Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs un Kjasts Podžuks - par Eiropas medaļām

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs un Kjasts Podžuks - par Eiropas medaļām
Andžejs Ļebedevs pirms Eiropas čempionāta 3. finālposmā kopvērtējumā ir otrais un reāli var cerēt uz medaļu. . Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Šovakar plkst. 20 pēc Latvijas laika Krško mototrekā Slovēnijā sāksies Eiropas čempionāta trešais priekšpēdējais finālposms spīdvejā. Pēc diviem posmiem jeb sacensību puses otrajā vietā kopvērtējumā ir 17 gadus vecais Andžejs Ļebedevs, bet Kjastu Podžuku no trešās vietas šķir tikai viens punkts.

Šogad pirmo reizi Eiropas čempions spīdvejā tiek noteikts nevis vienā, bet četros finālposmos. Pašreiz līderis kopvērtējumā ar 28 punktiem ir čehs Alešs Drīmls, kura rēķinā jau ir Eiropas čempionāta sudraba (divreiz) un bronzas (arī divreiz un tajā skaitā pērn) medaļas un kurš var beidzot kļūt par čempionu. Par 8 punktiem no Drīmla atpaliek Andžejs Ļebedevs, kurš abos pirmajos posmos izcēlies ar stabilitāti - gan Ravičas mototrekā Polijā, gan otrajā finālposmā Daugavpilī viņš sakrāja pa 10 punktiem. Tikai par punktu no Ļebedeva atpaliek trīs spīdvejisti - poļi Tomašs Gapiņskis (pagājušā gada vicečempions) un Roberts Miškovjaks, kā arī Andrejs Karpovs no Ukrainas. Kjastam Podžukam ir 18 punktu un viņš pašreiz ieņem 6. vietu. Šķiet, ka vairs tikai šie seši motobraucēji arī var cerēt uz titulu un medaļām.
Pašreizējais titula īpašnieks Grigorijs Laguta uzvarēja Daugavpils finālposmā, kurā viņš startēja ar wild card jeb īpašo ielūgumu, taču viņš nepiedalījās pirmajā posmā un nepiedalīsies atlikušajos divos. Tā ka Eiropas čempions būs cits un tas būs jauns čempions, jo neviens no šā gada fināla dalībniekiem šo titulu vēl ne reizes nav ieguvis.
Latvijas spīdvejistu augstākā vieta Eiropas čempionātu finālos līdz šim bija 11. vieta - to 2009. gadā ieņēma Jevgeņijs Karavackis. Lielas bija mūsu cerības uz medaļu pirms 2008. gada fināla, taču toreiz Maksims Bogdanovs savainojuma dēļ finālā nevarēja piedalīties. Varbūt šogad būs medaļa?
Andžejam Ļebedevam Eiropas čempionāta 3. finālā Krško ielozēts ceturtais kārtas numurs un viņš savā pirmajā un līdz ar to sacensību pirmajā braucienā tiksies ar slovēņiem Maksu Gregoriču un Aleksanderu Čondu, kā arī poli Mihalu Ščepaņaku. Savukārt Kjastam Podžukam ir 10. kārtas numurs un viņš savā pirmajā braucienā tiksies ar vāciešiem Tobiasu Bušu un Maksu Dilgeru, kā arī čehu Tomāšu Suhaneku.
Eiropas čempionāta pēdējais un 4. posms risināsies 30. septembrī Murekas mototrekā Austrijā.