Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ķasts Puodžuks: "Roka vesela, esmu gatavs braukt"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ķasts Puodžuks: "Roka vesela, esmu gatavs braukt"
Ķasts Puodžuks jaunajā sezonā gatavojas un cer braukt vēl labāk.

Šodien pirmo treniņu savā mototrekā aizvada Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda (tikai pašmāju braucēji). Pirmais treniņš savā mototrekā 12. martā - tas ir rekords (līdz šim agrākais treniņš ir bijis 15. martā). Pirmo reizi pirms jaunās sezonas uz spīdveja motocikiem sēžas arī visi trīs Latvijas izlases līderi - Ķasts Puodžuks, Andžejs Ļebedevs un Maksims Bogdanovs. Latvijas izlases kapteinim Puodžukam tas vispār ir pirmais izbrauciens mototrekā kopš nelaimīgā kritiena pagājušā gada Eiropas čempionāta 2. posma pirmajā braucienā Toljati.

"Jaunajai sezonai sāku gatavoties jau pagājušās sezonas beigās, jo man tam bija daudz laika... Toljati man sniedza tikai pirmo palīdzību, bet pēc tam jau Rīgā "traumās" četras stundas ilga operācija, kurā lika kopā plaukstas locītavas kaulus - esot bijuši salauzti visu pirkstu kauli. Kaut ko sāku darīt vēl ar ģipsi, bet tad to noņēma, tad izņēma arī spieķus un varēju jau trenēties pa īstam. Skrūves rokā vēl palika, jo tās ņems ārā tikai rudenī," intervijā pirms jaunās sezonās pastāstīja Ķasts Puodžuks. "Tagad jau varu pilnvērtīgi braukt ar motociklu, roka ir vesela. Pirksti strādā, locītava arī kārtībā, kaut gan, protams, nebūs jau vairs tā, kā bija pirms kritiena. Galvenais - nekas netraucē. Vairāk nekā jebkad agrāk - apmēram 40 stundas - esmu braucis motokrosu un fiziski esmu sagatavojies sezonai labāk nekā iepriekš. Tagad atliek sākt trenēties mototrekā. Labi, ka ir tik labs laiks un ka varam trenēties mājās."
- Nedēļas nogalē un jaunnedēļ sola sniegu un aukstumu...
- Ja tā būs, tad braukšu trenēties uz Poliju.
- Jau 28. martā Toruņā jums ar Andžeju Ļebedevu jāstartē "Best Pairs Cup" sacensību pirmajā posmā. Paspēsiet satrenēties?
- Paspēsim. Divus vai pat trīs treniņus aizvadīsim šonedēļ mājās, bet tad - ja vajadzēs - brauksim uz Poliju. Tur, iespējams, izdosies piedalīties kādās sacensībās vai aizvadīt sparingtreniņus. Komandai, cik zinu, pirmie pārbaudes mači paredzēti tikai aprīļa sākuma vai marta beigās. Leģionāri gatavojas atsevišķi un daži jau brauc mototrekā, dažiem drīz jau būs pirmās sacensības.
- Piekrīti, ka pagājušā sezona - par spīti kritienam Toljati un tāpēc tās ātrākai beigšanai - bija labākā tavā karjerā?
- Piekritīšu. Labākā tā bija pirmām kārtām stabilitātes dēļ - komandas sastāvā izdevās labi braukt gan mājās, gan izbraukumā, labs bija sākums Eiropas čempionāta finālā (5. vieta 1. posmā - A.K.), sekmīgi izdevās braukt Latvijas izlasē Pasaules kausa izcīņā. Šosezon ceru atgriezties vēl spēcīgāks.
- Tehniskais nodrošinājums...
- .... kļuvis labāks nekā bija. Man pirmo reizi ir trīs motocikli, ir atjaunots viss, ko vajadzēja atjaunot, ir rezerves dzinēji. Tehnika gatava, lai sāktu jauno sezonu. Tagad līdz galam jāsagatavojas pašam.
- Kas šosezon būs tavas svarīgākās sacensības?
- Eiropas čempionāts, kur centīšos atkal tikt finālā, un Polijas 1. līgas čempionāts "Lokomotīves" sastāvā. Pasaules kausā pērn ieņēmām 6. vietu, ar ko daudzus šokējām, un tagad jāpacenšas atkal apliecināt sevi no labākās puses pasaules spīdveja elitē - pusfinālā vajag tikt galā ar Čehiju, lai atkal tiktu race-off posmā. Dāņi un zviedri tomēr ir spēcīgāki, kaut gan paspēkoties var arī ar viņiem. Šosezon vēl braukšu arī Zviedrijas Elitserien klubā "Smederna" no Eskilstūnas (kopā ar Grigoriju Lagutu, Peteru Karlsonu, Mikelu Mihelsenu, Gžegožu Zengotu, Magnusu Zeterstrēmu... - A.K.), iespējams, ka startēšu arī Vācijas bundeslīgā, būs arī dažādas starptautiskas sacensības, jau pieminētais "Best Pairs Cup" trijos posmos. Visās sacensībās jācenšas braukt pēc iespējas labāk, visām sacensībām jāgatavojas vienādi atbildīgi.

     [+] [-]

, 2014-03-12 15:06, pirms 11 gadiem
tagad tik jādod gāzīte