Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

VSB piedāvā MotoGP Vācijas posmu un spīdveju Lielbritānijā

Rolands Eliņš

VSB piedāvā MotoGP Vācijas posmu un spīdveju Lielbritānijā
Marks Markess
Foto: AFP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē "Viasat Sport Baltic" (VSB) saviem skatītājiem piedāvās pasaules čempionāta motošosejā devīto posmu – Vācijas Lielās Balvas izcīņu - un pasaules čempionāta spīdvejā septīto posmu Lielbritānijā.

MotoGP

MotoGP sezonas devītajā posmā – Vācijas Lielās Balvas izcīņā Zaksenringas trasē - pēdējo četru gadu laikā uzvarējuši teju tikai Spānijas motobraucēji. Vienīgais izņēmums bija itāļu izcelsmes vācietis Sandro Kortēze, kurš 2012.gadā bija ātrākais Moto3 klasē. Pērn mazākajā klasē uzvarēja Alekss Rinss, Moto2 – Hordi Toress un MotoGP klasē Marks Markess. Karaliskās klases čempions šosezon ir bijis nepārspēts visās astoņās līdzšinējās sacīkstēs. Iepriekšējā posmā Asenes trasē Marku neapturēja pat lietus un slapjā trase. Mazākajās klasēs situācija ir saspringtāka. Moto2 Asenē uzvarēja austrālietis Entonijs Vests, kurš kopvērtējumā ieņem tikai 8vietu, bet līderiem Estevem Rabatam un Mikam Kalio pirms Zaksenringas ir attiecīgi 157 un 131 punkts. Moto3 klasē Asenē uzvarēja Alekss Markess. Līderi Džeks Millers un Romano Fenati palika bez punktiem. Kopvērtējumā Milleram tagad ir 117, Fenati un Markesam pa 110 punktiem.

VSB komentētājs Tāls Meļķis: “Jau devītais MotoGP čempionāta posms un joprojām nav ilūziju par citu uzvarētāju, ja vien tas nav Markess. Sāk izskatīties, ka tiešā cīņā trasē būs grūti pārtraukt viņa fenomenālo uzvaru sēriju un konkurenti var cerēt uz Viņas Augstību Nejaušību... Savukārt atlikušie pjedestāla pakāpieni gan kopvērtējumā, gan turpmākajās sacīkstēs ir pietiekami pieprasīti no braucējiem, kuriem jau ir pagarināti kontrakti - Rosi, Pedrosa - un arī no tiem, kuriem tas vēl priekšā. Svētdienas sacīkste arī būtu ideāls brīdis, lai savu skatītāju un sponsoru acu priekšā maksimālu rezultātu demonstrētu Stefans Bradls. Moto2 klases līderiem un komandas biedriem Rabatam un Kalio ir jāizvēlas agresīvāka taktika, jo šķietami lielais punktu pārsvars ir mānīgs un atceroties iepriekšējo sacīksti - konkurenti nesnauž! Moto3 klasē pirmo piecinieku šķir 15 punkti un kopvērtējuma līderim austrālietim Milleram papildus slodzi sagādā viņa pretrunu pilnie nākotnes kontrakti...”

VSB komentētājs Aldis Putniņš: “Pēc tam, kad lietus ieviesa pamatīgas korekcijas iepriekšējā posma norisē Asenes trasē, šajā nedēļas nogalē MotoGP čempionāts pārceļas uz Zaksenringas trasi bijušās Austrumvācijas teritorijā un šeit tradicionāli lietus ir bijis vēl biežāks viesis. Kamēr čempionāta līderi Marku Markesu nespēja apturēt arī lietus un viņš burtiski pārpeldēja pirmais finiša līniju Asenē, viņa konkurenti šādos apstākļos demonstrēja ļoti mainīgu sniegumu - Valentīno Rosi pēc neveiksmīgas kvalifikācijas spēja reabilitēties sacīkstē, bet Horhe Lorenco mocījās ar Yamaha motocikla nestabilitāti. Pārmaiņas pēc mēs varētu sagaidīt lielus darbus arī no Dani Pedrosas, kurš Zaksenringā vienmēr ir bijis lielisks un turklāt spānis pirms pāris dienām nodrošināja savu nākotni, pagarinot līgumu ar Repsol Honda komandu līdz 2016.gadam.”

