Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Lindbekam pirmā uzvara "Grand Prix"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Lindbekam pirmā uzvara "Grand Prix"
Antonio Lindbeks
Foto: SCANPIX SWEDEN

Itālijā vakar noslēdzās kārtējais "Grand Prix" spīdveja seriāla posms. Negaidīti par sacensību uzvarētāju kļuva zviedrs Antonio Lindbeks, kuram tas bija pirmais triumfs pasaules čempionātā. Vēl uz goda pjedestāla Emīls Sajfutdinovs un Gregs Henkoks.

Itālijas posms izvērtās pārsteigumiem bagāts. Jau pieminējām, ka pirmo uzvaru karjerā izdevās izcīnīt Antonio Lindbekam, bet ne mazāk pārsteidza slovāks Martins Vaculiks, kurš tika līdz finālam, kur gan palika pēdējais . 22 gadus vecajam slovākam, kurš vietu "Grand Prix" ieguvis pēc Jaroslava Hampela traumas, joprojām iet ļoti labi. Vienā no posmiem viņš pat uzvarēja, bet tagad iegūta ceturtā vieta. Viņš saglabā minimālas izredzes kopvērtējumā tikt astotniekā.

Sacensību uzvarētājs Lindbeks Itālijas posmu iesāka neveiksmīgi. Pēc trīs braucienu sērijām viņam bija tikai četri punkti, toties turpinājumā viņam vēl četri punkti, kas ļāva ielekt labāko astotniekā. Pusfinālā viņš bija otrais aiz Sajfutdinova, bet fināla atkārtotajā startā (pirmajā mēģinājumā kritiens pirmajā virāžā, tādēļ starts tika atkārtots) viņš bija labākais.

Visvairāk punktus šoreiz ieguva Sajfutdinovs, bet finālā viņš bija otrais. Pirmajā vietā kopvērtējumā nostabilizējies Gregs Henkoks, kuram šoreiz trešā vieta, bet tuvākais sekotājs Niki Pedersens bija septītais. Brazīlijā dzimušais Lindbeks saglabā devīto vietu, bet labāko astotnieks tagad ir priekšā tikai par astoņiem punktiem.

Viens no "Grand Prix" posmiem nākamgad varētu notikt arī Daugavpilī

Itālijas Grand Prix posms

VBraucējsValstsPunkti
1.Antonio LindbeksZviedrija16
2.Emīls SajfutdinovsKrievija19
3.Gregs HenkoksASV14
4.Martins VaculiksSlovākija14
5.Džeisons KrampsAustrālija10
6.Kriss HoldersAustrālija10
7.Niki PedersensDānija10
8.Andreass JunsonsZviedrija8

Grand Prix seriāla kopvērtējums

VBraucējsValstsPunkti
1.Gregs HenkoksASV111
2.Niki PedersensDānija101
3.Džeisons KrampsAustrālija97
4.Kriss HoldersAustrālija94
5.Emīls SajfutdinovsKrievija84
6.Tomašs GollobsPolija83
7.Fredriks LindgrensZviedrija77
8.Andreass JunsonsZviedrija70
9.Antonio LindbeksZviedrija62
10.Jaroslavs HampelsPolija46