Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs - cienīgi pasaules spīdveja elitē

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs - cienīgi pasaules spīdveja elitē
Andžejam Ļebedevam atzīstams sniegums "Grand Prix" posmā Vojensā.

Andžejs Ļebedevs spīdveja "Grand Prix" seriāla 8. posmā Vojensas mototrekā Dānijā atkal apliecināja, ka spēj cienīgi braukt pasaules elitē. Punktu izteiksmē "raža" nav liela - 6 punkti un 11. vieta, taču sniegums mototrekā liecina, ka tikai finansiālas "piešprices" pietrūkst, lai tehnikas ziņā viņš būtu vēl pilnvērtīgāks konkurents labākajiem spīdveja meistariem pasaulē. Par Vojenas posma uzvarētāju kļuva GP seriāla līderis polis Bartošs Zmarzliks.

Andžejam Ļebedevam neizdevās tikai pirmais brauciens, kurā viņš palika ceturtais, taču arī tajā situācija nebija bezcerīga. Tad sekoja divas trešās vietas, turklāt pirmajā reizē apsteigts (arī izstājās motocikla defekta dēļ) slovāks Martins Vaculiks, bet otrajā - GP seriāla vicelīderis dānis Leons Madsens. Savā ceturtajā braucienā daugavpilietis bija otrais aiz GP seriāla līdera poļa Bartoša Zmarzlika, bet toties apsteidza gan viņa tautieti Maceju Janovski, gan austrālieti Džeku Holderu. Savā pēdējā braucienā Andžejs atkal bija otrais un šoreiz piekāpās tikai trīskārtējam pasaules čempionam britam Tiam Vofindenam, bet apsteidza vēl vienu no GP seriāla līderiem poli Patriku Dudeku un zviedru Fredriku Lindgrenu. No GP kopvērtējuma pirmā sešinieka pirms Vojensas posma Ļebedevs neapsteidza tikai Zmarzliku un iepriekšējo divu posmu uzvarētāju britu Danielu Bjūliju. Tas liecina gan par Andžeja meistarību, gan par konkurenci, kāda ir spīdveja GP seriālā - vienā posmā tu vari būt trijniekā vai pat uzvarēt, bet citā - netikt pusfinālā vai pat desmitniekā (pusfinālā šoreiz, piemēram, neiekluva Bjūlijs un ieņēma tikai 12. vietu).
Pusfinālos pirmās divas vietas ieņēma brits Roberts Lamberts un Madsens, kā arī Dudeks un Zmarzliks. Finālā pārliecinoši uzvarēja Zmarzliks, kuram tā bija šosezon otrā uzvara (pirmā - vēl pirmajā posmā), otrais - Lanberts un trešais - Madsens.
Uzvara Vojensas posmā Zmarzlikam bija 17. uzvara karjerā. GP seriāla kopvērtējumā Zmarzliks vēl mazliet palielināja savu pārsvaru - tagad tuvāko sekotāju Madsenu viņš apsteidz par 20 punktiem. Trešajā vietā atgriezās Dudeks, kurš tikai par diviem punktiem apsteidz Bjūliju.
Nākamais un sezonas priekšpēdējais GP posms būs 17. septembrī Molillas mototrekā Zviedrijā.

     [+] [-]

, 2022-09-10 22:52, pirms 2 gadiem
Atvainojos nezināšanu, spīdvejam neesmu sekojis apmēram gadus 10, bet Džeks Holders ir Krisa Holdera brālis?

     [+] [-]

, 2022-09-11 09:35, pirms 2 gadiem
Par..... rakstīja: Atvainojos nezināšanu, spīdvejam neesmu sekojis apmēram gadus 10, bet Džeks Holders ir Krisa Holdera brālis?
Apstiprinu - Jack Holder (1996) ir vēsturiskā 2012.gada Grand Prix sērijas čempiona Chris Holder (1987) jaunākais brālis.