Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Puodžukam roka ģipsī, Ļebedevam - tikai sasitumi

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Puodžukam roka ģipsī, Ļebedevam - tikai sasitumi
Ķastam Puodžukam diemžēl jau pirmajā Eiropas čempionāta 2. finālposma braucienā kritiens un savainota roka...

Neveiksmīgs sestdienas vakars bija diviem no labākajiem Latvijas spīdvejistiem - Ķastam Puožukam kritiens un savainota roka jau pirmajā braucienā Eiropas čempionāta 2. finālposmā, bet Andžejam Ļebedevam pamatīgs kritiens pasaules junioru čempionāta 2. finālposmā un atkāpšanās kopvērtējumā uz 4. vietu.

Ķasts Puodžuks pēc 1. finālposma Gdaņskā ar 10 punktiem bija viens no līderiem un lielākais 1. finālposma pārsteigums. Sev labi zināmajā Toljati mototrekā viņš cerēja vismaz saglabāt vietu pirmajā sešniekā, taču sacensības daugavpilietim beidzās jau 1. brauciena pirmajā līkumā - kritiens, savainota kreisās rokas delna un atgriešanās mototrekā jau ar ieģipsētu roku skatītāja lomā. Diezin vai Ķasts varēs būt rezervists Latvijas GP izcīņā 17. augustā un diezin vai varēs palīdzēt "Lokomotīvei" 18. augustā mačā Gdaņskā.
Par uzvarētāju kļuva līderis kopvērtējumā, arī pasaules čempionāta GP seriāla līderis Emīls Saifutdinovs, kurš finālā pārspēja trīskārtējo pasaules čempionu dāni Niki Pedersenu, sacensību pirmās daļas uzvarētāju (14 punkti no 15 pēc piecām braucienu sērijām) Grigoriju Lagutu un GP seriāla vicelīderi britu Taiu Vofindenu.
Tagad kopvērtējumā Saifutdinovam ir 27 punkti, Pedersenam - 24, Vofindenam - 23, polim Tomašam Gollobam - 22, G.Lagutam un slovākam Martinam Vaculikam - pa 19 punktiem. Puodžuks ar 10 punktiem ieņem 12. vietu.
Priekšā vēl divi finālposmi.

Pasaules junioru čempionāta 2. finālposms risinājās Bervikas mototrekā Lielbritānijā. Andžejs Ļebedevs, kurš pēc 1. posma atpalika no līdera poļa Patrika Dudeka par 3 punktiem un kopā ar citu poli Kacperu Gomuļski dalīja 2. vietu, ieguva 7 punktus. Vienreiz Andžejs finišēja pirmais, divas reizes - otrais, 9. braucienā piedzīvoja pamatīgu kritienu, taču - par laimi - iztika tikai ar sasitumiem, bet vienreiz finišēja ceturtais.
Par posma uzvarētāju kļuva polis Pjotrs Pavļickis - 12 punktu, bet papildbraucienā par 2. vietu Gomuļskis pārspēja čehu Vāclavu Miliku (abiem bija pa 11 punktiem).
Kopvērtējumā pirms pēdējā posma 14. septembrī Terencāno (Itālija) mototrekā Dudekam ir 24 punkti, Gomuļskim un Pavļickim - pa 22, Ļebedevam - 18 punktu. Miliks ieguvis 17, bet polis Bartošs Zmažliks un dānis Mikels Mihelsens - pa 16 punktiem.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja