Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve/Jaunība" iekļūst finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Lokomotīve/Jaunība" iekļūst finālā
Ričards Ansviesulis.

Daugavpils "Lokomotīve/Jaunība" spīdveja komanda iekļuva Polijas junioru komandu čempionāta finālā. Pērn mūsu junioru šajā sacensībās ieguva bronzas medaļas, bet šogad mērķis ir augstāks...

Pirms pēdējiem diviem pusfinālposmiem Ostruvas mototrekā, kur "Lokomotīve/Jaunība" šosezon aizvada savus mājas mačus Polijas junioru komandu čempionātā, daugavpilieši savā kvartetā bija līderi un arī minimālais zaudējums (otrā vieta) priekšpēdējā posmā izredzes tikt finālā īpaši nesamazināja (šā ga Eiropas U19 čempions Francis Gusts, pirmo reizui startēdams šādā statusā, atveda 15 no 15 iespējamajiem punktiem). Pēdējā posmā mūsu juniori vēl tikai lieku reizi apliecināja, ka ir vieni no favorītiem - "Lokomotīve/Jaunība" ieguva 40 punktus, bet tuvākā sekotāja Ostruvas komanda 34 punktus un abas šīs komandas arī iekļuva finālčetriniekā.

"Lokomotīve/Jaunība" rindās Gusts atveda 12 punktus (četras uzvaras pēc kārtas un neveiksmīgs pēdējais brauciens), pa 11 punktiem Daniilam Kolodinskim un Ričardam Ansviesulim, 6 - Ernestam Matjušonokam. Iepriekšējā posmā Ansviesuļa vietā startēja un 6 punktus ieguva Artjoms Juhno.

Piektdien savu priekšpēdējo maču Polijas 2. līgas čempionāta pirmajā posmā aizvadīs Daugavpils "Optibet Lokomotīve". Mačam viesos ar Ravičas "Metalica Recycling Kolejarz" ir pieteikti tikai pašmāju braucēji, bet viena viena sastāvā vēl nav aizņemta. Iespējams, ka tas ir finansiālu iemeslu dēļ, iespējams, taktisku aprēķinu dēļ, bet, iespējams, abu iemeslu dēļ. Pēdējā mācā 22. augustā savā mototrejā jātiekas ar līderi Opoles komandu un viss uzvars varbūt tiek likts uz to (arī piesaistot leģionārus un, iespējams, tā saukto "viesi"). Daugavpilieši pašreiz ieņem ceturto vietu, taču tikai par diviem punktiem atpaliek Žešuvas komanda, tā ka atlikušajos divos regulārā čempionāta mačos ir jāgūst vismaz vienu uzvaru un vēlams ar bonuspunktu. Pirmās četras komandas iekļūs pusfinālā, kur turpinās spēkoties par iekļūšanu 1. līgā.

Divus mačus Zviedrijas Elitserien čempionātā jeb Baugaus-Ligaen čempionātā sekmīgi aizvadījis Andžejs Ļebedevs. Viņa pārstāvētā Eskilstūnas komanda "Smederna" vispirms savā mototrekā pēdējā braucienā izrāva uzvaru pār Molillas "Dackarna - 46:44 (pēdējā braucienā Grigorijs Laguta un Gļebs Čugunovs ar 5:1 pārspēja pasaules eksčempionus austrālieti Džeisonu Doilu un britu Taiu Vofindenu). Ļebedeva rēķinā - 6 punkti. Savukārt nākamajā mačā zaudējums ar 44:46 viesos no "Rospiggarna Hallstavik". Ļebedevs bija viens no trim rezultatīvākajiem savā komandā - viņš, dānis Mihaels Jepsens Jensens un polis Kacpers Vorina ieguva pa 10 punktiem. "Kalēju" rindās šoreiz nebija Lagutas, savukārt ne visai labs mačs izdevās Pontusam Aspgrenam un Čugunovam.

Turnīra tabulā "Smederna" ar 23 punktiem 12 mačos ir pirmajā vietā, tuvākajiem sekotājiem "Vastervik" spīdvejistiem ir 17 punktu 11 mačos, "Lejonen Gislaved" - 16 punktu 12 mačos, "Dackarna" un "Vetlanta" - pa 15 punktiem attiecīgi 12 un 11 mačos.