Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Daugavpilī ielido "Bezdelīgas"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Tieši Lieldienās pirmo maču Polijas spīdveja 2. līgas čempionātā aizvadīs Daugavpils "Optibet Lokomotīve", kas plkst. 15 savā mototrekā uzņems Tarnuvas komandu "Unia" jeb "Bezdelīgas". Sestdien tika aizvadīts pēdējais treniņš un pirmo reizi nākamā mača vietu iemēģināja arī Lielbrotānijas čempions Adams Eliss un dānis Renē Bahs. Diemžēl nevarēja ierasties austrālietis Niks Moriss, tā ka viņš būs klāt tieši mača dienā.

"Uz papīra" mājinieku sastāvs ir optināls un spēcīgs - visi trīs leģionāri, Jevgeņijs Kostigovs, Ķasts Puodžuks un juniori Ričards Ansviesulis un Ernests Matjušonoks (malā šoreiz paliek Daniils Kolodinskis), taču kā būs uz "ātrā ceļa" jeb mačā mototrekā, to nav iespējams paredzēt. Elisam un Morisonam ir jau sacensību pieredze, abiem ir sekmīgi mači Anglijas mototrekos (Eliss nupat Anglijas līgas kausa izcīņa mačā divreiz pēc kārtas pārspēja GP seriāla dalībnieku austrālieti Maksu Friku), taču viņi abi iepriekš nav braukuši Daugavpils mototrekā, turklāt Moriss nevarēja tikt arī kaut uz vienu treniņu. Bahs savulaik pie mums ir bijis, taču tas bija vēl juniora vecumā un viņam šosezon ir aizvadītas tikai vienas oficiālas sacensības (4 punkti dāņu spīdvejistu sacensībās par tiesībām piedalīties GP un Eiropas čempionāta kvalifikācijā), savukārt no pašmāju spīdvejistiem sacensībās šosezon ir piedalījies tikai Ansviesulis (uzvara Itālijas čempionāta pirmajos divos posmos), bet pārējie ir tikai aizvadījuši 4-5 treniņus un neviens vēl pa īstam nav "iebraucies". Tas nevar neradīt satraukumu. Viesiem, protams, vēl arī šosezon nav sakrāta liela sacensību pieredze, taču viņi ir aizvadījuši jau vienu maču (46:44 uzvara savā mototrekā pār Poznaņas komandu), kā arī piedalījušies dažās individuālajās sacensībās. Tā ka šajā ziņā viņiem kaut neliela pieredze ir, turklāt gandrīoz visi viņi labi zina Daugavpils mototreku.
Salīdzinājumā ar pirmo maču "Bezdelīgu" rindās ir tikai viena pārmaiņa - "viesa" juniora no Čenstohovas kluba (Ekstralīga) Kajetana Kupieca vietā būs pašu juniors Mateušs Gzils. Tarnuvas komandas līderi ir pieredzējušie austrālietis Trojs Batčelors un zviedrs Peters Jungs. Batčelors savulaik divas reizes bija otrais un divas reizes trešais ar Austrālijas izlasi Pasaules kausa izcīņā, bet tieši Daugavpils mototrekā viņš ieņēma 3. vietu Latvijas GP izcīņā 2015. gadā. 2003. gada Pasaules kausa ieguvējs ar Zviedrijas izlasi Jungs pirms četriem gadiem bija "Lokomotīves" līderis. Pēdējās pāris sezonas 39 gadus vecajam zviedram nebija tik sekmīgas, taču mačā ar Poznaņas komandu viņš atveda 10 punktus. Tik pat punktu bija arī Patrikam Rolnickim, pa 8 punktiem Oskara Bobera un Batčelora rēķinā, 6 punkti - 2020. gada Somijas čempionam Tero Ārnio. Stabili pieci braucēji.
Gaidāms spraigs mačs un tādi Polijas 2. līgas čempionātā būs visi, jo nav izteikta pastarīša un nav neapstrīdama favorīta.