Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Komandas nosauc sastāvus "Speedway of Nations" finālam. Latvija - bez pārmaiņām

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Komandas nosauc sastāvus "Speedway of Nations" finālam. Latvija - bez pārmaiņām
Latvijas komandas līderis Andžejs Ļebedevs.

Nedēļas nogalē - 16. un 17. oktobrī - Mančestras Nacionālajā spīdveja stadionā risināsies "Speedway of Nations" sacensību fināls, kurā pirmo reizi iekļuva arī Latvijas komanda. Pirmdien visu septiņu komandu treneri nosauca savus trio.

Latvijas izlasē parmaiņu nebūs un Mančestrā brauks tie, kuri arī iekļuva finālā - komandas kapteinis Andžejs Ļebedevs, Oļegs Mihailovs un juniors Francis Gusts. Nelielas pārmaiņas - cits viens braucējs - ir tikai Polijas un Zviedrijas komandās.

Poļiem, salīdzinājumā ar pusfinālu Daugavpilī, nebūs Dominika Kuberas, bet viņa vietā brauks viens no aizvadītās sezonas GP seriāla līderiem Macejs Janovskis (5. vieta kopvērtējumā). Sastāvā arī pasaules vicečempions Bartošs Zmaržliks un pasaules junioru čempions Jakubs Miškovjaks. Zviedrijai savainojuma dēļ nebūs tās pirmā numura Fredrika Lindgrena (4. vieta šosezon GP seriālā), kuru aizstās 2019. un 2020. gada Zviedrijas čempions Jakobs Torsels. Sastāvā paliek Pontuss Aspgrens un juniors Filips Hellstrēms-Bēngss.

Lielbritānija, kas finālā ir rīkotājas statusā, pieteica trīskārtējo pasaules čempionu (šosezon - 6. vieta) Taiu Vofindenu, 2020. gada Eiropas čempionu Robertu Lambertu un šā gada britu junioru čempionu Tomu Brennanu.

Dānijai sastāvā paliek 2018. gada Eiropas čempions un 2019. gada pasaules vicečempions Leons Madsens, šā gada Eiropas čempions Mikels Mihelsens un šā gada pasaules junioru vicečempions Madss Hansens, Austrālijai - 2017. gada pasaules čempions Džeisons Doils, bijušais pasaules junioru čempions Makss Friks (šosezon 8. vieta GP seriāla kopvērtējumā) un juniors Keinans Rjū, Francijai - šā gada Eiropas čempioni pāriem Dāvids Bellego un Dimitrijs Beržē, kā arī juniors Stīvens Gorē.