Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs saglabā izredzes uz SEC medaļu, Gustam - 7 punkti un zaudējums pret līderi

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs saglabā izredzes uz SEC medaļu, Gustam - 7 punkti un zaudējums pret līderi
Andžejs Ļebedevs pirms pēdējā finālposma saglabā izredzes uz medaļu Eiropas čempionātā.

Eiropas spīdveja čempionāta (SEC) trešajā un priekšpēdējā posmā Andžejam Ļebedevam tikai viena punkta pietrūka, lai sacenstos "pēdējās cerības" braucienā par iekļūšanu finālā, taču viņš tik un tā saglabā izredzes uz medaļu. Savukārt Francis Gusts ieguva 7 punktus Polijas 1. līgas pirmajā pusfinālmačā Ostruvas komandas rindās pret līgas līderi un galveno favorīti Zeļona Guras komandu "Falubaz", taču viņa komanda zaudēja.

Juzefa Piļsudska vārdā nosauktajā Bidgoščas mototrekā Polijā Andžejs Ļebedevs ieguva 9 punktus un viņam tikai viena punkta pietrūka, lai iekļūtu sešiniekā. Savā pirmajā braucienā Andžejs uzvarēja, tad viņam vēl bija divas otrās un divas trešās vietas. Iespējams, ka liktenīgais punkts "pazuda" 5. braucienā, kurā Ļebedevs bija līderis, bet polis Kacpers Vorina centās viņu apsteigt un piedzīvoja kritienu. Brauciens tika apturēts, Vorina tika diskvalificēts, bet atkārtotā braucienā daugavpilietim neizdevās tik labs starts un nācās finišēt rešajam - tikai viens punkts. Iespējams, ka liktenīgais punkts "pazuda" 19. braucienā, kurā Andžejs aizraujošā cīņā spēkojās ar vācieti Kaiu Hukenbeku un poli Janušu Kolodzeju, bet finišēja tomēr trešais. Otrais viņš abas reizes finišējadivos braucienos aiz līderiem SEC kopvērtējumā dāņiem Mikela Mihelsena un Leona Madsena.
Uzreiz finālā iekļuva Mihelsens un Kolodzejs, bet "pēdējās cerības" braucienā pirmās divas vietas ieņēma Madsens un polis Dominiks Kubera. Finālā pārāks bija dāņu duets - pirmais finišēja Madsens, otrais - Mihelsens, trešais - Kubera.
Līdz ar to pēc trim finālposmiem pirmo vietu saglabā Mihelsens - 43 punkti. Madsena rēķinā - 35 punkti, Kolodzejam - 31 punkts. Ļebedevs ar 28 punktiem ir ceturtais, seko polis Patriks Dudeks ar 27 punktiem, Vorinam ir 25 punkti, Hukenbekam - 23 punkti, bet francūzim Dimitrijam Beržē, Kuberam un Antonio Lindbekam no Zviedrijas - pa 20 punktiem. Pēdējais finālposms risināsies 22. septembrī Pardubices mototrekā Čehijā un Andžejs saglabā izredzes iegūt medaļu. Ne mazāk svarīgi ir palikt pirmajā pieciniekā, jo pirmie pieci iegūs vietu 2024. gada SEC finālposmos.Savukārt Mihelsens ir tuvu tam, lai kļūtu par pirmo trīskārtējo SEC čempionu.
Polijas 1. līgas pirmajā pusfinālmačā Ostruvas komanda savā mototrekā ar 42:47 zaudēja regulārā turnīra uzvarētājai un galvenajai pretendentei uz atgriešanos Ekstralīgā Zeļona Guras komandai "Falubaz". Francim Gustam mača sākums bija ļoti labs - savos pirmajos divos braucienos viņš bija pirmais un otrais un abas reizes kopā ar pārinieku atveda 5:1 uzvaru. Turpinājumā tik labi vairs negāja ne Gustam, ne komandai. Ostruvas komanda bija vadībā ar 29:19, taču viesi jau drīz vien samazināja rezultāta starpību līdz diviem punktiem, bet pēdējos divus braucienus uzvarēja ar 5:1 un visu maču ar 47:42. Gusts atlikušajos trijos braucienos ieguva tikai divus punktus - summā viņam 7 punkti.