Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Optibet Lokomotīve" - pirmais zaudējums, Gusts un "Skorpioni" - līderi

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Optibet Lokomotīve" - pirmais zaudējums, Gusts un "Skorpioni" - līderi
Vadībā Adams Eliss.

Pirmo zaudējumu šā gada Polijas spīdveja 2. līgas čempionātā piedzīvoja Daugavpils "Optibet Lokomotīve", kas viesos ar 37:53 piekāpās vienam no galvenajiem līgas favorītiem Opoles klubam "Kolejarz". Savukārt Franča Gusta pārstāvētā Poznaņas komanda atkal uzvarēja un "Skorpioni" ir 2. līgas līderi.

Pēc pirmās braucienu sērijas Opolē mājiniekiem bija tikai četru punktu pārsvars - 14:10, bet vēl pēc trim braucieniem tas bija jau 27:15. Vēl sliktāk - pēc 12. braucienā "Kolejarz" sasniedza jau 20 punktu pārsvaru - 46:26. No sagrāves izvairīties izdevās, taču arī iegūt bonuspunktu otrā riņķa mačā savā mototrekā Daugavpilī būs ļoti grūti (jāuzvar ar vismaz 17 punktu pārsvaru). Kas par vainu?
Vāji maču aizvadīja pašmāju spīdvejisti, jo 30 no 37 punktiem atveda mūsu leģionāru trio. Mača sākums neizdevās arī dānim Renē Baham (divi punkti pirmajos divos braucienos), taču viņš spēja pielāgoties vietējam mototrekam (gandrīz viss izšķīrās startā un pirmajā līkumā, ar retiem izņēmumiem - otrajā līkumā, jo apsdzīšanas iespējas visā mototreka platumā bija ierobežotas) un sakrāja summā 9 punktus. Anglim Adamam Elisam - 11, austrālietim Nikam Morisam - 10 punktu. Tieši Moriss ar Bahu, bet tad Moriss ar Elisu divos no pēdējiem trim braucieniem uzvarēja ar 4:2 (vēl 3:3 atveda Bahs un Jevgeņijs Kostigovs, kurš gan finišēja ceturtais) un tas ļāva izvairīties no vēl lielāka zaudējuma.
Tikai savā junioru braucienā punktus guva Ernests Matjušonoks (2) un Ričards Ansviesulis (1), tikai punkts divos braucienos Daniilam Kolodinskim. Viņiem vēl trūkst braukšanas pieredzes tik atšķirīgos mototrekos. Kostigovam - tikai 3 punkti piecos braucienos. Iepriekšējā vakarā Kostigovs (un Ķasts Puodžuks) piedalījās laba līmeņa starptautiskās sacensībās Vācijā, tās beidzās stipri vēlu un tad naktī nācās braukt uz Opoli. Neietekmēt tas nevarēja, taču ne jau nu tik ievērojami.
Nākamais mačs "Loko" būs 22. maijā savā mototrekā ar Ravičas komandu, kas svētdien savā mototrekā ar 38:51 zaudēja Franča Gusta pārstāvētajai Poznaņas komandai "SpecHouse". Mača sākums "Skorpioniem" un tajā skaitā Gustam bija neveiksmīgs (11:19 pēc pieciem braucieniem, bet Gustam viens punktus pirmajos divos braucienos), taču mača otrā daļa jau aizritēja ar viesu pārsvaru, turklāt mājiniekiem vēl gadījās arī kritieni un tehniskas problēmas. Tieši Gusts un zviedrs Junass Seiferts-Salks uzvarēja 10. brauxcienā ar 5:1 un samazināja rezultāta starpību līdz 29:31, bet 12. braucienā Gusts atveda 5:1 uzvaru pārī ar Damjanu Ratajčaku un "Skorpioni" izvirzījās vadībā ar 38:34. Pēdējos trīs braucienus viesi uzvarēja summā ar 13:4. Gusta rēķinā 8 punkti.
Polijas spīdveja 2. līgas turnīra tabulā pirmā ir Poznaņas komanda - 8 punkti 5 mačos. Ar 5 punktiem 4 mačos seko "Optibet Lokomotīve", pa 4 punktiem trijos mačos ir Opoles komandai un Tarnuvas "Unia" spīdvejistiem.