Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejam Ļebedevam 10 punkti pret Zviedrijas čempionu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejam Ļebedevam 10 punkti pret Zviedrijas čempionu
Andžejs Ļebedevs bija viens no labākajiem Eskilstūnas komandā mačā ar Elitserien čempionu.

Viens no labākajiem Latvijas spīdvejistiem Andžejs Ļebedevs aizvadīja labu maču Zviedrijas Elitserien čempionātā "Smederna Eskilstuna" rindās - 10 punkti un neizšķirts 45:45 savā mototrekā pret čempionu "Elit Vetlanda" ar pašreizējo pasaules čempionu Taiu Vofindenu un divkārtējo Eiropas čempionu Emīlu Saifutdinovu priekšgalā.

Eskilstūnas komandas rindās mačā pret pašreizējo titula īpašnieku bija trīs izteikti līderi - pa 10 punktiem atveda Andžejs Ļebedevs, "Grand Prix" seriāla dalībnieks slovēnis Matejs Žagars un polis Pāvels Pžedpeļskis. 6 punkti dānim Mikelam Mihelsenam. Tieši viņi "izvilka" komandu no lieliem mīnusiem mača gaitā un mājinieki pat varēja arī uzvarēt...
Pēc pirmajiem četriem braucieniem "Smederna" zaudēja ar 6:18 un likās, ka būs kārtējā neveiksme (Eskilstūnas komanda ir vienīgā Elitserien čempionātā, kurai vēl nav uzvaru, tāpēc šis punkts pret čempionu ir īpaši svarīgs pirmām kārtām psiholoģiskā ziņā). 7. braucienā Žagars un Ļebedevs atveda 4:2, tad sekoja 5:1 Pžedpeļska un Žagara, kā arī Mihelsena un Ļebedeva izpildījumā. Vairs tikai 26:28!
Pēc 11. brauciena mājinieki jau bija vadībā ar 34:32, bet 13. braucienā Pžedpeļskis un Ļebedevs uzvarēja ar 5:1, pamākdami 42:36 divus braucienus pirms beigām. Pārsvaru tomēr neizdevās noturēt - 1:5 un 2:4 pēdējos divos braucienos, kuros Andžejs nepiedalījās, jo jau bija startējis 6 reizes. Viesiem abos pēdējos braucienos startēja tieši Vofindens un Saifutdinovs.
Sestdien Gistrovas mototrekā Vācijā (viens no bijušās VDR spīdvejka centriem) Andžejs Ļebedevs piedalīsies Eiropas čempionāta 1. finālposmā, bet 2. finālposms risināsies 6. augustā Daugavpilī.