Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" centīsies pasniegt Puodžukam kāzu dāvanu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīve" centīsies pasniegt Puodžukam kāzu dāvanu
Kjasts Puodžuks
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Šodien Daugavpils trekā plkst. 18:00 kārtējā Polijas 1. spīdveja līgas sacīkstē vietējā „Lokomotīve” tiksies ar Grudzjoncas "GTŽ". Uzvara praktiski nodrošinās vietu labāko četriniekā. Portāli Sportacentrs.com un grani.lv piedāvās šīs sacīkstes video tiešraidi.

Jāsper kārtējais solis tuvāk medaļām

Arvien straujākiem soļiem tuvojas Polijas 1. spīdveja līgas pamatturnīra noslēgums, kurā tiks noskaidrotas četras labākās komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām, bet otrais četrinieks cīnīsies par vietas saglabāšanu 1. līgā. Daugavpils „Lokomotīve”, ja nenotiks pasaules mēroga brīnumi, cīnīsies labāko četriniekā, pie tam šogad ir iespēja, vismaz, atkārtot iepriekšējā sezonā iespēto – iegūt otro vietu. Sīkāk par sezonas turpinājumu tiešraides laikā, kā arī nākamajos rakstos, kad būs skaidrāk zināmas pārējās „Loko” pretinieces vadošajā četriniekā.

Starp šīm komandām laba iespēja tikt būs Grudzjoncas „GTŽ”, kaut arī atlikušo sacensību kalendārs nav no tiem parocīgākajiem. Šodien Grudzjoncai tikšanās ar daugavpiliešiem, tad savā trekā jāuzņem "Marma”, bet tad izbraukums uz Poznaņu, kur jau gaidīs Skurņickis un Co.

Kjasta Puodžuka kāzas jānosvin ar uzvaru

Priecīga vēsts visiem Kjasta Puodžuka draugiem, taču ne pielūdzējām - vakar spīdvejists iesoļoja laulības ostā. Cerēsim, ka komandas biedri palīdzēs šo patīkamo notikumu nosvinēt ar panākumu, bet pats Kjasts būs gatavs braukt visaugstākajā līmenī. Šosezon viņš ir manāmi pielicis, taču iepriekšējās mājas sacensībās maz trūka, lai viņš no Grigorija Lagutas saņemtu kreiso āķi [pēdējā braucienā pret Žešuvas „Marma” Kjasts patraucēja Grišam iziet uz pirmo pozīciju].

11. jūlijs ieies vēsturē ar 16 gadus vecā Krievijas leģionāra, brāļu Lagutu radinieka Vadima Tarasenko debiju Daugavpils „Lokomotīves” rindās. Jaunais braucējs jau paspējis sevi spilgti pieteikt pasaules junioru čempionāta kvalifikācijā, kā arī Krievijas čempionāta posmos. Par braucēju interesi izrādījuši vairāki Polijas klubi, taču par vēlu, jo spīdvejistam noslēgts vairāku gadu līgums ar Daugavpils komandu. Jāsaka, ka šodien Tarasenko nebūs labākajā formā, jo pēdējās Krievijas sacīkstēs piedzīvoja sāpīgu kritienu, taču braucējs ir apņēmības pilns sevi pierādīt.

„Lokomotīves” uzdevums ir ne tikai uzvarēt, bet uzvarēt ar deviņu punktu pārsvaru, kas ļaus tikt arī pie kārotā bonuspunkta. Pēdējos trīs gadu laikā komandu ceļi šķērsojušies septiņas reizes. Piecas reizes pārāki bija „Loko” meistari, bet divas reizes pie uzvaras tika „GTŽ” komandas pārstāvji. Viesos šogad piekāpāmies ar 41:49.

Brāļi Lagutas un Bogdanovs pret Vatu un poļiem

„GTŽ” uz Daugavpili pošas praktiski labākajā sastāvā. Ierindā būs arī spīdveja „Grand Prix” debitants Deivijs Vats, kurš vakar Kārdifā ieguva sešus punktus, ar ko pietika 13. vietai. Līdz labāko astotniekam bija tikai viens punkts… Vats gan nav bijis tas stabilākais braucējs, tādēļ vairāk derētu uzmanīties no poļu braucējiem, kuri uzņēmušies komandas līderu lomu.

