Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīvei" cerīgs zaudējums Polijā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīvei" cerīgs zaudējums Polijā
Foto: www.latvijasspidvejs.lv

Daugavpils "Lokomotīve" aizvadījusi pirmās Polijas 1. spīdveja līgas izslēgšanas sacīkstes. Izbraukumā pret "Start" nācās piekāpties ar 41:52, taču savā trekā ir iespējams šo deficītu atspēlēt. Labākais mūsu komandā bija Grigorijs Laguta, kura kontā 14 punkti.

Daugavpils "Lokomotīve" šodien Polijas pilsētā Gņežno uzsāka Polijas 1. spīdveja līgas play-off sacīkstes. Pretī stājās vietējā komanda "Start", kura regulārajā čempionātā palika vietu zem mums, taču savstarpējās sacīkstēs bija labāka (53:37 un 43:50). Diemžēl šodien nācās iztikt bez viena no labākajiem komandas braucējiem Romāna Považnija, kas mūsu komandu padarīja ievērojami vājāku.

Sacensību sākums mūsu braucējiem izvērtās negaidīti veiksmīgs, jo pie dubultuzvaras tika Maksims Bogdanovs un Artjoms Laguta (pēc šī brauciena 5:1 mūsu labā). Diemžēl jau nākamais brauciens sagādāja vilšanos, jo diskvalificēts tika Grigorijs Laguta. Viņa vietā uz starta devās Artjoms Laguta, kurš spēja iegūt tikai punktu.

Arī trešajā braucienā izdevās tikt tikai pie viena punkta (Hefenbroks), tādējādi rezultāts bija jau 11:7 pretinieku labā. Lagutas vecākā un Bogdanova veiksmīgā braukšana vēl kādu laiku neļāva pretiniekiem tikt stipri tālāk, taču pārējo braucēju pienesums bija ļoti minimāls (īpaši nevarīgi brauca Koroļovs un vācu leģionārs Hefenbroks (vai viņš ir vajadzīgs "Lokomotīvei"?)).

Ātri vien "Start" ieguva desmit punktu pārsvaru, bet divus braucienus pēc kārtas izdevās nobraukt salīdzinoši labi, tādēļ pārsvars līdz devītajam braucienam nepieauga. Pēc desmitā brauciena situācija likās pavisam kritiska (38:22), taču komandas treneris Nikolajs Kokins atrada lielisku veidu, kā atrisināt šo problēmu - pret krietni vājākiem pretiniekiem tika sūtīts džokers Grigorija Lagutas personā. Grigorijs nepievīla, uzvarot šajā braucienā. Tas ļāva samazināt pārsvaru līdz 11 punktiem - 29:40.

Labi Laguta pastrādāja arī nākamajā braucienā, kurā atkal uzvarēja, bet trešais bija Bogdanovs, kas ļāva vēl par diviem punktiem samazināt pretinieku pārsvaru. Pirms izšķirošajiem diviem braucieniem rezultāts bija 35:46, kas kopumā bija uzskatāms par salīdzinoši veiksmīgu. Galvenais bija neļaut pretiniekiem atrauties vēl tālāk. Par laimi, tas izdevās, jo priekšpēdējā braucienā uzvarēja Artjoms Laguta, bet Bogdanovs pieplusoja vēl vienu punktu. Pēdējā braucienā Grigorijs Laguta nodrošināja vēl divus punktus, tādējādi kopsummā zaudējums ar 11 punktiem - 41:52.

Mūsu komandā līdera cienīgu sniegumu nodemonstrēja Grigorijs Laguta, kuram 14 punkti, bet mazliet mazāk bija Maksimam Bogdanovam - 12. Jāuzslavē arī Artjoms Laguta, kurš piepalīdzeja ar desmit punktiem. Pārējo braucēju pienesums bija minimāls - kopā tikai pieci punkti. Arī pretiniekiem bija trīs izteikti līderi, no kuriem labākais bija Peters Ljungs (14 punkti), bet viņam sekoja Kšištofs Jablonskis (11) un Kšištofs Slaboņs (11).

Atbildes sacīkstes tiks aizvadītas pēc nedēļas Daugavpilī. Tālāk tiks tā komanda, kura uzvarēs divu sacīkšu summā.

Izslēgšanas kārtas pāri

Unia - RKM
Marma - PSŽ
Lokomotīve - Start 41:52

Izmantotie resursi:
sportowefakty.pl

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-08-09 19:48, pirms 15 gadiem
sava laukuma nekas neatgustams!

  +2 [+] [-]

, 2009-08-09 20:01, pirms 15 gadiem
Savā laukumā Poļi dabūs pa dirsu!!!

     [+] [-]

, 2009-08-10 23:47, pirms 15 gadiem
jūū