Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs atgriežas Anglijā un kļūst par "Lauvu"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs atgriežas Anglijā un kļūst par "Lauvu"
Jaunajā spīdveja sezonā Andžejs Ļebedevs atkal brauks britu spēcīgākajā un pasaulē vecākajā spīdveja līgā.

Viens no Latvijas labākajiem spīdvejistiem daugavpilietis Andžejs Ļebedevs pēc triju gadu pārtraukuma atgriežas britu spīdveja spēcīgākajā līgā, ko tagad sauks par "SGB Premiership". Ļebedevs kļuvis par vienu no četriem Lesteras "Lions" jaunpienācējiem.

2017. gada spīdveja sezonā Andžejs Ļebedevs, kā zināms, debitēs pasaules spēcīgākajā spīdveja līgā - Polijas Ekstralīgā - un brauks Vroclavas "Sparta" rindās. Pirms dažām dienām kļuva zināms, ka šosezon notiks arī "Andžika" atgriešanās Anglijā - viņš ir kļuvis par "Leicester Lions" komandas braucēju.
"Lauvas no Lesteras" pirms jaunās sezonas papildināja sastāvu ar uzreiz četriem jauniem braucējiem - bez Andžeja Ļebedeva komandā iekļāvās arī Vācijas izlases spīdvejisti Kevins Vēllberts un vēsturē jaunākais pasaules čempions garajā trekā jeb hipodromā, tikai 21 gadu vecais Ēriks Riss (savulaik Vācijas izlases pirmais numurs bija viņa tēvs Gerds Riss), kā arī pieredzējušais angļu motobraucējs Daniels Eiriss. Vēl komandā būs 23 gadus vecais polis Kacpers Gomuļskis (Eiropas un pasaules junioru čempions Polijas izlašu sastāvā), anglis Žožua Outijs un zviedrs Kims Nilsons (divreiz trešais pasaules junioru komandu čempionātā, pērn 5 punkti Zviedrijas GP posmā).
Šosezon britu spīdveja Premiership sacensībās piedalīsies 9 komandas. Pērn "Lauvas" bija 8. vietā. Pirmo maču jaunajā sezonā tās aizvadīs 1. aprīlī savā mototrekā (tikai 302 m garš aplis) ar "Swindon Robins" (pērn - 5. vieta).
2013. gada sezonā Andžejs Ļebedevs aizvadīja dažus mačus ""King's Lynn Star" rindās, iekaroja publikas simpātijas un speciālistu atzinību, taču pārāk slikts bija tehniskais nodrošinājums (nācās braukt ar lietotiem motocikliem) un tāpēc Ļebedevam toreiz neizdevās sevi pilnībā apliecināt. Cerēsim, ka šī sezona Lesteras "Lauvu" rindās būs daudz sekmīgāka.