Visbagātīgāko punktu ražu parasti ievāc Tomašs Hžanovskis un Kšištofs Buškovskis. Abi ir starp līgas labākajiem braucējiem, pie tam brauc patiešām stabili. Grudzjoncas klubs uz citu Polijas 1. līgas klubu fona izceļas ar ļoti labiem junioriem, kuri varētu sastādīt konkurenci neuzvaramajam Daugavpils duetam Maksims Bogdanovs – Artjoms Laguta. Lai arī daugavpiliešu pāris ir labākais visā līgā starp junioriem, Artūrs Mročka un Kevins Volberts ir ļoti spēcīgi braucēji. Nav gan skaidri zināms, vai vācietis Volberts uz sacīkstēm ieradīsies. Ja nē, „Loko” būs krietni vieglāk.

No citiem „GTŽ” braucējiem derētu izcelt Kamilu Bžozovski, kuram labi mači mijās ar ne tik veiksmīgiem. Kā pēdējais startam Daugavpilī pieteikts brits Olivers Alens, kurš aizvietos biežāk braukušo Roriju Šleinu. Ne viens, ne otrs šosezon nav spīdējis.

Daugavpils „Lokomotīve” šodien startēs eksperimentālā sastāvā. Kā jau iepriekš minēts, debiju piedzīvos jaunais Vadims Tarasenko, kurš aizvietos pieredzējušo Romānu Považniju. Tā nu sanācis, ka šodien „Loko” pārstāvēs uzreiz četri(!) junioru vecuma spīdvejisti, kas ir liels retums spīdveja pasaulē. Atskaitot jau minētos Artjomu Lagutu, Bogdanovu un Tarasenko, uz starta izies arī Vjačeslavs Giruckis. Kā ierasti, rezultātu taisīs fantastiskais Grigorijs Laguta. Griša savā trekā brauc ļoti spilgti, pie tam šodien viņam vajadzēs palīdzēt savam jaunajam pāriniekam – Vadimam Tarasenko. Nebūt ne viegls uzdevums, taču labāku partneri par Grigoriju grūti iedomāties.
Uz otro pāri pārcelts Giruckis, kurš asistēs precētajam Puodžukam. Bez izmaiņām palicis tikai trešais pāris Bogdanovs – Pāvels Mesjoncs. Izskatās, ka polis pamazām sācis atrast savu braukšanu, tādēļ ir cerības, ka viņš šodien nepievils.

Lai arī „Loko” rindās šodien četri juniori, divi no kuriem var gan izšaut, gan pievilt, šaubu par Daugavpils kluba uzvaru nav. Brāļi Lagutas, Bogdanovs, kā arī Puodžuks ar Mesjoncu spēs atspēkot iespējamās Girucka un Tarasenko neveiksmes. Šodien jāuzvar! Aiziet „Loko”!

Komandu sastāvi

LokomotīveValstsGrudzjoncaValsts
Grigorijs LagutaLatvijaDeivijs VatsAustrālija
Vadims TarasenkoKrievijaOlivers AlensLielbritānija
Kjasts PuodžuksLatvijaTomašs HžanovskisPolija
Vjačeslavs GiruckisLatvijaKamils BžozovskisPolija
Pāvels MesjoncsPolijaKšištofs BuškovskisPolija
Maksims BogdanovsLatvijaArtūrs MročkaPolija
Artjoms LagutaKrievijaKevins VolbertsVācija

Polijas 1. spīdveja līga

VietaKomandaMačiPunkti
1.Lokomotīve1117
2.Start1017
3.Marma916
4.GTŽ1116
5.PSŽ1112
6.Lotos1011
7.RKM117
8.Miškolca112

Portāls Sportacentrs.com piedāvās vērot šīs sacīkstes video tiešraidi. Sākums plkst. 18:00.

  +1 [+] [-]

, 2010-07-11 12:52, pirms 14 gadiem
Par Lokomotve!

  -1 [+] [-]

, 2010-07-11 13:01, pirms 14 gadiem
par Lagutu

     [+] [-]

, 2010-07-11 14:39, pirms 14 gadiem
Ļoti interesanti, pārsvarā pāros startē juniors kopā ar veterānu, cerams, ka jaunajiem izdosies sevi pierādīt.

  -1 [+] [-]

, 2010-07-11 15:33, pirms 14 gadiem
common loko
es ar poli sadereeju ka muuseejie buus augstaakaja liigaa naakosh sezon

  +6 [+] [-]

, 2010-07-11 16:46, pirms 14 gadiem
komentēs cerams ka sacīksti Nauris...

  +1 [+] [-]

, 2010-07-11 17:05, pirms 14 gadiem
rūkts Puodžukam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja