Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Maksims Bogdanovs: "Kāpēc tad es tā trenējos?!"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Maksims Bogdanovs: "Kāpēc tad es tā trenējos?!"
Maksims Bogdanovs jau šosezon cer atgriezties savā iepriekšējā līmenī.

2010. gadā Maksims Bogdanovs kļuva par pirmo Latvijas spīdvejistu, kas ieguva medaļu (bronzas) pasaules junioru čempionātā. Viņš bija ļoti tuvu titulam, taču pēdējā braucienā palaida garām zviedru Denisu Andersonu (likteņa ironija - šosezon abi brauks vienā Zviedrijas Allsvenska līgas klubā...), bet papildbraucienā par titulu finišēja trešais. Tas viss jau ir izsāpējis, toties pēc smaga kritiena jau nākamā gada sezonā "Makss" sāka atgūties tikai pagājušajā sezonā, kad bija (tieši tāpēc - negaidīti!) viens no Latvijas izlases līderiem Pasaules kausa izcīņā (11 punkti pusfinālā un 9 race-off sacensībās). Šosezon Bogdanovs cer spert vēl vienu soli ... atpakaļ - uz to līmeni, kādā viņš bija 2011. gada sezonas pirmajā pusē.

Tieši Maksims Bogdanovs pērn guva pirmo uzvaru braucienā Latvijas spīdveja izlases vēsturē Pasaules kausa izcīņas pusfinālā - Čenstohovas mototrekā Polijā 4. braucienā Bogdanovs apsteidza austrālieti Troju Batčeloru, poli Maceju Janovski un Viktoru Kulakovu no Krievijas. Tieši Pasaules kausa izcīņas sacensības - pusfināls Čenstohovā un race-off Prāgā - ļāva pirmo reizi tik cerīgi runāt par "Mad Max" atgriešanos iepriekšējā līmenī.

- Protams, bija arī psiholoģiska barjera, kaut kāda nekontrolējama nepārliecība, taču tas viss nāca no tā, ka nebiju vēl pilnvērtīgi gatavs fiziski. Ja nevari ar pilnu spēku braukt, ja spēka brauciena beigās sāk trūkst, tad arī nevari būt pārliecināts par sevi. Tagad viss ir kārtībā. Pirmajā treniņā vēl bija diezgan pasmagi, īpaši jutu rokas, bet otrajā treniņā jau gāja daudz labāk un vairs neko nejutu," stāsta Maksims Bogdanovs. "Pasaules kausā man pērn bija nedaudz vieglāk nekā citiem mūsējiem, jo vairāk biju braucis tāda ranga sacensībās, jutos tieši pārliecinātāks par sevi, arī fiziski tobrīd biju labā formā, arī abi mototreki man patika un bija patīkami tajos braukt.

Savulaik ārsti teica, ka tava kreisā roka pilnībā vairs nedarbosies...
- Viņi to pašu teica arī pēc operācijas - labi, ja būs kaut vai 50/50, kāds tur spīdvejs... Ārsti laikam visu mērīja pēc parasta cilvēka nevis pēc sportista, turklāt vēl - pēc motosportista. Kreisā roka man darbojas par 80-90 procentiem, ļoti daudz esmu strādājis, lai varētu turpināt braukt un man tas izdevās. Bija rehabilitācijas un masāžas, bija specifiski vingrinājumi. Šoziem vispār gatavošanās sezonai bija krietni atšķirīgāka un pilnvērtīgāka nekā iepriekš. Piemēram, kopā ar Andžeju Ļebedevu visu ziemu 4-5 reizes nedēļā gājām uz treniņiem pie cīkstoņiem. Viņiem ir daudz interesantu un mums noderīgu vingrinājumu lokanībai. Andžejam tas jau bija ierasti, bet man - kaut kas pilnīgi jauns. Vispār fiziski tika ļoti labi pastrādāts.

Tehnika sezonai arī gatava?
- Viss ir kārtībā. Man ļoti daudz palīdz zviedru firma "Kamasa-tools", kas atrodas Rīgā, joprojām uzticīgs un daudz palīdz mans pirmais sponsors CKD-D. Nav pagājis malā neviens no vietējiem atbalstītājiem. Vienmēr jau var vēlēties, lai būtu vairāk un labāk, taču sūdzēties arī nav iemesla.

Jaunajā sezonā brauksi tikai "Lokomotīvē" un zviedru Allsvenska čempionātā?
- "Lokomotīve" un Polijas 1. līga - tas ir pats par sevi saprotams. "Masarna Avesta" šosezon cer iekļūt Elitserien čempionātā, tā ka arī Zviedrijā sezona būs ļoti atbildīga (bez jau minētā Andersona šajā komandā vēl būs arī tādi meistari kā Antonio Lindbeks, Daniels Jeleņevskis, Sebastians Aldens, Antons Rosens... - A.K.). Iespējams, ka braukšu arī kādā no Krievijas līgas komandām, kurām atkal atļauts aicināt sastāvā ārzemnieku. Vēl būs Eiropas čempionāts un "Grand Prix" pretendentu sacensības, Latvijas izlases sastāvā jāpacenšas atkal labi nobraukt Pasaules kausa pusfinālā, bet jau marta beigās kopā ar Ķastu Puodžuku un Andžeju Ļebedevu braukšu uz "Best Pairs Cup" pirmo posmu Toruņā (Maksims ir rezervista statusā - A.K.).

Vai ir iespējams atgriezties iepriekšējā līmenī - tajā, kādā biji 2010. un 2011. gada sezonās?
- Kāpēc tad es tā trenējos?! Ticu, ka var un ka atgriezīšos. Cik ātri - to redzēsim. Visi man palīdz, visi cenšas atbalstīt.

Poļu sporta portāls sportowefakty.pl paredz, ka tu šosezon varētu kļūt par "Lokomotīves" "slepeno trumpi" Polijas 1. līgas čempionātā...
- Es būtu ļoti priecīgs, ja tā notiktu.

Tev ir tikai 25 gadi un spīdvejā tas ir vecums, kurā vēl noteikti nav par vēlu izvirzīt jaunus mērķus...
- Tas ir īstais vecums spīdvejā. Piemēram, dānis Nikijs Pedersens tikai pēc 25 gadu vecuma kļuva par pasaules čempionu un nostabilizējās pasaules elitē, ir arī citi līdzīgi piemēri. Cita lieta, ka man bija nopietns savainojums. Man viss vēl priekšā. Būs veselība - viss notiks...

  +1 [+] [-]

, 2014-03-14 20:01, pirms 11 gadiem
"Būs veselība - viss notiks..."
veel bish veiksmes un buus labi

     [+] [-]

, 2014-03-15 01:07, pirms 11 gadiem
Likteņa pirksts bija tavs brauciens pret Start Gniezno, kur tu itkā nokriti, bet patiesiba atdevi uzvaru pretiniekam,piekam apzināti, un tāpēc spidveja dievi diemžēl nebija tavā pusē.