Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francis Gusts - Ostruvas "Arged Malesa" rindās

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Francis Gusts - Ostruvas "Arged Malesa" rindās
Francis Gusts

Ceturtdienas vakarā piepildījās tas, par ko spīdveja aprindās runāja jau pāris dienas - proti, viens no labākajiem spīdveja junioriem pasaulē Francis Gusts nonāca Polijas 1. līgas klubā Ostruvas "Arged Malesa". Ekstralīgas klubs Vroclavas "Betard Sparta", ar kuru Gustam ir līgums, vienojās ar Ostruvas komandu par Gusta izīrēšanu, pats braucējs saskaņoja savu līgumu un tas tika parakstīts.

Ostruvas komanda 2021. gada sezonā uzvarēja 1. līgā un iekļuva pasaulē spēcīgākajā spīdveja klubu līgā - Polijas Ekstralīgā, taču pērn noturēties tajā neizdevās - 8. vieta un jāatgriežas 1. līgā. Ostruvas komandas mērķis ir atgriezties Ekstralīgā, taču vēl pirms 1. līgas čempionāta starta savainojuma dēļ no sastāva izkrita mums labi zināmais zviedrs Viktors Palovāra (pērn bija viens no Daugavpils "Optibet Lokomotīve" līderiem, bet Zviedrijas izlases sastāvā ieguva 3. vietu "Speedway of Nations" sacensībās), bet jaunās sezonas pirmajā mačā Gdaņskā jau savā pirmajā braucienā kritienu piedzīvoja un savainojumu guva viens no komandas pieredzējušākajiem braucējiem Tobiašs Musielaks. Ostruvas komanda sīvā mačā zaudēja ar 41:46. Nācās meklēt papildspēkus un galvenais Ostruvas komandas mērķis bija Franča Gusta piesaistīšana. To izdevās īstenot.
Svētdien "Arged Malesa" savā mototrekā tiksies ar Ribņikas ROW un Gusts, visticamāk, startēs ar 10. numuru pieaugušā braucēja statusā. Iespējams, ka šajā statusā būs 23 gadus vecais dānis Matiass Nīlsens (2019. gada Dānijas junioru vicečempions, 2020. gada pasaules junioru vicečempions Dānijas izlases sastāvā), bet Gusts būs U24 braucēja statusā. Jau zināms, ka Musielaka vietā katrā braucienu sērijā vēl pa reizei izbrauks kāds cits, tā ka Gustam teorētiski var sanākt seši braucieni. Vēl komandā ir "vienmēr jaunais" 46 gadus vecais Gžegožs Valaseks (savulaik Polijas čempions, Eiropas čempions un divkārtējs Pasaules kausa ieguvējs ar Polijas izlasi), kurš joprojām ir viens no komandas līderiem, kā arī pagājušā gada Zviedrijas čempions Olivers Berntzons (2021. gadā 15. vieta "Grand Prix" seriāla kopvērtējumā). Ostruvas komandai ir talantīgi juniori - "Arged Malesa" komanda 2021. un 2022. gadā ieņēma 3. vietu Polijas junioru komandu čempionātā.