Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Džeisonam Krampam ceturtā uzvara Kopenhāgenā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Džeisonam Krampam ceturtā uzvara Kopenhāgenā
Džeisons Kramps ceturto reizi uzvarēja Kopenhāgenā.
Foto: SCANPIX SWEDEN

Austrālietis Džeisons Kramps ceturto reizi kļuva par Dānijas GP ieguvēju pasaules spīdveja čempionātā. Līderis kopvērtējumā paliek pašreizējais titula īpašnieks amerikānis Gregs Henkoks.

Sacensības Kopenhāgenā bija labākās šosezon britam Krisam Harisam un dānim Bjarnem Pedersenam, kuri pirmo reizi šīs sezonas GP seriālā iekļuva pusfinālā (Hariss arī finālā), turpretī atkal neveiksmīgs GP posms polim Tomašam Gollobam - tikai 3 punkti (viena uzvara un četras nulles), savukārt cits polis un viens no čempionāta līderiem Jaroslavs Hampels jau pirmajā braucienā kritienā guva savainojumu un sacensības vairs nevarēja turpināt (aizdomas par kājas lūzumu par laimi neapstiprinājās).
Pirmajā pusfinālā divas reizes kritienu piedzīvoja Nikijs Pedersens. Pirmajā gadījumā par vainīgu tika atzīts austrālietis Kriss Holders, bet otrajā reizē sacensību galvenais tiesnesis diskvalificēja Pedersenu pašu. Otrajā pusfinālā kritiena dēļ diskvalificēts tika Emīls Sajfutdinovs.
Finālā Džeisons Kramps bija līderis no pirmajiem metriem līdz pat finišam un tā bija viņa ceturtā uzvara (vairāk nekā jebkuram citam) "Parkern"stadionā Kopenhāgenā ierīkotajā spīdveja trekā. Otro reizi pēc kārtas uz pjedestāla kāpa zviedrs Fredriks Lindgrens - iepriekšējā posma uzvarētājs šoreiz bija otrais, bet trešais finišēja Gregs Henkoks un saglabāja līdera pozīciju kopvērtējumā. Ceturtais - Kriss Hariss.

Kopvērtējumā Henkokam ir 75 punkti, Krampam - 73, N.Pedersenam - 65, Holderam - 61, Gollobam un Lindgrenam - pa 52 punktiem.

Nākamais spīdveja GP seriāla posms risināsies 23. jūnijā Polijā.

  +3 [+] [-]

, 2012-06-10 10:53, pirms 12 gadiem
Ļoti žēl ka LTV7 vairs nerāda spīdveju, ļoti aizraujošas sacīkstes vienmēr risinājās. Jācer, ka Kramps noķers Jenkoku.

     [+] [-]

, 2012-06-10 13:01, pirms 12 gadiem
Vienmēr paticis šis sportaveids!
Kopenhāgenā ir diezgan sarežģīts treks,ja vienu dienu Parken stadionā spēlē kājbumbu un otrā brauc moči,tad kas tur var būt? jābūt lielai prasmei lai uzvarētu Dānijas GP!
Hariss malacis!

  -1 [+] [-]

, 2012-06-10 13:02, pirms 12 gadiem
Džeisons Kreipāns.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-11 08:49, pirms 12 gadiem
Šogad Holders normāli lido. Cerams, ka kādreiz arī Ļebedevs pievienosies cīņai spīdveja Mekā.