Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs otrais Krško, Podžuks saglabā cerības

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs otrais Krško, Podžuks saglabā cerības
Andžejs Ļebedevs ieņēma otro vietu Eiropas čempionāta 3. finālposmā un pirms pēdējā posma dala otro un trešo vietu kopvērtējumā.
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Pirms Eiropas čempionāta ceturtā un pēdējā finālposma spīdvejā abi Latvijas motobraucēji - Andžejs Ļebedevs un Kjasts Podžuks - saglabā izredzes uz medaļām. Trešajā finālposmā Krško mototrekā Slovēnijā Ļebedevs ieņēma otro, bet Podžuks - piekto vietu.

Sākums abiem mūsu spīdvejistiem bija sekmīgs - gan Andžejs, gan Kjasts savā pirmajā braucienā finišēja pirmie un ierakstīja katrs savā rēķinā pa 3 punktiem.
Otrā braucienu sērija. Kjastam tik labi neiet - tikai trešais un tikai punkts, turklāt braucienā, kurā nebija neviena no līderiem kopvērtējumā (uzvarēja čehs Martins Maleks, otrais bija slovēnis Aleksanders Čonda). Savukārt lielisku braucienu aizvada Ļebedevs, kurš finišē pirmais, apsteigdams līderi kopvērtējumā čehu Alešu Drīmlu un vēl vienu medaļu pretendentu poli Robertu Miškovjaku.
Trešā braucienu sērija. Savā starpā tiekas abi mūsu spīdvejisti, vēl viens no medaļu pretendentiem ukrainis Andrejs Karpovs un dānis Kennijs Larsens. Uzvar Karpovs, otrais - Ļebedevs, trešais - Podžuks. Kjastam otrais "vieninieks" pēc kārtas. Tas nav labi.
Ceturtā braucienu sērija. Podžuks finišē otrais aiz Miškovjaka, savukārt Ļebedevs atkal ir lielisks - 3 punkti un apsteigts pagājušā gada Eiropas vicečempions un viens no galvenajiem konkurentiem polis Tomašs Gapiņskis.
Piektā braucienu sērija. Uzvar abi mūsu spīdvejisti! Podžuks arī pārspēj Gapiņski un līderi kopvērtējumā Drīmlu, sakrāj 10 punktus un saglabā izredzes uz medaļu kopvērtējumā. Ļebedevs arī atved 3 punktus un ar 14 no 15 iespējamajiem punktiem ieņem 3. finālposmā otro vietu aiz Karpova, kura rēķinā 15 no 15 iespējamajiem punktiem.
Trešais ar 12 punktiem 3. finālposmā ir Drīmls, ceturtais ar 11 punktiem - Miškovjaks, pa 10 punktiem Podžukam un Gapiņskim (Kjasts augstāk, jo uzvarēja savstarpējā braucienā - arī pirmo, otro un trešo vietu skaits braucienos abiem bija vienāds).
Pirms pēdējā finālposma, kas 30. septembrī risināsies Austrijas mototrekā Murekā, līderpozīciju saglabā Alešs Drīmls - 40 punktu. Otro vietu ar 34 punktiem dala mūsu Andžejs Ļebedevs un Andrejs Karpovs no Ukrainas, ceturtais ar 30 punktiem ir polis Roberts Miškovjaks, piektais ar 29 punktiem - polis Tomašs Gapiņskis un sestais ar 28 punktiem - mūsu Kjasts Podžuks.
Abi Latvijas spīdvejisti pirms pēdējā finālposma ir pārliecinoši pirmajā sešniekā. 17 gadus vecajam Ļebedevam ir labas izredzes iegūt medaļu, bet Podžuks vēl nav zaudējis cerības uz to. Nākamsestdien - 22. septembrī - Rovnas mototrekā Ukrainā Andžejs un Kjasts startēs Eiropas čempionāta finālā pāriem. Pērn viņi pāru finālā palika ceturtie...

  +1 [+] [-]

, 2012-09-15 23:50, pirms 12 gadiem
Nu Ļebedevs vispār kaut kāds zvērs