Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ribņikovs par mērķiem, Ļebedevs par traumu, Hansens par baznīcu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Ribņikovs par mērķiem, Ļebedevs par traumu, Hansens par baznīcu
Andžejs Ļebedevs šodienas treniņā atstrādāja startu
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Piektdienas vakarpusē Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti aizvadīja pirmo treniņu pirms svētdien gaidāmās Polijas 1. spīdveja līgas sacīkstēm pret Gņezno "Start". Treniņos visaktīvāk strādāja Andžejs Ļebedevs, zem pamatīgas treneru un fanu lupas nokļuva dānis Kenets Hansens, bet kluba prezidents Vladimirs Ribņikovs neslēpa, ka finansiālās iespējas joprojām nav atbilstošas dalībai Ekstralīgā.

Siltais, bet nedaudz mitrais laiks netraucēja spīdvejistiem šodien doties trekā, lai izmēģinātu savus braucamos pirms tik atbildīgā starta svētdien. Uz Daugavpili vēl nav ieradušies leģionāri Mikaels Makss un Romāns Považnijs, kuri treku izmēģinās rītdien, bet visi pārējie bija ierindā. Vērts piebilst, ka iespēja pabraukāt tika dota arī pavisam jaunajiem "Virāžas" spīdvejistiem (braucēji līdz 16 gadu vecumam).

Ļoti sparīgi treniņu uzsāka Vadims Tarasenko, kurš brauca ļoti ātri. Vairākas reizes labi startu paņēma Vjačeslavs Giruckis, neslikti brauca Ivans Pļešakovs, bet neapmierināts ar tehniku bija Kjasts Podžuks. Vislielākās bažas gan ir par dāņa Keneta Hansena sniegumu. Viņam neizdevās ne starts, ne arī braukšana mūsu trekā. Iespējams, ka svētdienas sacīkstes viņam kļūs pat par pēdējām "Lokomotīves" rindās. Protams, viss atkarīgs no parādītā rezultāta.

Komandas galvenais treneris Nikolajs Kokins galīgo sastāvu pret "Start" nosaukt nevēlējās. Portāls Sportacentrs.com aprunājās ar Kenetu Hansenu, kurš uzslavēja komandus biedrus: "Draudzīga komanda, visi cenšas man palīdzēt. Arī treks man patīk, esmu te jau braucis iepriekš." Īpašu iespaidu uz dāni atstāja viena no Daugavpils baznīcām, kuru viņš cer klātienē apskatīt sestdien.

Andžejs Ļebedevs trenējās visilgāk no visiem, pie tam pamatīgi testēja arī jauno tehniku. Kā izrādās, viņa galvenais mērķis ir uzlabot startu, jo līdz šim šajā komponentā viņš bijis vājš. Andžejs pastāstīja, ka pilnvērtīgi sezonai viņam liedza sagatavoties ziemā gūtais savainojums. To viņš guva motokrosā.

Komandas prezidents Vladimirs Ribņikovs par galveno kluba uzdevumu izvirzījis iekļūšanu labāko četriniekā, taču arīdzan piebilda, ka "Loko" joprojām nav gatava startam Ekstralīgā. Galvenais iemesls ir naudas trūkums. Kad būs nepieciešamais finansējums, tad varēs domāt par krietni spēcīgākas vienības komplektāciju.

Portāla Sportacentrs.com videosižetā varēsiet vairāk uzzināt par šo treniņu, par Hansena mērķiem, par Ļebedeva treniņiem, mācībām skolā, kā arī Ribņikova komentāriem par svētdienas cīņu.