Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Latvijas pāris "Speedway Best Pairs" sacensībās, Eurosport programmā - arī Zviedrijas Elitserien

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Latvijas pāris "Speedway Best Pairs" sacensībās, Eurosport programmā - arī Zviedrijas Elitserien
Latvijas izlases kapteinis Ķasts Puodžuks (pa kreisi) pēc nopietna rokas savainojuma jau atkal cītīgi gatavojas jaunajai sezonai.
Foto: sportowefakty.pl

Latvijas spīdveja izlases 6. vieta pagājušā gada Pasaules kausa izcīņā nepalika bez sekām. Latvijas pāris uzaicināts piedalīties Eurosport atbalstītajās pasaules labāko spīdvejistu pāru sacensībās "Speedway Best Pairs', kuras šosezon iecerēts rīkot trijos posmos. Jaunajā sezonā Eurosport-2 plāno rādīt arī Zviedrijas Elitserien mačus.

"Speedway Best Pairs" pilnīgi droši varētu saukt par neoficiālo pasaules čempionātu pāriem (savulaik bija arī oficiāls pasaules čempionāts pāriem), kaut gan tās pērn tika sarīkotas tikai pirmo reizi - šajās sacensībās startēja labākie spīdvejisti no Polijas, Zviedrijas, Dānijas, Austrālijas, Krievijas, ASV, Lielbritānijas... Tagad būs arī pāris no Latvijas un tā ir liela atzinība mūsu spīdvejistiem par veikumu Pasaules kausa izcīņā. Pagaidām vēl nav zināms, cik posmos (pirmais risināsies jau 28. martā) mūsu pāris piedalīsies, taču ir iespējams starts arī visos trijos.
Ķasts Puodžuks, Andžejs Ļebedevs un Maksims Bogdanovs - tas ir mūsu labāko spīdvejistu trio, no kuriem divi piedalīsies "Speedway Best Pairs" sacensībās. 2012. gadā Puodžuks un Ļebedevs kļuva par Eiropas vicečempioniem, viņiem ļoti labi sanāk braukt pārī un visticamāk, ka tieši viņi pārstāvēs Latviju pasaules elitē pāru sacensībās. Ķasts pērn Eiropas čempionāta otrajā posmā (pēc pirmā bija 5. vietā!) smagi savainoja roku, taču jau ir ne tikai izveseļojies, bet arī cītīgi gatavojas jaunajai sezonai, jau aktīvi brauc motokrosu un cer būt vēl labākā sportiskajā formā nekā pagājušajā sezonā, kas bija viena no labākajām viņa karjerā (līdz liktenīgajam kritienam Toljati...).

Eurosport arī šogad rādīs Eiropas čempionāta finālposmus (tādi pavisam būs četri), bet klāt nāks Zviedrijas Elitserien maču (paredzams, ka pa diviem katrā kārtā jeb nedēļā) tiešraides Eurosport-2 kanālā. Mums šosezon par Elitserien čempionātu būs īpaša interese, jo Zviedrijas spīdveja virslīgā, kurā brauc gandrīz visi pasaules labākie spīdvejisti, startēs divi no Latvijas izlases un Daugavpils "Lokomotīves" līderiem - "Smederna Eskilstuna" komandā Ķasts Puodžuks un Andžejs Ļebedevs "Rospiggarna Hallstavik" komandā (Maksims Bogdanovs arī šosezon startēs Allsvenskan līgas klubā "Masarna Avesta").