Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Deviņi uz piecām vietām

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Deviņi uz piecām vietām
Andžejs Ļebedevs pirmais no mūsu spīdvejistiem startēs šā gada Eiropas čempionātā.
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Eiropas čempionāta pirmajā pusfinālā spīdvejā 20. aprīlī Červonogradā no Latvijas spīdvejistiem startēs Andžejs Ļebedevs un ir kļuvuši zināmi visi viņa pretinieki cīņā par iekļūšanu četru finālposmu pretendentu sacensībās. Uzdevums Andžejam būs grūts - uz pirmajām piecām vietām pretendē vismaz 9 spēcīgi motobraucēji.

Eiropas čempionāts spīdvejā šosezon risināsies jaunā formātā, tā finālposmus rādīs Eurosport TV un tajā piedalīsies arī vairāki pasaules čempionāta "Grand Prix" seriāla dalībnieki ar poli Tomašu Gollobu priekšgalā. Pusfināla sacensībās Červonogradā (Ukraina), Debrecenā (Ungārija) un Murekā (Austrija) tiks noskaidroti pretendentu turnīra finālisti, kuri Žarnovicas mototrekā Slovākijā sacentīsies par vietām četros finālposmos (paredzams, ka tās būs 8 vietas, jo vēl 7 ieņems GP seriāla dalībnieki, bet vēl viena vieta paliek katra posma rīkotājvalstij).

Andžeja Ļebedeva galvenie konkurenti 20. aprīlī Červonogradā (mototreks Adžejam ir labi zināms un viņš tajā vairākkārt ir sekmīgi braucis) būs mājinieki Andrejs Karpovs un Aleksandrs Loktajevs, pieredzējušais brits ar lielu GP sacensību pieredzi Skots Nikolss, kluba biedrs no Daugavpils "Lokomotīves" Romāns Považnijs (Krievija), poļi Macejs Janovskis un Pšemislavs Pavļickis, vācietis Tobiass Bušs, ungārs Norberts Magoši... Pretendentu finālā iekļūs tikai pirmie pieci.

Šīs nedēļas nogalē - 14. aprīlī - Daugavpils "Lokomotīve" aizvadīs pirmo maču Polijas 1. līgas čempionātā Grudzjoncā ar vietējo GTŽ komandu. Savukārt pirmais mačs Daugavpilī paredzēts 21.aprīlī ar Gdaņskas komandu. Ja vien atkāpsies ziema un paspēsim sagatavot mototreku...