Spīdvejs

Pasaules čempionātā spīdvejā pirmajos sešos posmos ir bijuši pieci dažādi uzvarētāji - Martins Smolinskis, Kšištofs Kaspžaks, Matejs Žagars, Tais Vofindens un Nīls Kristians Iversens. Kopvērtējumā līderis ir divkārtējais pasaules čempions amerikānis Gregs Henkoks. Tikai par punktu atpaliek titula īpašnieks Vofindens - vienīgais, kuram šosezon izdevies uzvarēt divās sacīkstēs – Čehijas un Zviedrijas GP. Pagājušā gadā Kārdifā uzvarēja krievu spīdvejists Emils Saifutdinovs, kurš šosezon Pasaules čempionātā nepiedalās. Finālā Saifutdinovs pārspēja Iversenu, Kaspžaku un Fredriku Lindgrenu.

VSB komentētājs Anatolijs Kreipāns: “Spīdveja GP seriāls ir pāri pusei un tas nāk arvien tuvāk Rīgai - pēdējais pirms Latvijas GP izcīņas posms tiks aizvadīts Millenium arēnā Kārdifā un pēc tā atkal var mainīties līderis kopvērtējumā. Lai kā arī beigsies sacensības Kārdifā, situācija kopvērtējumā daudz skaidrāka nekļūs. Pašreiz līderis ir amerikānis Gregs Henkoks, taču tikai par vienu punktu no viņa atpaliek pašreizējais titula īpašnieks brits Tais Vofindens. Viņi abi ir nedaudz atrāvušies, trešā vieta - dānis Nīls Kristians Iversens - atpaliek no līdera par 11 punktiem, bet tad vēl trīs spīdvejisti atpaliek par 13 punktiem, taču šosezon jau ir pieredzēts, ka tas, kurš vēl nesen bija līderis, pēc pāris posmiem vairs nav atrodams pirmajā sešiniekā un otrādi - starp līderiem pēkšņi ir kāds, kura pirms pāris posmiem nebija viņiem blakus.

Diemžēl arī šajā posmā vēl nepiedalīsies 2012. gada pasaules čempions austrālietis Kriss Holders, tā ka viņam neizdosies Kārdifā uzvarēt trešo reizi. No pēdējo piecu sacensību uzvarētājiem Kārdifā ierindā ir tikai Henkoks, savukārt 2007.gadā šeit savu līdz šim vienīgo uzvaru guva brits Kriss Hariss, taču šoreiz no viņa pārsteigumu gaida tikai retais. Toties varbūt atkal pārsteigs austrālietis Trojs Batčelors, kurš iepriekšējā posmā uzvarēja visos pamatsacensību braucienos, pirmo reizi karjerā iekļuva finālā un pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla (otrā vieta)?”

MotoGP Vācijas GP kanālā VSB:

DienaLaiksNotikums
Sestdien12.jūlijā 13:30MotoGP Vācijas GP. Moto3 kvalifikācija.
Sestdien12.jūlijā 14:20MotoGP Vācijas GP. MotoGP 4.treniņbraucieni.
Sestdien12.jūlijā 15:10MotoGP Vācijas GP. MotoGP kvalifikācija.
Sestdien12.jūlijā 16:05MotoGP Vācijas GP. Moto2 kvalifikācija.
Svētdien13.jūlijā 11:45MotoGP Vācijas GP. Moto3.
Svētdien13.jūlijā 13:05MotoGP Vācijas GP. Moto2.
Svētdien13.jūlijā 15:00MotoGP Vācijas GP. MotoGP.

Pasaules čempionāts spīdvejā Lielbritānijas GP kanālā VSB:

DienaLaiksNotikums
Sestdien12.jūlijā 19:00PČ spīdvejā. Lielbritānijas Grand Prix.

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa
"Viasat" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja