Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Latvijas trio uzsāks "Grand Prix" atlases mačus Vācijā un Polijā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Latvijas trio uzsāks "Grand Prix" atlases mačus Vācijā un Polijā
Kjasts Podžuks
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Trīs Latvijas vadošie spīdvejisti šo sestdien uzsāks ceļu pretī iekļūšanai 2013. gada "Grand Prix" seriāla pamatsastāva dalībnieku pulkā. Maksims Bogdanovs sacentīsies Polijā, bet Kjasts Podžuks un Andžejs Ļebedevs spēkus pārbaudīs Vācijā.

Tikšana "Grand Prix" pamatsastāva pulkā ir ļoti sarežģīta. Braucējiem jāpārvar pirmā kvalifikācijas kārta, pēc kuras seko pusfināls, bet vēlāk arī lielais fināls. Tikai trīs labākie lielā fināla dalībnieki garantē sev vietu nākamā gada pasaules čempionātā. Līdz šim neviens Latvijas sportists nav bijis to skaitā, bet vistuvāk tam bijis Maksims Bogdanovs, kurš 2009. gadā tika līdz finālam, ieņemot dalītu 13. vietu.

Šajās brīvdienās uzreiz trīs Latvijas braucēji mēģinās pārvarēt pirmo kvalifikācijas kārtu. Uzdevums būs tikt deviņu labāko spīdvejistu pulkā. Ar pretiniekiem mums nav paveicies, taču tikt līdz pusfinālam ir pa spēkam gan Ļebedevam, gan Bogdanovam, gan Podžukam.

Bogdanovs šo svētdien Polijas Ekstralīgā iekrāja septiņus punktus, Ļebedevs Polijas 1. spīdveja līgā savāca 14, bet Podžuks par trīs mazāk. Tas liecina, ka sportiskā forma mūsējiem ir laba.

Bogdanovs sacentīsies Polijas pilsētā Tarnuvā. Starp viņa konkurentiem būs vairāki braucēji ar "Grand Prix" pieredzi. Spilgtākie no viņiem būs Antonio Lindbeks, Hans Andersens, Janušs Kolodzejs, Nils Kristians Iversens, Pjotrs Protaševičs, Olivers Alens un Lūiss Bridžers. Spēcīgi ir arī daudzi citi braucēji. Sākums plkst. 18:00.

Ļebedevs un Podžuks cīnīsies Vācijas pilsētā Gustrovā. Sastāva ziņā šī kvalifikācijas kārta izskatās vieglāk pārvarama, kaut gan labu spīdvejistu netrūkst - Pjotrs Pavļickis, Renats Gafurovs, Edvards Kenets, Peters Ljungs, Pšemislavs Pavļickis, Mads Korneliusons. Sākums plkst. 21:00.

Latvijas braucēji "Grand Prix" atlasē

Tarnuva, Polija

BraucējsValsts
Lūiss BridžersLielbritānija
Antonio LindbeksZviedrija
Martins VaculiksSlovākija
Andrejs KarpovsUkraina
Makss DilgersVācija
Maksims BogdanovsLatvija
Viktors GolubovskisKrievija
Olivers AlensLielbritānija
Janušs KolodzejsPolija
Dino KovačičsHorvātija
Hans AndersensDānija
Vāclavs MiliksČehija
Jonass DavidsonsZviedrija
Nils Kristians IversensDānija
Trojs BečelorsLielbritānija
Pjotrs ProtaševičsPolija

Gustrova, Vācija

BraucējsValsts
Peters KildemandsDānija
Edvards KenetsLielbritānija
Deniss AndersonsZviedrija
Kjasts PodžuksLatvija
Tobiass BušsVācija
Renats GafurovsKrievija
Klauss VisingsDānija
Pjotrs PavļickisPolija
Peters LjungsZviedrija
Kevins VelbertsVācija
Timo LahtiSomija
Aleksejs HarčenkoKrievija
Andžejs ĻebedevsLatvija
Tajs ProktorsAustrālija
Pšemislavs PavļickisPolija
Mads KorneliusonsDānija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja