Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Vilkiem" un Andžejam Ļebedevam dramatisks zaudējums Lešno

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Vilkiem" un Andžejam Ļebedevam dramatisks zaudējums Lešno
Kas zina, kā būtu beidzies mačs Lešno, ja 10. braucienā Andžejs Ļebedevs nebūtu spiests izstāties...

Krosno spīdveja komanda "Cellfast Wilki" savā vēsturē pirmajā mačā Polijas spīdveja Ekstralīgā viesos ar 44:46 zaudēja Lešno "Unia" komandai. "Vilki" varēja arī uzvarēt, bet vēl pirms pēdējā apļa pēdējā 15. braucienā likās, ka būs neizšķirts, taču - zaudējums... Andžejs Ļebedevs bija gan viens no Krosno komandas līderiem un viens no labākajiem mačā, gan kļuva par mača nelaimes putnu.

Savā pirmajā braucienā Andžejs divus ar pusi apļus bija līderis, taču tad viņu apsteidza austrālietis Kriss Holders - divi punkti. Nākamajā braucienā Ļebedevs pārliecinoši pārspēja Polijas izlases braucējus Bartošu Smektalu un Janušu Kolodzeju un sasniedza brauciena labāko laiku (61,70 ekundes) šajā mačā. Andžejs bija pārliecinošs līderis arī savā trešajā braucienā pret austrālieti Džeimonu Lindseju un Gžegožu Zengotu, viesi tobrīd bija vadībā ar 26:22 un pēc 10 braucieniem tiktu saglabāts četru punktu pārsvars, taču... Pēdējā līkumā (!) Ļebedeva motocikls apklusa... 3:3 vietā sanāca 1:5 un mača rezultāts kļuva neizšķirts. 13. braucienā Ļebedevs atkal uzvarēja, trešais bija austrālietis Džeisons Doils un divus braucienus pirms mača beigām Krosno komanda atkal izvirzījās vadībā - 40:38. Pirms pēdējā brauciena - 43:41 "Vilku" labā. Pēdējā braucienā starts neizdevās Ļebedeva pāriniekam čeham Vāclavam Milikam un viņš jau otrajā aplī atpalika, bet Ļebedevs turējās otrajā vietā aiz Zengotas. Neizšķirts? Diemzēļ nē - izejā no pēdējā apļa pirmā līkuma Andžejam aizbrauca garām Kolodzejs - 1:5 braucienā un 44:46 visā mačā.

Ekstralīgas debitante Krosno komanda apliecināja, ka nebūs "peramais zēns" un ar "Vilkiem" būs jārēķinās, savukārt Andžejs Ļebedevs apliecināja, ka viņš ir Ekstralīgas līmeņa braucējs, taču tas nemazināja rūgtumu par šādu zaudējumu...

Ļebedeva rēķinā kopā 9 punkti, bet vairāk punktu Krosno komandā atveda tikai Doils - 10. Pirmais mačs Ekstralīgā savā mototrekā "Vilkiem" būs 16. aprīlī ar Toruņas "Apator".