Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Koridā" Kārdifā uzvar Bjūlijs, Ļebedevam - 5 punkti un uzvara braucienā, Elisam - savainojums...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spīdveja "Grand Prix" seriāla 6. posms Kārdifā kārtējo reizi apliecināja, ka laikam tomēr nevajadzētu rīkot sacensības tā sauktajos vienas dienas jeb vienām sacensībām izveidotos mototrekos. "Korida Kārdifā" - tā šo GP posmu nosauca vairāki kolēģi un nevaru viņiem nepiekrist - celiņš radīja grūtības ātrai braukšanai visa celiņa platumā kā tādai, nerunājot jau nemaz par apdzīšanu. Viss praktiski izšķīrās startā un pirmajā līkumā, retāk - pirmajā aplī. Ja vien kāds nepiedzīvoja kritienu vai knapi izvairījās no tā...

No favorītiem lielākā daļa tika pusfinālos, taču arī viņiem braukšana nereti sagādāja grūtības, bet tādi meistari kā Tais Vofindens, Macejs Janovskis, Roberts Lamberts un Andreass Tomsens palika aiz pirmā astotnieka. Vofindens pēc trim braucieniem vispār vairs neturpināja sacensības. Kopumā tās bija vienas no neskatāmākajām GP sacensībām, jo celiņa "īpatnības" liedza veikt efektīgus apdzīšanas manevrus.

Andžejs Ļebedevs pirmajos divos braucienos palika bez punktiem, tad viņš finišēja otrais aiz dāņa Mikela Mihelsena un apsteidza gan Lambertu, gan poli Pāvelu Pžedpeļski. Punkts varēja būt arī par trešo vietu nākamajā braucienā, taču galvenais tiesnesis saskatīja nelielu kontaktu duelī ar mājinieku Leonu Flintu, kurš piedzīvoja kritienu, un Andžejs tika diskvalificēts. Savā pēdējā braucienā Ļebedevs uzvarēja - viņš pārspēja austrālieti Maksu Friku, vienu no līderiem kopvērtējumā poli Patriku Dudeku un mājinieku Tomu Brennanu. 5 punkti šādā kompānijā un tik neierastā mototrekā un 11. vieta posmā - nebūt nav slikti. Tas tikai nozīmē, ka, biežāk sacenšoties tamlīdzīgā līmenī, Andžejs godam turētos arī pasaules spīdveja elitē.

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" leģionārs Adams Eliss piedzīvoja kritienu pirmajā braucienā. pats pameta mototreku un vairs sacensībās nepiedalījās. Savainojums nav nopietns, taču tas diemžēl liegs viņam svētdien piedalīties Polijas 2. līgas pirmajā pusfinālā Daugavpilī. Pamatīgs robs "Loko" rindās.

Pirmajā pusfinālā pirmās divas vietas ieņēma Dudeks un mājinieks Daniels Bjūlijs, bet otrajā - dānis Leons Madsens un līderis GP seriāla kopvērtējumā polis Bartošs Zmarzliks. Finālā lielisks starts padevās Bjūlijam un viņš pārliecinoši uzvarēja. Finālbraucienā nebija neviena kaut mēģinājuma kādam kādu apsteigt... Otrais finišēja Zmarzliks, trešais =- Madsens. Tā ir tikai otrā reize kopš 2001. gada, kad GP posmā Kārdifā uzvarēja britu spīdvejists - 2007. gadā to paveica Kriss Hariss. 23 gadus vecais Bjūlijs pirmo reizi karjerā iekļuva GP posma finālā un - uzvarēja.

GP seriāla kopvērtējumā Zmarzliks vēl vairāk palielināja savu pārsvaru - viņam tagad ir 96 punkti, bet tuvākajam sekotājam Madsenam 74 punkti. Dudekam ir 65 punkti, bet pirmajam trijniekam pietuvojies Bjūlijs - viņam tagad ir 64 punkti. Seko Janovskis ar 60 punktiem, bet uzreiz aiz pirmā sešinieka (pirmie seši nodrošina sev vietu nākamā gada GP seriālā) ar 54 punktiem ir Vofindens un austrālietis Džeisons Doils, 53 punktu - slovākam Martinam Vaculikam, 52 - Lambertam, 51 punkts - Tomsenam.

Svētdien Kārdifā risināsies junioru pasaules čempionāta otrais finālposms jeb GP2, kur vicelīderis ir Francis Gusts.

     [+] [-]

, 2022-08-13 23:59, pirms 2 gadiem
Tajam Vofindenam trauma, jau no pirmā brauciena bij spēcīgas sāpes vēderā un krūtīs dēļ kā ārsti ieteica doties uz hospitālī, runājot par treku, bij interesanti pavērot kā motocikli lēkā kā saniknots bullis, bet ja godīgi sacīkstes nebij baudāmas

     [+] [-]

, 2022-08-14 00:07, pirms 2 gadiem
Anatolij🤦‍♂️🤦‍♂ ️🤦‍♂️Tiešām trešajā vietā palika Madsens? Apbalvošanas ceremonijā viņu nemanīju naz, anglis un 2 poļi