Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Krievijas izlase arī bez brāļiem Lagutām

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Krievijas izlase arī bez brāļiem Lagutām
Grigorijs Laguta (attēlā) un viņa jaunākais brālis Artjoms atteicās startēt Krievijas izlases sastābā Pasaules kausa pusfinālā.
Foto: Sportacentrs.com

Latvijas spīdveja izlases konkurentei Pasaules kausa pusfinālā sestdien Čenstohovas mototrekā Krievijai nebūs ne tikai šā gada "Grand Prix" seriāla līdera Emīla Saifutdinova, bet arī mūsu līdzjutējiem labi zināmo brāļu Grigorija un Artjoma Lagutu.

Par Emīla Saifutdinova nepiedalīšanos bija zināms jau iepriekš, jo viņam ir savainojums un viņš plāno atsākt braukt sacensībās tikai pēc 20. jūlija, savukārt Grigorija un Artjoma Lagutu nebūs ... finansiālu problēmu dēļ. Proti - motobraucēji paši negrasās finansēt piedalīšanos valsts izlases sastāvā Pasaules kausa izcīņā (lasi - tehnikas sagatavošanu). Šāda attieksme no Krievijas motosporta vadības ir vēl jo vairāk dīvaina, ka pērn Krievijas izlase ieguva bronzas medaļas, bet šosezon tā atkal būtu varējusi spēkoties vismaz par vietu trijniekā. Taču tās jau ir krievu problēmas, kamēr mums paveras lielākas izredzes paspēkoties par trešo vietu un piedalīties Race - off jeb pēdējās cerības pusfinālā 18. jūlijā Prāgā (šeit pat 20. jūlijā notiks fināls, bet otrs pusfināls ar Dānijas, Zviedrijas, Lielbritānijas un ASV piedalīšanos - 15. jūlijā "King's Lynn Stars" komandas mototrekā Norfolkā).

Saifutdinova un Lagutu nepiedalīšanās padara Krievijas izlasi vājāku (turklāt Grigorijs startē tieši Čenstohovas klubā un šajā mototrekā reti kad un man zaudē), taču nekādā gadījumā ne vāju. Jaunais vilnis spīdvejā ienāk ne tikai "Grand Prix" seriālā, tas attiecas uz daudzām spīdveja līgām un komandām, tajā skaitā - uz Krievijas izlasi. Tās sastāvā būs trīs 2011. gada pasaules junioru čempioni komandām - Vladimirs Boroduļins, Iļja Čalovs un Andrejs Kudrjašovs, kā arī Viktors Kulakovs. Kulakovam un Čalovam ir tikai pa 18 gadiem, Boroduļiam - 21, bet Kudrjašovam - 22 gadi, taču visi viņi ir ļoti talantīgi spīdvejisti un jau paspējuši sevi apliecināt, jau brauc savu Krievijas klubu pamatsastāvos, bet Kulakovs, Boroduļins un Kudrjašovs jau startē arī Polijas klubos (Kudrjašovs vēl arī Dānijas Elites līgā). Turklāt jaunajiem tagad ir tāda iespēja sevi apliecināt...

Bez Latvijas un Krievijas izlasēm Čenstohovā startēs arī poļi, kuri ir galvenie pretendenti uz pirmo vietu un iekļūšanu finālā pa taisni, kamēr mēs, krievi un austrālieši (pasaules čempionu Krisu Holderu aizvietos 35 gadus vecais Deivijs Vots) spēkosimies par otro un trešo vietu, kas dos tiesības uz vēl vienu mēģinājumu iekļūt finālā.
Latvijas izlases spīdvejisti Kjasts Podžuks (komandas kapteinis), Andžejs Ļebedevs, Maksims Bogdanovs un Vjačeslavs Giruckis startēs baltās ķiverēs (krievi - sarkanās, austrālieši - zilās un poļi - dzeltenās).

  +1 [+] [-]

, 2013-07-11 10:57, pirms 11 gadiem
Vajag izmantot iespēju!!!