Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevam - 13 no 15, "Vilkiem" - fināls

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam - 13 no 15, "Vilkiem" - fināls
Andžejs Ļebedevs - viens no galvenajiem "Vilkiem" Krosno komandā.

Latvijas pašreiz labākā spīdvejista Andžeja Ļebedeva pārstāvētā Krosno komanda "Cellfast Wilki" iekļuva eWinner 1. līgas finālā - pusfināla atbildes mačā ar 55:35 tika pārspēta Gdaņskas komanda "Zdunek Wybrzeze" (pirmais mačs Gdaņskā - 45:45). Ļebedevs uzvarēja četros no pieciem braucieniem un kopā ieguva 13 punktus (vienā braucienā trešais).

Andžejs Ļebedevs kļuva par vienu no galvenajiem neizšķirta kaldinātājiem pirmajā pusfināla mačā (9 punkti), bet atbildes mačā Krosno mototrekā daugavpilieša sniegums bija vēl pārliecinošāks. 3. braucienā Andžejs pārī ar čehu Vāclavu Miliku uzvarēja ar 5:1 un atguva mājiniekiem vadību - 11:7. Nākamajos divos braucienos Ļebedevs startēja viens, jo juniors Alekss Ridļevskis piedzīvoja kritienu, bet cits juniors Severīns Orgackis jau iepriekš bija piedzīvojis kritienu un savainojuma dēļ vairs braukt nevarēja. Abos šajos braucienos Andžejs uzvarēja un atveda maksimāli iespējamo rezultātu - 3:3 neizšķirtu. Pēc 9 no 15 braucieniem rezultāts bija 33:21 "Vilku" labā un pārpildītās Krosno stadiona tribīnes (5000 skatītāju) jau līksmoja - nekas neliecināja, ka "Vilki" neuzvarēs. 13. braucienā Ļebedevs ar Mateušu Ščepanjaku (arī ieguva 13 punktus) uzvarēja ar 5:1 un pirms pēdējiem diviem braucieniem nodrošināja Krosno komandai vietu finālā - 48:31. Pēdējā braucienā Andžejs finišēja trešais (Ščepanjaks uzvarēja un pārim iznāca 4:2 uzvara) un summā sakrāja savam šajā mačā starta numuram atbilstošu punktu summu - 13.

Finālā eWinner 1. līgas jaunpienācēja Krosno komanda tiksies ar Ostruvas "Arged Malesa" un Ribņikas ROW pāra uzvarētājiem. Pirmajā mačā Ribņikā ar 45:44 uzvarēja Ostruvas komanda.

Andžeja Ļebedeva sniegums pēdējos mačos priecē "Speedway of Nations" sacensību kontekstā - 17. un 18. septembrī Daugavpilī notiks abi pusfināli un Latvijas komandai (paplašinātajā sastāvā bez Ļebedeva vēl ir Oļegs Mihailovs, Jevgeņijs Kostigovs, Francis Gusts un Daniils Kolodinskis - sastāvā būs divi pieaugušie un rezervists juniors) ar tādu līderi izredzes iekļūt finālā palielinās.