Trešdien plkst. 20 Bidgoščas mototrekā Polijā sāksies no pagājušās sestdienas pārceltais Eiropas čempionāta pirmais finālposms. Andžejam Ļebedevam tās būs trešās sacensības trijās dienās.