Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Optibet Lokomotīve" grauj "Vilkus", Mihelsenam - Eiropas čempiona tituls

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Optibet Lokomotīve" grauj "Vilkus", Mihelsenam - Eiropas čempiona tituls
Jevgeņijam Kostigovam 14 punkti Vitštokā.

Īsts spīdveja maratons bija sestdien Vitštokā, kur vienas dienas laikā nācās aizvadīt divus Polijas 2. līgas mačus, savukārt Ribņikā par Eiropas čempionu kļuva dānis Mikels Mihelsens. Andžejam Ļebedevam pēdējā finālposmā 4 punkti.

Stipra lietus dēļ piektdienas mačs starp Vitštokas "Wolfe" un Daugavpils "Optibet Lokomotīvi" tika pārcelts uz sestdienas vakaru, kaut gan sestdien pa dienu "Vilkiem" vajadzēja tikties ar Žešuvas "Stal" komandu. Taču ar to vēl nedienas nebeidzās, jo - atkal sāka līt... Dienas maču nācās vispims pārcelt stundu vēlāk, bet pēc 8 braucieniem tas tika pārtraukts, jo arī pusotras stundas laikā celiņu neizdevās sagatavot tā, lai tas pirmajā līkumā nebūtu pārāk bīstams. Rezultāts tad bija 28:19 Žešuvas komandas labā un tas arī tika ieskaitīts, jo vairāk nekā puse no 15 braucieniem bija aizvadīta. Mačs ar Daugavpils komandu tika pērcelts stundu vēlāk un visu līdz tam atlikušo laiku notika celiņa gatavošana, kurā aktīvi piedalījās ar motobraucēji - "rullēja" mototreku ar saviem busiņiem... Laiks par laimi uzlabojās un kļuva skaidrs, ka trešo reizi daugavpiliešiem šosezon uz Vitštoku braukt nevajadzēs.
Mača pārcelšana "Optibet Lokomotīvi" atstāja bez tās kapteiņa Hansa Andersena, kuram sestdien bija jāpiedalās britu Championship līgas mačā. Viņa vietā brauca vai nu Ernests Matjušonoks, vai arī Francis Gusts.
Pirmajā braucienā uzvarēja Jevgeņijs Kostigovs, bet Matjušonoks palika bez punktiem - 3:3. Otrajā jeb junioru braucienā Francis Gusts un Matjušonoks veda 5:1, taču pēdējā aplī Matjušonoku pievīla motocikls - viņš tomēr finišēja trešais (Lukass Baumans piedzīvoja kritienu, sanāca 4:2 un 7:5 summā. Divus no trim nākamajiem braucieniem daugavpilieši uzvarēja ar 5:1 (Oļegs Mihailovs ar Tomasu Junasonu un Kostigovs ar Ričardu Ansviesuli), bet vienu ar 4:2 (Gusts ar Ansviesuli) un pēc pieciem braucieniem rezultāts kļuva 21:9 "Optibet Lokomotīve" labā. Iespējams, ka neliels satraukums radās pēc Mihailova un Gusta 1:5 zaudējuma 6. braucienā, taču vēl pēc četriem braucieniem mača liktenis jau bija izšķirts - 39:21. Galarezultātā - 57:32 "Optibet Lokomotīves" labā.
14 no 15 iespējamajiem punktiem atveda Kostigovs, 12 punkti - Mihailovam, 11 - Junasonam, 9 - Gustam, 7 - Ansviesulim un 4 - Matjušonokam. Jau 16. jūlijā abas komandas tiksies Daugavpilī un "Vilkiem" acīmredzot nebūs viena no līderiem Maksa Dilgera, kurš 13. braucienā piedzīvoja kritienu un guva savainojumu. Daugavpils komandas vadība jau iepriekš plānoja šajā mačā pieteikt tikai pašmāju braucējus un, iespējams, iekļaut sastāvā visus četrus mūsu pašreiz labākos juniorus. Tā kā pēc dienas būs mājās mačs ar Žešuvas komandu, tad kāds no leģionāriem varbūt tomēr vismaz dažos braucienos piedalīses.
Savukārt jau svētdien "Optibet Lokomotīve" plkst. 18 pēc Latvijas laika brauks Poznaņā un ir vēlams aizmirst, ka nesen uzvarējām "Skorpionus" savā mototrekā ar 55:34.
Eiropas čempionāta (SEC) pēdējā 4. finālposmā Ribņikā pirmo reizi titulu ieguva dānis Mikels Mihelsens. Andžejs Ļebedevs ieguva 4 punktus un SEC kopvērtējumā ierindojās 11. vietā. Spēkošanās par titulu starp Mihelsenu, poli Pjotru Pavļicki (abiem bija pa 39 punktiem) un dāni Leonu Madsenu (37) ritēja visas piecas braucienu sērijas, savukārt polis Patriks Dudeks, brits Daniels Bjūlijs un vēl viens polis Bartošs Smektala spēkojās par bronzas medaļu un palikšanu pirmajā pieciniekā, kas nodrošina vietu nākamā gada SEC finālposmos. Liktenīgu pāragru staro 19. braucien;a pieļāva Pavļickis, kas nozīmēja, ka titula viņam nebūs noteikti. Mihelsenam uzvara pēdējā braucienā būtu devusi titulu, taču - otrais un jāpiedalās "pēdējās cerības braucienā", lai tiktu finālā, kur jau bija Dudeks un Smektala. Mihelsenam tad bija 51 punkts, bet Madsenam - 48 punkti un viņiem abiem arī izdevās tikt finālā, kur dāņu duets ieņēma pirmās divas vietas - Madsenam uzvara nodrošināja "sudrabu", bet Mihelsenam otrā vieta deva Eiropas čempiona titulu. Papildbraucienā par bronzas medaļu Dudeks pārspēja Pavļicki, bet papildbraucienā par 5. vietu - Bjūlijs uzvarēja Smektalu.

     [+] [-]

, 2021-07-11 09:00, pirms 3 gadiem
A.Ļebedevs visos startos bija pēdējais, un arī viņa izvēlētās braukšanas trajektorijas bija tik paredzemas un zināmas ka paliek jau smieklīgi, visu laiku braucot pa ārmalu, pat 1.līga to dara visu laiku, varbūt kāds no treneriem var dot padomu nedaudz pavariēt.

     [+] [-]

, 2021-07-11 10:11, pirms 3 gadiem
Ar jauniešiem sastāvā.kuriem trūkst gan stabilitātes,gan pieredzes,plus vēl katrā sacīkstē kaut kādi nesaprotami defekti,otro līgu uzvarēt nebūs iespējams.Komandai jābūt mobīlākai.