Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevam - kritiens un 10 punktu Krievijā, Aspgrenam un Tarasenko - pa 13 punktiem Zviedrijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam - kritiens un 10 punktu Krievijā, Aspgrenam un Tarasenko - pa 13 punktiem Zviedrijā
Andžejs Ļebedevs šosezon ir braucis četrās spīdveja līgās - Polijas Ekstralīgā, Zviedrijas "Bauhaus-Ligaen", Čehijas Ekstralīgā un tagad arī Krievijas Superlīgā.

Finiša taisnē Krievijas un Zviedrijas komandu čempionāti spīdvejā, kuros piedalās Latvijas spīdveja un Daugavpils "Lokomotīves" pārstāvji - Andžejs Ļebedevs Balakovas "Turbina" rindās Krievijas Superlīgā, bet "Lokomotīves" leģionāri Pontuss Aspgrens un Vadims Tarasenko viens pret otru Zviedrijas "Bauhaus-Ligan" finālā.

Andžejam Ļebedevam mačs Balakovā pret Toljati "Mega-Lada" izvērtās kā pa ciņiem - trijos no četriem braucieniem, kuros viņš finišēja, Andžejs bija pirmais un vienā trešais, taču vēl divos bija diskvalifikācija un sāpīgs kritiens. Balakovas komanda jau nodrošinājusi sev čempiones titulu, taču divi mači ar komandu, kas 15 reizes bija Krievijas čempione, nevarēja būt vienaldzīgi. Abu komandu šīs nedēļas pirmajā mačā Toljati mājinieki uzvarēja ar 48:40. Ļebedevam tajā mačā bija 10 punkti četros pabeigtos braucienos (vienā - diskvalifikācija. Zaudējums arī pēc pāris dienām savā mototrekā - 44:49.
Divi neveiksmīgi braucieni sanāca Ļebedevam - vispirms viņš tika diskvalificēts par kritiena izraisīšanu, bet tad, skaisti apsteidzis poli Adrianu Galu un būdams pārliecinošs līderis, piedzīvoja sāpīgu kritienu pēdējā līkumā pirms finiša... Likās, ka daugavpilietis nespēs maču turpināt, taču pēc garākas pauzes viņš izbrauca uz priekšpēdējo braucienu un uzvarēja tajā. Uzvaras ar 4:2 pēdējos divos braucienos vairs neko nevarēja glābt. Labi, ka tituls jau kabatā.
Zviedrijas "Bauhaus-Ligaen" pirmais finālmačs starp "Indianerna Kumla" un "Masarna Avesta" bija paredzēts otrdien, taču stipra lietus dēļ tas nenotika. Ne bez problēmām (atkal lietus dēļ), bet trešdien mačs notika un tajā "Masarna" savā mototrekā uzvarēja ar 47:43. Mača gaitā vadībā bija abas komandas, bet astoņas reizes rezultāts bija neizšķirts. Tāds tas bija - 42:42 - arī pirms pēdējā 15. brauciena, kurā daugavpilieš šīs sezonas "viesis" Vadims Tarasenko pārī ar Kimu Nilsonu atveda 5:1 uzvaru un ļāva mājiniekiem uzvarēt ar 47:43. Tarasenko rēķinā 13 punktu un 13 punkti arī Pontusa Aspgrena rēķinā Kumlas komandas rindās (abi aizvadīja pa 6 braucieniem).
Jau ceturtdien atbildes mačs Kumlā.