Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejam Ļebedevam pēdējā iespēja iegūt junioru medaļu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejam Ļebedevam pēdējā iespēja iegūt junioru medaļu
Andžejs Ļebedevs Lonigo mototrekā sāks spēkošanos junioru pasaules čempionāta finālā.

Sestdien plkst. 22 pēc Latvijas laika Lonigo mototrekā Itālijā sāksies junioru pasaules čempionāta pirmais finālposms spīdvejā. Starp šā gada finālistiem ir arī labākais Latvijas juniors Andžejs Ļebedevs, kuram šī ir pēdējā iespēja iegūt medaļu pasaules junioru čempionātā (rudenī Andžejam paliks 22 gadi un juniora vecums spīdveja beigsies).

Līdz šim mums ir viena medaļa pasaules junioru čempionātā spīdvejā - 2010. gadā bronzas godalgu ieguva Maksims Bogdanovs, kurš līdz pat savam pēdējam braucienam bija vistuvāk titulam. Andžejs Ļebedevs pie goda pjedestāla palika 2013. gadā, kad triju posmu summā ieņēma 4. vietu un kad viņam tikai viena punkta pietrūka līdz bronzas godalgai. Pagājušajā gadā Andžejs finālā neiekļuva, bet šosezon centīsies izmantot savu pēdējo iespēju kāpt uz goda pjedestāla junioru pasaules čempionātā. Izdarīt to būs ļoti grūti, jo konkurence ir ļoti liela un vismaz 8-9 spīdvejisti triju finālposmu summā var cerēt uz titulu un vai vismaz uz sudraba un bronzas medaļām.
Pirmajā posmā Lonigo mototrekā Andžejam Ļebedevam būs 11. starta numurs un savā pirmajā braucienā viņš tiksies ar Aleksandru Loktajevu no Ukrainas, kuru nesen redzējām Rīgā nākamā gada GP pretendentu pusfinālā (4. vieta un iekļūšana finālā), ar 2012. gada Pasaules kausa ieguvēju Dānijas izlases sastāvā Mikelu Behu un ar wild card īpašnieku itāļu spīdvejistu Mikeli Pako Kastanju (pazīstamā itāļu spīdvejista un tagadējā FIM treka komisijas šefa Armando Kastanjas dēls). Bez Loktajeva un Beha starp pretendentiem uz titulu un medaļām vēl minami polis Bartošs Zmažliks, kurš nupat kļuva par Polijas vicečempionu starp pieaugušajiem, bet pērn uzvarēja Polijas GP izcīņā, viņa tautieti Pāvelu Pžedpeļski, kurš ir divkārtējs pasaules junioru čempions Polijas izlases sastāvā un kurš šā gada Eiropas čempionāta (pieaugušajiem!) pirmajā posmā ieņēma 2. vietu, 2013. gada Eiropas junioru čempionu dāni Mikelu Mihelsenu (4. un 5. vieta pasaules junioru čempionātos 2012. un 2013. gadā) un viņa tautieti, divkārtējo Eiropas junioru čempionu izlases sastāvā Nikolaju Busku Jakobsenu, vienu no Krievijas labākajiem junioriem Viktoru Kulakovu, pēdējo triju gadu Austrālijas junioru čempionu un jau vienu no Ribņikas ROW līderiem Maksu Friki, pagājušā gada Zviedrijas junioru vicečempionu Viktoru Palovāru, divkārtējo Lielbritānijas U19 čempionu Stefanu Nīlsenu... Tumšie zirdziņi ir nepilnus 18 gadus vecais auztrālietis Bredijs Kurcs, kurš jau ir viens no līderiem Somersetas klubā britu Premjerlīgā un pagājušā gada Dānijas U19 čempions Emils Grondals. Mājinieki itāļi (bez Kastanjas vēl arī Nikolass Visentins) savā mototrekā arī var sagādāt pārsteigumu, bet nākamajos posmos Polijā un pēdējā posmā Čehijā wild card ieguvēji var krietni pajaukt kārtis favorītiem.
Otrais finālposms risināsies 5. augustā Lubļinā (Polija), bet trešais un pēdējais - 19. septembrī Pardubicē (Čehija).

     [+] [-]

, 2015-07-11 11:26, pirms 9 gadiem
Kur varees redzeet?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-07-11 19:53, pirms 9 gadiem
Grand Prix....

     [+] [-]

, 2015-07-12 08:19, pirms 9 gadiem
Diemžēl, un Jūs to pats ziniet, ka Lebedeva sniegums ir vājš, jo Latvijas sportistu liktens ir noskatīties kā laurus plūc citi sevi cieniši jaunieši.