Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs atzīmējas junioru finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs atzīmējas junioru finālā
Andžejs Ļebedevs labi apliecināja sevi pasaules junioru čempionāta 5. finālposmā - 9 punkti un 5. vieta.
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Talantīgais Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs šosezon neiekļuva pasaules junioru čempionāta finālā, taču uz 5. posmu Pardubicē viņu uzaicināja kā vienu no tuvākajiem rezervistiem, lai būtu pilns dalībnieku sastāvs. 17 gadus vecais daugavpilietis ieņēma 5. vietu un godam atzīmējās starp pasaules spēcīgākajiem spīdveja junioriem. Nākamgad jātiek finālā kā pilntiesīgam tā dalībniekam uz visiekm posmiem!

Andžejs Ļebedevs ieguva 9 punktus un ja nebūtu motocikladefekta, kura dēļ viņš nepaspēja ierasties savlaicīgi uz startu, punktu varēja būt vēl vairāk un vieta - augstāka nekā 5. vieta. Vislabāk Adžejam izdevās 17. brauciens, kurā viņš pārspēja Pardubices posma godalgoto vietu ieguvējus Aleksandru Loktajevu no Ukrainas un dāni Mikelu Behu Jensenu, kurš pašreiz kopvērtējumā ir trešajā vietā.
Par Pardubices posma uzvarētāju kļuva pašreizējais titula īpašnieks polis Macejs Janovskis, otrais bija Loktajevs un trešais - Behs Jensens.
Kopvērtējumā divus posmus pirms finiša (pēdējā divi filālposmi risināsies 3. un 10. novembrī Argentīnā un jau tagad kritizē tik garu sezonu junioriem un tik dārgas tās beigas) līderis joprojām ir 18 gadus vecais dānis Mihaels Jepsens Jensens, kurš šosezon sagādāja lielāko pārsteigumu GP seriālā - uzvarēja Dānijas GP izcīņā Vojensā. Jepsens tikai par 3 punktiem apsteidz Janovski, Behs jensens atpaliek par 10 punktiem, tā ka arī junioru čempionāta finišā ir duelis par titulu un arī šeit visticamāk viss izšķirsies tikai pēdējā posmā.