Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Zmarzliks netiek finālā, bet paliek līderis, uzvar - Friks

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Zmarzliks netiek finālā, bet paliek līderis, uzvar - Friks
Austrālietis Makss Friks otro reizi karjerā uzvarēja GP posmā.

Spīdveja "Grand Prix" seriāla otrajā posmā - Polijas GP izcīņā Varšavā - finālā iekļuva tikai viens no pirmā posma finālistiem, ārpus fināla palika arī pirmā posma uzvarētājs polis Bartošs Zmarzliks, taču saglabāja pirmo vietu kopvērtējumā. Šāds turpinājums sola ļoti aizraujošu visu sezonu.

Trīs no četriem pirmā GP posma finālistiem - Zmarzliks, Macejs Janovskis un dānis Mikels Mihelsens - sāka ar uzvarām un tikai dānis Andress Tomsens palika bez punktiem - pāragrs starts. Tomsenam arī turpinājums bija neveiksmīgs, viņš vispār ieguva tikai 2 punktus un jau ātri vien zaudēja izredzes tikt pusfinālā (starp 8 labākajiem pēc pamatsacensībām). Stabilitātes trūka arī pārējiem trim pirmā posma finālistiem, taču pusfinālā visi iekļuva diezgan pārliecinoši. Pārpildītās tribinēs (vairāk nekā 50 000 skatītāju) Varšavas stadionā "Narodowy" (spīdveja treks tajā tika izveidots tikai uz GP sacensībām) cerēja uz savējo uzvaru, taču - finālā neiekļuva neviens no trim poļu spīdvejistiem pusfinālistiem.

Pirmajā pusfinālā uzvarēja austrālietis Makss Friks (teicami aizvadīja arī pamatsacensības - pēc "nullītes" pirmajā braucienā uzvarēja trijos no četriem nākamajiem), otrais bija zviedrs Fredriks Lindgrens, bet tikai trešais Zmarzliks. Ceturtais - Pāvels Pžedpeļskis. Poļiem cerības palika tikai uz Janovski, taču arī viņš finišēja trešais - aiz Mihelsena un vēl viena dāņa Leona Madsena. Ceturtais bija anglis Tais Vofindens.

Finālā dāņu Madsena un Mihelsena duelī kritienu piedzīvoja Mihelsens, kurš arī tia atzīts par vainīgo. Trijnieks līdz ar to kļuva skaidrs un atkārtotā braucienā atlika vien noskaidrot secību tajā. Uzvarēja Friks un austrālietim tā bija tikai otrā uzvara karjerā GP posmos - pirmo viņš arī guva Polijā un tas bija 2020. gada priekšpēdējā posmā Toruņā. Starp citu, Friks ir vienīgais no GP pamatsastāva dalībniekiem, kurš nebrauc Polijas Ekstralīgas klubā, bet gan pārstāv 1. līgas komandu Zeļona Guras "Falubaz". Kārtējais apliecinājums Polijas spīdveja līgu līmenim vispār. Otrais finišēja Madsens, bet trešais - Lindgrens.

GP seriāla kopvērtējumā pēc diviem posmiem pirmo vietu saglabā Zmarzliks - viņam ir 32 punkti. Pa 30 punktiem ir Madsenam in Mihelsenam, 29 - Janovskim, 24 - Lindgrenam un 22 - Frikam.

Nākamais posms - 28. maijā Prāgā. Dienu iepriekš turpat risināsies GP2 jeb junioru pasaules čempionāta pirmais fināls, kurā piedalīsies arī Francis Gusts.