Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs sekmē "Vilku" uzvaru

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs sekmē "Vilku" uzvaru
Andžejs Ļebedevs pēc savainojuma atgūst sportisko formu un sekmē "Vilku" uzvaru.

Latvijas spīdveja meistars Andžejs Ļebedevs aizvadīja otru pēc kārtas rezultatīvu maču Polijas 1. līgas čempionātā Krosno komandas "Cellfast Wilki" sastāvā un šoreiz tas sekmēja uzvaru - 48:42 savā mototrekā pār Gņezno "Aforti Start".

Krosno komandā savainojuma dēļ nevar braukt viens no tās līderiem čehs Vāclavs Miliks un tas "Vilkiem" ir būtisks zaudējums. Par to varēja pārliecināties iepriekšējā mačā Landshutā, kurā Krosno komanda zaudēja Vācijas klubam ar 41:49. Andžejs Ļebedevs atveda 15 punktus, taču ar to bija par maz. Ar satraukumu tika gaidīts arī mačs savā mototrekā ar Gņezno komandu, kura cīnās par vietas saglabāšanu 1. līgā un tāpēc ir īpaši bīstama. Satraukums izrādījās pamatots, taču šoreiz "Vilkiem" viss beidzās labi un liels te ir Ļebedeva nopelns.
Vispirms pārī ar junioru Františeku Karčevski viņi 4. braucienā atveda 5:1 uzvaru (uzvarēja Andžejs) un pirmo reizi izvirzīja mājiniekus vadībā - 13;11. Tiesa, ar Ļebedeva piedalīšanos bija arī 11. brauciens, kurā ar 5:1 uzvarēja viesi un atguva vadību - 34:32. Šis arī bija Andžeja vienīgais neveiksmīgais brauciens mačā. 13. braucienā viņš kopā ar Tobiašu Musielaku uzvarēja ar 5:1 (Andžejs otrais) un divus braucienus pirms mača beigām atguva "Vilkiem" vadību - 40:38. Tikai divu punktu pārsvars - 43:41 - bija arī pirms pēdējā brauciena, kurā uzvaras punktu pielika Ļebedevs un Musielaks - uzvara ar 5:1 (Andžejs pirmais) un 48:42 visā mačā. Ļebedeva rēķinā - 13 punktu, Musielakam - 17 punktu, kas nozīmē, ka viņi divatā atveda 30 no visiem 48 punktiem.
Pēc šīs uzvaras Krosno komanda turnīra tabulā atgriezās 3. vietā. Spriežot pēc pēdējiem diviem mačiems, viss kārtībā ar veselību arī Andžejam. Izrādās, ka Eiropas čempionāta (SEC) pirmajā finālposmā viņš brauca ar savainojumu, ko guva treniņā, un tas bija galvenais iemesls, kāpēc izdevās gūt tikai vienu punktu.
"Punktu tik un tā varēja būt vairāk, vēl 3-4 punktus varēju iegūt, taču braukšana bija sarežģīta," situāciju skaidro Andžejs. "Varēju, protams, paņemt ārsta zīmi un nebraukt, bet tad es nedrīkstētu 15 dienas piedalīties nevienās sacensībās - tāda ir kārtība. Savainojums nebija tik liels, ka nemaz nevarētu braukt un tik garu pauzi tā dēļ arī nevaru atļauties. Paldies visiem, kas par mani pārdzīvoja. Ceru, ka turpinājumā būs labāk."